Serghei Lavrov: Putin și Biden s-ar putea întâlni la summitul G20 din noiembrie

11 Oct. 2022, 15:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
11 Oct. 2022, 15:15 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Serghei Lavrov a declarat marţi că Moscova este deschisă la discuţii cu Occidentul în legătură cu războiul din Ucraina. Șeful diplomației ruse a transmis că Rusia ar lua în considerare o întâlnire între Biden și Putin în marja summitului G20 de luna viitoare. Cu toate acestea, ministrul rus de externe a acuzat că Statele Unite participă „de facto” la războiul din Ucraina „de mult timp”.

Moscova nu va respinge o întâlnire între președintele Vladimir Putin și omologul său american, Joe Biden, la reuniunea G20 de luna viitoare, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, conform The Guardian.

Într-un interviu la televiziunea de stat, Lavrov a declarat că oficiali, inclusiv purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate naţională, John Kirby, au declarat că Statele Unite sunt deschise la discuţii, dar că Rusia a refuzat.

„Aceasta este o minciună”, a spus Lavrov într-un interviu la televiziunea de stat rusă. „Nu am primit nicio ofertă serioasă de a stabili contacte”, a adăugat Lavrov.

Ministrul rus de externe a sugerat că Rusia este dispusă să asculte orice sugestii privind negocierile de pace. „Am spus în mod repetat că nu refuzăm niciodată întâlniri. Dacă există o propunere, atunci o vom lua în considerare”, a mai spus Lavrov.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Vorbind despre posibilitatea ca Turcia să găzduiască discuţii între Rusia şi Occident, Lavrov a declarat că Moscova ar fi dispusă să asculte orice sugestie, dar nu poate spune în avans dacă aceasta va duce la rezultate.

Oficialul rus a declarat că preşedintele turc Tayyip Erdogan va avea ocazia de a-i face propuneri preşedintelui rus Vladimir Putin atunci când ambii vor vizita Kazahstanul în această săptămână.

Lavrov a mai susținut că SUA au fost implicate de mult timp în războiul din Ucraina, despre care a spus că „este controlat de anglo-saxoni”. Mi se pare că americanii participă de facto la acest război de mult timp. Acest război este controlat de anglo-saxoni”, a mai transmis ministrul rus de externe.

Declaraţiile lui Lavrov vin după ce în ultimele zile Rusia a lansat mai multe atacuri cu rachetă asupra Kievului şi a mai multe oraşe mari din Ucraina. În atacuri au fost răniţi şi au murit numeroşi civili.

Realitatea Live

01 Iun. 2023, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Iun. 2023, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

Premierul Regatului Norvegiei, Jonas Gahr Støre a anunțat că acordă 50 de milioane de euro Republicii Moldova pentru implementarea reformelor în procesul de aderare la UE.

Republica Moldova are stabilite relații bilaterale de peste 30 ani cu Regatul Norvegiei. Împreună cu alte state, Regatul Norvegiei a contribuit esențial la gestionarea crizei refugiaților generate de războiul din Ucraina.

Oslo a fost aprobat programul Nansen de sprijin pentru Ucraina și Moldova pentru o perioadă de cinci ani și prevede ajutor non-militar și umanitar pentru redresarea consecințelor războiului pe dimensiunea civilă.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău