Cunoaște startupurile din Republica Moldova care participă la Moldova Startups Day pe 18 octombrie, la București

11 Oct. 2022, 16:09
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
11 Oct. 2022, 16:09 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Pe 18 octombrie, 16 startupuri din Republica Moldova, care își dezvoltă ideile în domenii precum SaaS, EdTech, E-commerce, VR și Foodtech, se vor prezenta în fața comunității de investitori din România în cadrul Moldova Startups Day. XY Partners, accelerator de startup-uri din Republica Moldova, în colaborare cu Early Game Ventures și Startup Moldova organizează Moldova Startups Day în România, Partener al evenimentului este Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID și Suedia. Citește mai jos care sunt echipele participante.

Unde.io

Unde este o platformă de marketing pentru evenimente cu un magazin de bilete integrat, care îi ajută pe organizatorii de evenimente să își construiască o audiență loială și să crească vânzările.

unde.io asigură că fiecare organizator să-și vândă toate biletele pentru următorul lor eveniment.

Les Perles SRL

Les Perles produce bijuterii din perlă naturală și ajută fiecare femeie să-și găsească perla sa!

Bloomcoding

Bloomcoding este prima școală virtuală de programare care utilizează tehnologiile VR și AR în curriculum. „Credința noastră fermă este că programarea este următoarea formă de alfabetizare a secolului XXI. În era digitală, a programa înseamnă a reuși”, afirmă membrii echipei.

ROCMAN

Compania dezvoltă o platformă de lucru digitală ROCMAN – ce sistematizează procesul de recrutare, ajută recrutorii și organizațiile să automatizeze sarcinile de recrutare, să gestioneze candidații și să angajeze persoana potrivită, utilizând eficient resursele personale și ale angajatorului.

Dely.io

Dely.io dezvoltă o soluție SaaS de comerț electronic și livrare, elaborat pentru a ajuta rețelele de restaurante să-și stabilească propriile operațiuni de livrare, în scopul optimizării impozitelor.

ViarLive

Viar.Live dezvoltă un instrument online pentru a ajuta proprietarii de imobil, hoteluri și restaurante sa își creeze tururi virtuale interactive cu ușurință.

Lectio

Lectio dezvoltă o platformă unde studenții sau orice alte persoane cu acces la aplicație vor avea posibilitatea de a însuși subiectele teoretice prin vizualizarea și manipularea cu obiecte de diferite mărimi în realitatea virtuală. Lectio oferă experiența de a prezenta într-o realitate virtuală captivantă prin care va spori interesul fata de obiectul de studii, va spori rata de retenție a informației până la 75% și drept consecință va diminua timpul de însușire a unui concept și calitatea cunoștințelor în general.

FLORAL SOUL SRL

Floral Soul este un brand e-commerce ce oferă servicii de înverzire cu plante de ghiveci, pentru oficii și spații rezidențiale, prin abordarea individuală a fiecărui client.

Foodobox

Foodobox este o aplicație mobilă care ajută restaurantele, brutăriile și supermarketurile să vândă alimente care se apropie de data de expirare sau în formă necomercială în loc să le arunce, pentru a reduce risipa alimentară.

TalkEarn

TalkEarn.App – aplicația care ajută experții să-și monetizeze cunoștințele prin apeluri web plătite în Crypto, iar utilizatorii să primească servicii online de încredere.

Mentors Hub

Mentors Hub reprezintă o platformă de networking ce ajută mentorii în crearea și comercializarea cursurilor, materialelor educaționale, prin intermediul instrumentelor online și feedbackului de pe platformă.

MetaFarm Group PLC

Compania MetaFarm Group PLC, dezvoltă o punte între industria agroalimentară și Farmingul virtual, pentru a ajuta să conecteze industria agroalimentară reală și industria VR Gaming, cu cele mai noi tendințe de pe piața digitală, cum ar fi MetaVerse și tehnologia Blockchain, creând astfel veriga lipsă dintre economia reală și economia virtuală.

Edusmart

Edusmart este un sistem educațional online, care ajută părinții copiilor cu vârsta cuprinsă între 5-12 ani să depășească obstacolele întâmpinate în procesul educațional prin soluții personalizate.

FAGURA

Fagura este o platformă de investiții în împrumuturile persoanelor și ale companiilor, prin care investitorii obțin profit mai mare decât la depozitele bancare, iar împrumutații obțin finanțare cu o experiență mai bună decât la bancă și cu dobânzi mai mici decât la companiile de microfinanțare.

Click School 

Click School oferă training și mentorat pentru a începe o carieră în domeniul IT. Școala lucrează după principiul learn now, pay later. Dacă studenții nu obţin un job – nu vor achita.

„Suntem responsabili de succesul tău. Ne-am convins că modul nostru de predare şi asistenţa în căutare de job aduc rezultatul pe care ţi-l doreşti”, menționează fondatoarele Click School. 

BOLDExperience.is

BOLD este platforma care creează, vinde și închiriază soluții de new media art și experiente sensoriale către brand-uri și agenții de marketing necesare pentru lansări de produse, festivaluri și alte evenimente offline / online.

Platforma oferă o bibliotecă mare de soluții verificate, care pot fi livrate în termen de 7 zile fără riscuri de eșec și care vor aduce brand-ului awareness, brands reach, brand visibility și engagement cu consumatorii săi.

Scopul evenimentului este de a lansa startup-urile din Republica Moldova pe piața din România, cu suportul investitorilor și comunității de business din România; atragerea investițiilor din România pentru startup-urile din R. Moldova; oferirea de deal flow pentru investitorii din România și conectarea fondurilor și investitorilor din România cu fondatorii de startup-uri din R. Moldova.

Detalii despre Moldova Startups Day, găsești aici: https://fb.me/e/55nw0IkoJ .

Evenimentul este susținut de către Early Game Ventures, Investitii.md, Business Angels Moldova, Startup Moldova, iar partener al evenimentului este Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID și Suedia.

XY Partners este un accelerator de afaceri fondat în 2019, care, prin intermediul programelor sale, dezvoltă companii de la zero, oferind suport operațional și acces spre potențiale finanțări. Menirea programelor XY este de a sprijini antreprenorii care au idei grozave de afaceri.

De trei ani creștem împreună cu echipele noastre comunitatea de startup-uri din R. Moldova. Împreună am reușit să obținem: 150+ de startup-uri accelerate; 6 startup-uri lansate pe piața internațională; 393.000$ investiții atrase pentru dezvoltarea startup-urilor; 1500+ aplicări la programele XY!

Realitatea Live

08 Dec. 2023, 17:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Dec. 2023, 17:00 // Actual //  Lupu Eduard

Administrația fiscală elenă va invita peste 20.000 de contribuabili greci să explice cum reușesc să cheltuiască mai mult decât câștigă la începutul anului 2024, în condițiile în care verificările încrucișate extinse la peste 3,8 milioane de contribuabili cu venituri declarate sub 10.000 de euro au dus la depistarea unor discrepanțe între venituri și cheltuieli, scrie Kathimerini.

Contribuabilii în cauză vor fi nevoiți să ofere câteva detalii fiscului, întrucât surse din Ministerul Economiei și Finanțelor Naționale și din administrația fiscală afirmă că este imposibil să trăiești, de exemplu, cu 250.000 de euro pe an și să declari un venit de 10.000 de euro.

Potrivit informațiilor, în această etapă, administrația fiscală a solicitat mai multe detalii de la instituțiile bancare, deoarece în unele cazuri discrepanțele înregistrate sunt uluitoare. De exemplu, au fost identificați unii contribuabili cu venituri zero, care, pe baza datelor bancare, prezintă cheltuieli mari prin intermediul cardurilor, având în același timp remitențe mari în conturile pe care le dețin în străinătate.

După finalizarea verificărilor suplimentare, unii contribuabili vor primi o fișă de verificare, iar altora li se va cere să demonstreze că nu există încălcări fiscale.

Cei care nu vor reuși, se vor confrunta cu verificări pentru veniturile și cheltuielile pe cinci ani, în timp ce vor fi aplicate impozitele și amenzile prevăzute în cazurile de ascundere a materiei impozabile.

După cum a spus șeful Autorității Independente pentru Venituri Publice (AADE), Giorgos Pitsilis, un total de 80 de milioane de date au fost încrucișate în 3,8 milioane de declarații fiscale pentru 2022 cu venituri familiale anuale de până la 10.000 de euro. Au fost identificați în total 440.000 de contribuabili cu discrepanțe, dintre care 420.000 aveau discrepanțe minore și pot fi verificați într-o a doua fază.

Prin compararea veniturilor declarate cu costul vieții, înregistrat electronic, AADE a urmărit să îi identifice pe cei care își ascund veniturile reale. Datele din conturile bancare, plățile cu cardul, facturile de electricitate, telefonia mobilă și o serie de informații privind diverse plăți au fost comparate cu veniturile declarate de contribuabili.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău