Servire de milioane: Chelneriţă concediată după ce a primit un bacşiş de 4.400 de dolari

12 Dec. 2021, 04:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
12 Dec. 2021, 04:58 // Actual //  Lupu Eduard

O chelneriţă din Arkansas spune că a fost concediată după ce mai mulţi oaspeţi i-au lăsat ei şi unei colege un bacşiş de 4.400 de dolari.

Ryan Brandt a declarat pentru KNWA că ea şi o altă chelneriţă erau responsabile de servirea unui grup de peste 40 de persoane la restaurantul Oven & Tap din Bentonville, unde femeia lucra de trei ani şi jumătate.
Fiecare persoană din grup a lăsat un bacşiş de 100 de dolari la final, ceea ce a însemnat un bacşiş de 4.400 de dolari pentru cele două chelneriţe, a declarat Brandt.

Potrivit Business Insider, chelneriţa a afirmat că restaurantul i-a cerut să împartă bacşişul cu ceilalţi colegi, o practică nemaiîntâlnită de femeie cât timp a lucrat la restaurantul respectiv.

„Aş fi rămas cu 20%”, a declarat Brandt pentru KNWA. Grant Wise, unul dintre oaspeţii care au lăsat bacşişul, a declarat pentru KNWA că a vrut să le dea bani exclusiv celor două chelneriţe, nu şi celorlalţi. Wise a cerut banii înapoi şi i i-a dat chelneriţei în afara restaurantului.
Brandt a spus că a fost concediată după ce a acceptat banii, declarându-se „devastată”.
Femeia susţine că cei de la restaurant au i-a spus că a fost concediată pentru că a dezvăluit informaţii despre împărţirea bacşişului, încălcând politica restaurantului.
Oven & Tap nu a răspuns imediat la solicitările Insider, citat de Ziarul Financiar.

„După ce au luat masa, acest grup mare de oaspeţi a cerut ca bacşişul lor să fie dat la două chelneriţe”, a declarat apoi Oven & Tap pentru KNWA: „Le-am onorat pe deplin cererea. Din respect pentru membrii foarte apreciaţi ai echipei noastre, nu discutăm detaliile legate de concedierea unui angajat”.

Realitatea Live

12 Aug. 2022, 09:53
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
12 Aug. 2022, 09:53 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

McDonald’s a anunțat planuri de redeschidere a magazinelor din Ucraina, care s-au închis după invazia Rusiei. Lanțul de fast-food speră speră că redeschiderea va ajuta la restabilirea unui „mic, dar important sentiment de normalitate”.

Potrivit companiei, în următoarele luni, se vor redeschide restaurantele din Kiev și în unele zone din vestul Ucrainei care sunt considerate sigure. McDonald’s avea peste 100 de restaurante în Ucraina înainte de începerea conflictului, scrie BBC.

De atunci, compania a continuat să plătească salarii la peste 10.000 de angajați.

„Am vorbit cu angajații noștri care și-au exprimat dorința puternică de a reveni la serviciu și de a vedea restaurantele noastre din Ucraina redeschise, unde este sigur și responsabil să facem acest lucru”, a declarat vicepreședintele senior Paul Pomroy într-un mesaj postat pe site-ul firmei.

McDonald’s a spus că lucrează cu furnizorii și antreprenorii pentru a se asigura că restaurantele sunt pregătite pentru redeschidere.

KFC, Nike și Zara se numără printre celelalte mărci occidentale care pregătesc redeschiderea magazinelor.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău