Show în Parlament în cazul ridicării imunității fugarului Șor! Deputat: Femeia e însărcinată dar dragoste nu a fost

26 Mai 2022, 11:44
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Mai 2022, 11:44 // Actual //  Lupu Eduard

Noi asistăm la o telenovelă nu pe așteptările cetățenilor. Întrebare dacă avem capacități. La procuratură  avem atâtea dosare de rezonanță, s-a arătat indignat deputatul PAS Ion Babici în cadrul ședinței Parlamentului după ce procurorul interimar Dumitru Robu a cerut ridicarea imunității deputatului Ilan Șor.

Babici l-a întrebat pe procuror dacă viteza de examinare va fi mai mare pentru transmiterea în judecată.

Nu vedeți riscuri ca să fie blocate în instanță dosarele? Noi suntem într-o situație când femeia e însărcinată dar noi credem că dragoste nu a fost”.

Solicitarea de ridicare a imunității a fost solicitată de procurorul interimar Dumitru Robu în cadrul ședinței de astăzi, 26 mai, a Parlamentului.

A fost pornită cauza penală pe numele deputatului Șor precum și a altor peroane care au participat la săvârșirea infracțiunii spălării banilor de un grup criminal organizat. Cauza a fost conexată la cauza penală „frauda bancară”. Deputatul Ilan Șor în perioada august 2012 – septembrie 2013 având creat un grup criminal organizat de sustragere a banilor din sistemul bancar a preluat controlul BEM, Unibank și Banca Socială. Controlul s-a realizat în scopul finanțării grupului infracțional al Vladimir Plahotniuc. Ilan Lor și-a coordonat planurile cu alte grupuri. Este vorba de Veaceslav Platon și Vladimir Andronachi. Sub pretext de a redresa situația de la BEM membrii organizației criminale au sustras bani de la BEM creând aparența unor investiții în bancă. O companie nerezidentă urma să răscumpere o parte din creditele neperformante or, membrii organizației criminale fiind asistați și au obținut banii fraudulos pentru a-și spori proprietățile în țară și peste hotare. Iar povara a fost pusă pe umerii cetățenilor”, și-a argumentat cererea de ridicare a imunității Dumitru Robu.

În anul 2014, cele trei bănci au fost delapidate de 1 miliard USD, iar BNM a acordat un credit de urgență în sumă de 14,2 miliarde de lei.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

02 Dec. 2022, 11:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Dec. 2022, 11:20 // Actual //  Lupu Eduard

Casa de pariuri 1xbet, cu legături strânse cu Rusia, ar putea intra forțat în faliment, în Curaçao, jurisdicția offshore în care este înregistrată. Procedura urmează să fie inițiată la solicitarea Procurorului General al acestei țări insulare din Caraibe, afiliată Regatului Țărilor de Jos.

În acest mod, Curaçao intenționează să își spele imaginea de hub offshore pentru jocuri de noroc, în contextul scandalurilor în care este implicată casa de pariuri cu rădăcini rusești, scrie portalul iGamingNext.

De mai mulți ani, 1xBet și compania sa mamă, 1XCorp, cu sediul central în Cipru, operează în baza licenței Curaçao e-Gaming (CEG), emisă de statul insular din Caraibe.

Procedura de insolvabilitate a 1XCorp a fost inițiată în noiembrie 2021 într-o instanță din Curaçao. Cazul a fost înaintat în august 2021 de către Fundația pentru reprezentarea victimelor jocurilor de noroc online (SBGOK), o organizație care reprezintă jucătorii care susțin că au fost înșelați de operatorii licențiați în Curaçao. Grupul care a depus plângerea susține că 1XCorp, compania mamă a 1xBet, a refuzat să plătească câștigurile clienților și că datorează taxe neplătite în Curaçao.

Deși instanța s-a pronunțat inițial în favoarea SGBOK și a declarat falimentul 1XCorp, compania a contestat cu succes decizia și a obținut anularea acesteia. SGBOK a mers cu recurs în instanță și a avut câștig de cauză, dar a urmat un nou recurs. În data de 25 noiembrie, Procurorul general din Curaçao a recomandat oficial Curții Supreme de Justiție să susțină falimentul 1xBet. Iar presa locală scrie că, de regulă, Curtea ține cont de recomdnările Procuraturii Generale.

Autorii articolului relatează că suita controverselor legate de 1xBet are o istorie lungă. Aici ei amintesc despre cel mai recent caz, când casa de pariuri a fost acuzată de colectarea datelor personale ale ucrainenilor, în condițiile războiului cu Rusia și despre retragerea licenței de către autoritățile de la Kiev.

Un alt scandal scos în evidență ține de practicile dubioase, folosite de această casă de pariuri în Marea Britanie, în perioada de până la 2019, relatate de  The Sunday Times.

Potrivit publicației britanice, Cluburile de fotbal Chelsea, Liverpool și Tottenham Hotspur s-au confruntat atunci cu acuzații de spălare a imaginii 1xBet, una dintre cele mai controversate firme de pariuri din lume, ale cărei operațiuni în Marea Britanie au fost suspendate.

1xBet a fost creată în 2007. În 2019, compania a sponsorizat Chelsea FC și Liverpool FC, până în momentul în care operațiunile sale au fost interzise în Marea Britanie, ca urmare a investigației de la Sunday Times.

Cu toate acestea, în august 2022, 1xBet a încheiat un acord de sponsorizare cu clubul de fotbal Paris Saint-Germain, devenind partenerul său oficial regional în Africa și Asia, în pofida trecutului controversat al casei de pariuri.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău