Slusari iar încurcă faptele. BEMOL prezintă informații care l-ar putea întrista

14 Iun. 2021, 14:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Realitatea.md
14 Iun. 2021, 14:39 // Actual //  Realitatea.md

Declarațiile deputatului Alexandru Slusari, din nou, se adeveresc a fi departe de realitate. Și de această dată vicepreședintele platformei DA a încurcat faptele.

DATE NEVERIFICATE

În cadrul unei postări pe rețeaua de socializare Facebook, Alexandru Slusari a publicau un mesaj în care se lăuda cu o nouă interpelare făcută.

În contextul continuării scumpililor nesimțite a carburanțelor, am solicitat informația despre o compania petrolieră, care demult beneficiază de facilități fiscale semnificative la comercializarea produselor petroliere. Însă prețurile la pompa la benzină și motorină la ea nu diferă de celelalte companii.

Sunt curios cum aceasta întreprindere reușește să nu depășească rata rentabilității de 10 % și observ în politica respectivă semnele evidente ale acordului de cartel.

Înțeleg că președintele Consiliului de administrare a acestei companii este “celebru” Chiril Gaburici, cel care în 15 minute a decis în 2015 acordarea garanțiilor de stat pentru furtul bancar în valoarea de 5,4 mlrd lei și doar sub presiunea protestelor masive a renunțat să mai ofere niște garanții în suma de 7 mlrd lei. Mai apoi, tot el a semnat în calitate de ministru al economiei implementarea unei scheme mai mult decât dubioase cu Arena Națională.

Reacția BEMOL

Compania BEMOL a venit cu informații care, admite compania, l-ar putea întrista pe deputat. Și de această dată deține informații incorcte.

Compania Bemol și-a exprimat respectul față de opiniile deputatului Alexandru Slusari vociferate în mod public.

„Ne dorim să credem că aceste opinii sunt exprimate din adevărata grijă față de fermierii și consumatorii din țară, iar declarațiile repetate ale dumneavoastră despre compania noastră nu sunt utilizate ca elemente de PR în contextul viitoarelor alegeri parlamentare.”

Totodată, compania a venit cu următoarele precizări:

Admitem că vă veți întrista să aflați că opinia dumneavoastră pe acest subiect este fundamental greșită, deoarece:

– Bemol Retail SRL nu beneficiază de scutire de TVA de mai bine de 6 ani și activează pe piața produselor petroliere în condiții egale cu ceilalți reprezentanți din acest sector economic. Confirmarea acestui fapt poate fi găsit cu ușurință în Monitorul Oficial al Republicii Moldova;

– Domnul Gaburici nu deține funcții de conducere în cadrul Bemol Retail SRL. El prezidează consiliul consultativ al companiei, supraveghind domeniile de mediu și de energie regenerabilă, fără a avea capacitate sau autoritatea de gestiune în activitățile curente ale companiei.

Dacă sunteți cu adevărat îngrijorat în raport cu cetățenii Republicii Moldova, Vă invităm la sediul companiei, împreună cu alte personalități publice, jurnaliști, experți în domeniu, unde suntem gata să oferim în mod deschis orice informație de interes public, din surse primare. Ulterior, contăm pe decența Dvs. de cetățean responsabil, să decideți cum procedați mai departe.

Despre alte situații în care Alexandru Slusari a prezentat date eronate, vedeți aici: 

ASP către cetățeni: Fiți vigilenți! Alexandru Slusari induce în eroare societatea

Slusari, la Micăuți: „Vor veni alții. Vor da salarii mai mari”. Pentru Bani.md: „Nu știu nimic despre noii proprietari”

 

Realitatea Live

23 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iul. 2021, 17:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Rețeau de socializare Intagram este foarte populară, în special printre tineri. La sigur urmărești și vedete, care vorbesc o altă limbă decât cele pe care le cunoști tu. În acest sens, Instagram introduce o nouă schimbare care te va ajuta să înțelegi mai ușor mesajul transmis de persoanele pe care le urmărești.

La sigur, te ciocnești cu siatuații când storiesurile nu sunt în engleză sau într-una din limbile de circulație internațională. Din această cauză nu înțelegi mesajul unui artist sau al unei persoane importante de interes pentru tine. Până aum, ceea ce trebuia să faciera să ieș din aplicație și să încerci să traduci ”ce a vrut să spună autorul”.

Acum, acest lucru nu mai este necesar. Instagram a introdus o nouă funcție care va traduce orice text străin și pe care îl vei putea vedea în Stories. Această nouă caracteristică este lansată la nivel global, astfel că toți acești peste 1 miliard de abonați se pot bucura de noua funcție.

Când aplicația detectează că vizualizezi o poveste într-o altă limbă, îți va afișa mesajul ”Vedeți traducerea”, în partea din stânga sus a aplicației. Tot ceea ce va trebui să faci este să atingi bannerul respectiv pentru a vedea textul în limba maternă.

Funcția poate traduce textul în peste 90 de limbi deși, momentan, aceasta nu poate funcționa la fel și cu audio. Inevitabil, asta înseamnă că sunt șanse să existe povești pe care să nu le înțelegi, atunci când cel pe care îl urmărești transmite un mesaj pe cale verbală.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală