Slusari iar încurcă faptele. BEMOL prezintă informații care l-ar putea întrista

14 Iun. 2021, 14:39
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
14 Iun. 2021, 14:39 // Actual //  bani.md

Declarațiile deputatului Alexandru Slusari, din nou, se adeveresc a fi departe de realitate. Și de această dată vicepreședintele platformei DA a încurcat faptele.

DATE NEVERIFICATE

În cadrul unei postări pe rețeaua de socializare Facebook, Alexandru Slusari a publicau un mesaj în care se lăuda cu o nouă interpelare făcută.

În contextul continuării scumpililor nesimțite a carburanțelor, am solicitat informația despre o compania petrolieră, care demult beneficiază de facilități fiscale semnificative la comercializarea produselor petroliere. Însă prețurile la pompa la benzină și motorină la ea nu diferă de celelalte companii.

Sunt curios cum aceasta întreprindere reușește să nu depășească rata rentabilității de 10 % și observ în politica respectivă semnele evidente ale acordului de cartel.

Înțeleg că președintele Consiliului de administrare a acestei companii este „celebru” Chiril Gaburici, cel care în 15 minute a decis în 2015 acordarea garanțiilor de stat pentru furtul bancar în valoarea de 5,4 mlrd lei și doar sub presiunea protestelor masive a renunțat să mai ofere niște garanții în suma de 7 mlrd lei. Mai apoi, tot el a semnat în calitate de ministru al economiei implementarea unei scheme mai mult decât dubioase cu Arena Națională.

Reacția BEMOL

Compania BEMOL a venit cu informații care, admite compania, l-ar putea întrista pe deputat. Și de această dată deține informații incorcte.

Compania Bemol și-a exprimat respectul față de opiniile deputatului Alexandru Slusari vociferate în mod public.

„Ne dorim să credem că aceste opinii sunt exprimate din adevărata grijă față de fermierii și consumatorii din țară, iar declarațiile repetate ale dumneavoastră despre compania noastră nu sunt utilizate ca elemente de PR în contextul viitoarelor alegeri parlamentare.”

Totodată, compania a venit cu următoarele precizări:

Admitem că vă veți întrista să aflați că opinia dumneavoastră pe acest subiect este fundamental greșită, deoarece:

– Bemol Retail SRL nu beneficiază de scutire de TVA de mai bine de 6 ani și activează pe piața produselor petroliere în condiții egale cu ceilalți reprezentanți din acest sector economic. Confirmarea acestui fapt poate fi găsit cu ușurință în Monitorul Oficial al Republicii Moldova;

– Domnul Gaburici nu deține funcții de conducere în cadrul Bemol Retail SRL. El prezidează consiliul consultativ al companiei, supraveghind domeniile de mediu și de energie regenerabilă, fără a avea capacitate sau autoritatea de gestiune în activitățile curente ale companiei.

Dacă sunteți cu adevărat îngrijorat în raport cu cetățenii Republicii Moldova, Vă invităm la sediul companiei, împreună cu alte personalități publice, jurnaliști, experți în domeniu, unde suntem gata să oferim în mod deschis orice informație de interes public, din surse primare. Ulterior, contăm pe decența Dvs. de cetățean responsabil, să decideți cum procedați mai departe.

Despre alte situații în care Alexandru Slusari a prezentat date eronate, vedeți aici: 

ASP către cetățeni: Fiți vigilenți! Alexandru Slusari induce în eroare societatea

Slusari, la Micăuți: „Vor veni alții. Vor da salarii mai mari”. Pentru Bani.md: „Nu știu nimic despre noii proprietari”

 

Realitatea Live

05 Oct. 2022, 17:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Oct. 2022, 17:30 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Astăzi, Guvernul Republicii Moldova, a votat instituirea sărbătorii „𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐚𝐥 𝐏𝐫𝐮𝐧𝐞𝐢”. Festivalul va avea loc, anual, în a treia zi de duminică a lunii septembrie.

Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), scopul festivalului este de a promova Republica Moldova ca stat cu înalt potențial privind cultivarea, producerea și procesarea prunelor cu gust autohton.

Prin instituirea sărbătorii „Festivalul Național al Prunei”, se urmărește creșterea încrederii între actorii pieței de desfacere a prunelor, apariția noilor oportunități de colaborare și cooperare internațională. Totodată, va constitui drept platformă și imbold pentru implementarea celor mai avansate tehnologii și bune practici de cultivare și procesare a prunelor și nu în ultimul rând, la dezvoltarea social-economică și culturală a țării.

În anul 2021, suprafața totală a livezilor de prun este de circa 21 mii ha și volumul înregistrat al producției acestora s-a ridicat la 136 mii tone. Potrivit datelor BNS, volumul exportului în 2021 constituie aproximativ 45 de mii de tone de prune, dintre care circa 25 de mii de tone au ajuns pe piața din UE, iar alte 19 mii de tone pe rafturile din CSI. În anul curent, până la ziua de astăzi, au fost exportate în jur de 23 mii tone.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău