Slusari, la Micăuți: „Vor veni alții. Vor da salarii mai mari”. Pentru Bani.md: „Nu știu nimic despre noii proprietari”

14 Apr. 2021, 15:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
14 Apr. 2021, 15:59 // Actual //  Otilia Cotruța

Deputatul Alexandru Slusari, vicepreședintele Platformei „DA” fie știe mai multe decât are voie să zică, fie minte muncitorii de la cariera de piatră de la Micăuți sau presa.

Scandalul creat în jurul activității carierei de la Micăuți este tot mai mult în vizorul presei. Detaliul care atrage atenția în acest subiect este reprezentat de „un presupus grup de persoane care ar avea un interes în preluarea afacerii Micăuți”.

În cadrul unui live ținut în timp ce lupta pentru sistarea activității carierei de la Micăuți, deputatul Alexandru Slusari le-a zis muncitorilor că „Alții vă vor da salarii mai mari”.

Secvența video poate fi urmărită în continuare:

Solicitat de Bani.md să ne spună mai multe detalii despre acest „Alții care vor da salarii mai mari”, Alexandru Slusari a oferit declarații contradictorii celor spuse muncitorilor de la Micăuți. Acesta a zis că nu știe nimic despre noi proprietari, iar declarațiile făcute ar fi susținute de o ipoteză conform căreia, odată cu sistarea activității agentului economic care își desfășoară activitatea la cariera de piatră de la Micăuți, în locul lor ar veni un alt agent economic. De asemenea, acesta a precizat că în perioada 2017-2018, salariile oferite angajaților ce munceau la carieră erau mai mari decât 4000-5000 de lei, cât ar fi acum.

Bani.md precizează că luni, 12 aprilie 2021, la cariera de la Micăuți s-a iscat un scandal. Deputatul Alexandru Slusari a încercat să oprească activitatea întreprinderii pe motiv precum că ar activa în mod ilegal.

La insistența și indicațiile lui Slusari, inspectorii de la Inspectoratul pentru Protecția Mediului au aplicat ca măsură restrictivă sigilarea excavatoarelor aflate pe teritoriul carierei, ca și bunuri ale persoanei supusă controlului, însă  fără a identifica proprietarul de drept al acestora.

Avocatul Andrei Iosip susține că deputatul a blocat abuziv activitatea entității. Or, potrivit lui, aceste fapte au avut loc în lipsa unor acte justificative prin care să se impună Carierei Micăuți sistarea activității de extragere a zăcământului sau stoparea lucrărilor de prelucrare și valorificare a produsului obținut anterior.

De asemenea, avocatul a susținut că se lobează interesele financiare ale unui grup de persoane care intenționează să preia controlul asupra Carierei Micăuți și să priveze creditorii acestei companii de dreptul la satisfacerea creanțelor.

Realitatea Live

02 Oct. 2023, 07:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Oct. 2023, 07:38 // Actual //  Lupu Eduard

Preşedintele turc Recepp Tayyip Erdogan reproşează duminică, 1 octombrie, faptul că Turcia şi-a ”respectat toate promisiunile”, spre deosebire de Uniunea Europeană, iar ”dacă UE intenţionează să pună capăt procesului aderării (Turciei), care există doar pe hârtie, n-are decât”.

”Turcia nu mai aşteaptă nimic de la Uniunea Europeană, care ne face să aşteptăm la poarta sa de peste 40 de ani”, a tunat şeful statului turc.

”Noi ne-am respectat toate promisiunile pe care le-am făcut UE, însă ei n-au respectat aproape niciuna de-a lor”, a denunţat Erdogan în sesiunea inaugurală a Parlamentului.

El a subliniat că ”nu va tolera nicio cerinţă nouă sau condiţii în procesul de aderare” a Turciei.

”Dacă nu dau înapoi în anumite nedreptăţi, ca impunerea de vize, pe care o folosesc ca pe o sancţiune latentă, dacă nu-şi corectează toate greşelile (…), atunci ei vor pierde integral dreptul de a-şi exprima aşteptări politice, economice sau militare din partea noastră”, a ameninţat el.

”Dacă UE intenţionează să pună capăt procesului aderării (Turciei), care există doar pe hârtie, va fi decizia lor”, a tunat el.

Puciul din 2016

Furia preşedintelui turc provine de la ultima hotărâre a Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), care a criticat săptămâna aceasta Turcia, căreia-i reproşează că a condamnat un bărbat din cauza apartenenţei la o organizaţie teroristă armată bazându-se pe simpla utilizare a aplicaţiei de mesagerie criptată ByLock.

ByLock este considerată de către Ankara un instrument de comunicare privilegiat al celor care se fac vinovaţi de puciul eşuat din 2016, soldat cu 250 de morţi, urmat de arestări masive şi epurări fără precedent în istoria modernă a Turciei.

Guvernul turc a atribuit puciul uşuat organizaţiei Fetö – acroninul folosit de Ankara pentru a desemna mişcarea predicatorului Fethullah Gülen, un fost aliat al lui Erdogan.

”Hotărârea CEDO este ultima picătură care umple paharul”, a denunţat Recepp Tayyip Erdogan.

”Membrii organizaţiei teroriste şi suţinătorii lor care sunt încurajaţi de această hotărâre nu trebuie să-şi facă speranţe zadarnice. Această hotărâre nu aduce nici alinare membrilor sceleraţi ai Fetö”, a subliniat el.
”Turcia nu va face niciun pas înapoi în lupta sa împotriva acestei bande de trădători. Ea nu va permite nicio întoarcere în trecut”, a subliniat Erdogan.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău