SONDAJ de la Primărie: Sunteți sau nu mulțumiți de taxarea electronică

28 Apr. 2021, 13:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Apr. 2021, 13:53 // Actual //  Dumitrita Culiuc

La mai bine de o lună de la lansarea proiectului pilot a sistemului de taxare electronică în transportul public din oraș, municipalitatea vrea să afle dacă oamenii sunt sau nu mulțumiți de aceste schimbări. Pentru a afla opinia a cât mai multă lume, autoritățile au creat un sondaj online și invită oamenii să participe la el, scrie Realitatea.md.

Chestionarul conține 23 de întrebări, iar completarea lui va lua nu mai mult de 5-7 minute.

„Părerea locuitorilor Chişinăului contează pentru noi şi aşa cum ne-am obişnuit – vrem de fiecare dată să vedem ce cred oamenii despre un subiect sau altul. De această dată municipalitatea a lansat un sondaj online pentru a evalua percepția locuitorilor Capitalei în ceea ce priveşte transportul public și necesitatea introducerii sistemului de taxare electronică în unitățile de transport”, scrie primarul general, Ion Ceban pe Facebook.

De asemenea, sondajul va evalua percepția cetățenilor cu referire la implementarea sistemului de taxare electronică în transport și opinia lor privind tariful călătoriei.

Chestionarul poate fi completat AICI în limba română și AICI în limba rusă.

Amintim că, taxarea electronică, proiect pilot, a fost implementată în 110 unități de transport, troleibuze și autobuze în baza parteneriatului cu doi operatori de plăți electronice și două instituții bancare.

Realitatea Live

28 Mart. 2023, 15:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2023, 15:59 // Actual //  Lupu Eduard

Populaţia Pământului ar putea atinge un maxim istoric de aproximativ 9 miliarde de locuitori. Estimările cercetătorilor

Cercetătorii din cadrul iniţiativei Earth4All pentru Fundaţia Global Challenges au declarat că, dacă lumea ar face un „salt uriaş” în ceea ce priveşte investiţiile în dezvoltarea economică, educaţie şi sănătate, populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni până în 2050.
Proiecţia a folosit un nou model pentru a explora două scenarii în acest secol, iar estimarea este semnificativ mai mică decât cele ale mai multor previziuni, inclusiv cele ale Naţiunilor Unite, potrivit Independent.
În primul scenariu, în care se aşteaptă ca lumea să continue să se dezvolte economic într-un mod similar cu cel din ultimii 50 de ani, cercetătorii estimează că populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,6 în 2050, înainte de a scădea la 7 miliarde în 2100.
În cel de-al doilea scenariu – numit de cercetători „Salt uriaş” – aceştia estimează că populaţia ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni în jurul anului 2040, urmând să scadă la aproximativ 6 miliarde de oameni până la sfârşitul secolului.
Aceştia spun că o investiţie fără precedent în reducerea sărăciei, în special în educaţie şi sănătate, precum şi în securitatea alimentară şi energetică, inegalitatea şi echitatea de gen, ar putea duce la acest scenariu.
„Principala problemă a omenirii este consumul de carbon de lux şi de biosferă, nu populaţia. Locurile în care populaţia creşte cel mai rapid au amprente de mediu extrem de mici per persoană, în comparaţie cu locurile care au atins vârful de populaţie cu multe decenii în urmă”, a declarat Jorgen Randers, un alt coautor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău