Spania trimite rachete ucrainenilor ca să spulbere tancurile lui Putin. 70% din exporturile de armanent, destinate NATO

18 Mart. 2022, 14:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Mart. 2022, 14:55 // Actual //  Lupu Eduard

Armele depozitate la 90 de kilometri de granița cu Polonia sunt deja distribuite în rândul armatei ucrainene. În prima jumătate a anului trecut, principalii cumpărători de arme din Spania au fost partenerii NATO. Armele pe care le trimite Spania sunt de calibru mic, iar cele pe care le va trimite dacă Ucraina o va cere vor fi similare, în principiu, conform publicației Cadena Ser.

Statul spaniol a trimis în principal sisteme antitanc. 1.370 de proiectile pentru sistemele Alcotán 100 și C-90, similare celor pe care le trimit Italia și Germania. Ele lucrează împotriva armurii și sunt foarte utile în lupta urbană, pentru care se pregătește rezistența ucraineană din Kiev și Irpin. Trag grenade de 90 mm și sunt acționate de umăr fără nicio platformă în mișcare.

Ministerul Apărării din Spania a trimis și mitraliere ușoare care sunt folosite în Forțele Aeriene și Garda Civilă. Sunt de model Ameli şi au o autonomie de un kilometru. În plus, comanda include 700.000 de cartușe cu diverse muniții pentru arme lungi, ușoare și grele.

Armele au fost depozitate la 90 de kilometri de granița cu Polonia într-un fel de depozit logistic. Autoritățile ucrainene s-au deplasat acolo pentru a le transporta la graniță și pentru a le introduce pe teritoriul ucrainean. Potrivit unor surse militare, cele două loturi care au fost trimise în doar o săptămână sunt deja distribuite în rândul armatei ucrainene.

Exporturile de arme spaniole au ajuns la 1.633,9 milioane de euro în prima jumătate a anului 2021, potrivit raportului transmis Congresului Deputaților de către Secretarul de Stat pentru Comerț, care este cel care îl întocmește.

În această perioadă, 68,9% din exporturile de arme spaniole au fost direcționate către partenerii NATO. 30,4% au fost distribuite în 51 de țări, în principal în Franța, Regatul Unit și Australia. Majoritatea vânzărilor către Franța sunt pentru avioane de transport, în timp ce cele către Marea Britanie sunt pentru vehicule blindate Ajax.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

25 Iun. 2024, 14:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Iun. 2024, 14:18 // Actual //  Lupu Eduard

Consiliul de Observatori al SA „Moldovagaz” a anunțat astăzi o serie de modificări semnificative în conducerea întreprinderii, odată cu expirarea mandatului componenței actuale a Consiliului de Administrație începând cu data de 25 iunie 2024. În urma acestei schimbări, a fost constituit un nou Consiliu de Administrație format din 7 membri.

Noua componență a Consiliului de Administrație include următoarele persoane:
– Bubenov Anton
– Vlasov Pavel
– Emelyanov Denis
– Jelnov Roman
– Yuriev Mihail
– Ceban Vadim
– Corin Serghei

De asemenea, în cadrul aceleași decizii, dl Ceban Vadim a fost numit Președinte al Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”, cu responsabilitatea de a conduce strategia și operațiunile companiei în următoarele 3 luni. Alături de dl Ceban, funcțiile de vicepreședinți ai Consiliului de Administrație vor fi ocupate de dnii Emelyanov Denis, Yuryev Mihail și Corin Serghei.

Moldovagaz, compania fiică a gigantul rus Gazprom a contabilizat un profit de 1,282 miliarde de lei în 2023, față de pierderile de 323 milioane de lei în anul 2022, potrivit raportului financiar al companiei.

Moldovagaz este controlată de concernul rus Gazprom – 50%, Agenția Proprietății Publice – 35,3%, iar Tiraspoltransgaz – 13,14%.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău