Spania trimite rachete ucrainenilor ca să spulbere tancurile lui Putin. 70% din exporturile de armanent, destinate NATO

18 Mart. 2022, 14:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Mart. 2022, 14:55 // Actual //  Lupu Eduard

Armele depozitate la 90 de kilometri de granița cu Polonia sunt deja distribuite în rândul armatei ucrainene. În prima jumătate a anului trecut, principalii cumpărători de arme din Spania au fost partenerii NATO. Armele pe care le trimite Spania sunt de calibru mic, iar cele pe care le va trimite dacă Ucraina o va cere vor fi similare, în principiu, conform publicației Cadena Ser.

Statul spaniol a trimis în principal sisteme antitanc. 1.370 de proiectile pentru sistemele Alcotán 100 și C-90, similare celor pe care le trimit Italia și Germania. Ele lucrează împotriva armurii și sunt foarte utile în lupta urbană, pentru care se pregătește rezistența ucraineană din Kiev și Irpin. Trag grenade de 90 mm și sunt acționate de umăr fără nicio platformă în mișcare.

Ministerul Apărării din Spania a trimis și mitraliere ușoare care sunt folosite în Forțele Aeriene și Garda Civilă. Sunt de model Ameli şi au o autonomie de un kilometru. În plus, comanda include 700.000 de cartușe cu diverse muniții pentru arme lungi, ușoare și grele.

Armele au fost depozitate la 90 de kilometri de granița cu Polonia într-un fel de depozit logistic. Autoritățile ucrainene s-au deplasat acolo pentru a le transporta la graniță și pentru a le introduce pe teritoriul ucrainean. Potrivit unor surse militare, cele două loturi care au fost trimise în doar o săptămână sunt deja distribuite în rândul armatei ucrainene.

Exporturile de arme spaniole au ajuns la 1.633,9 milioane de euro în prima jumătate a anului 2021, potrivit raportului transmis Congresului Deputaților de către Secretarul de Stat pentru Comerț, care este cel care îl întocmește.

În această perioadă, 68,9% din exporturile de arme spaniole au fost direcționate către partenerii NATO. 30,4% au fost distribuite în 51 de țări, în principal în Franța, Regatul Unit și Australia. Majoritatea vânzărilor către Franța sunt pentru avioane de transport, în timp ce cele către Marea Britanie sunt pentru vehicule blindate Ajax.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

01 Oct. 2023, 12:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Oct. 2023, 12:40 // Actual //  Lupu Eduard

Conform datelor recente publicate de Banca Națională a Republicii Moldova, persoanelor fizice din țară li s-au transferat mijloace bănești în valoare de 463,62 milioane USD în al treilea trimestru al anului curent, prin intermediul băncilor licențiate și sistemelor de remitere de bani. Această sumă reflectă o scădere cu 3,9% în comparație cu trimestrul II al anului 2022.

Dintre aceste transferuri, 357,72 milioane USD au fost realizate prin intermediul sistemelor de remitere de bani, bazate pe date brute. În ceea ce privește originea geografică a transferurilor, cele din țările Uniunii Europene au înregistrat o creștere de 13,3%, reprezentând 54,4% din total. În schimb, transferurile din țările Comunității Statelor Independente (CSI) au scăzut cu 43,4%, revenindu-le o pondere de 13,5%. Transferurile din alte țări au constituit 32,1% din total, înregistrând o ușoară scădere de 0,5%.

În ceea ce privește proveniența transferurilor, Germania (cei mai mulți moldoveni preferă să muncească în Germania urmare a câștigurilor mai mari față de alte state) a ocupat prima poziție cu o pondere de 14,1%, în valoare de 65,60 milioane USD, reflectând o creștere de 17,7% față de trimestrul II al anului 2022. Transferurile din Israel au totalizat 64,59 milioane USD, menținându-se la un nivel aproape similar cu aceeași perioadă a anului precedent. În schimb, transferurile din Rusia au înregistrat o scădere semnificativă de 44,6%, totalizând 59,53 milioane USD, iar cele din Franța au crescut cu 13,4%, atingând suma de 43,8 milioane USD.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău