Sperietura anului! Sturza: Poate aflăm cu cât ne „încălzesc” factura șefii de la gaze

14 Ian. 2022, 21:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Ian. 2022, 21:41 // Actual //  Lupu Eduard

Într-o postare pamflet pe Facebook, fostul premier și actualul om de afaceri, Ion Sturza vorbește că „Un șef la „gaz” s-a speriat. A venit factura – 5.000 lei! Ujas! Ochii, cât cepele…”

Păi, dragul meu, dacă mătăluță cu un salariu de bază, cum spun gurile invidioase, de aproximativ 250.000 de mii de lei pe lună te-ai speriat, ce s-a întâmplat cu pensionarul „mediu” care are un venit de 2.500 de lei?”, susține omul de afaceri

Fostul premier susține că așteaptă să fie contestat. „Poate așa vom afla și noi cu mai multă exactitate cu cât ne „încălzesc” factura șefii de la gaze”.

Între timp, a venit și factura alternativă la Iv.Ce. – 4293,57 lei. Alt ujas! Genocid, ne zice Iv. Ujasul in Moldova vine la 5000 lei”, a mai punctat Ion Sturza.

Ieri, într-o emisiune tv directorul Moldovagaz, Ion Ceban a declarat că a fost speriat de suma indicată în factură pentru consumul de gaz natural din luna trecută, informează Realitatea.md. El spune că a plătit peste 5200 de lei.

Astăzi și edilul Chișinăului, Ivan Ceban s-a arătat indignat de factura la gaz pe care primit-o în sumă de 4293 de lei. El a acuzat guvernarea de genocid împotriva propriului popor.

 

Realitatea Live

23 Mai 2022, 10:05
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Mai 2022, 10:05 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Lanțul de denim Levi Strauss & Co a decis să părăsească în sfârșit piața rusă după 29 de ani de activitate. Potrivit Kommersant, compania a oprit livrările de mărfuri și caută cumpărători pentru afacerile cu amănuntul. În acest context, partenerii de franciză ai companiei americane vor putea stabili importuri paralele de Levi’s în ţară, spun experţii.

Potrivit sursei citate, compania caută cumpărători pentru o parte din magazinele sale din Federația Rusă. De asemenea, a oprit livrările de mărfuri și intenționează să-și vândă stocurile prin intermediul altor site-uri.

Unul dintre potențialii cumpărători ai magazinelor Levi’s din Federația Rusă ar fi Turkish Fiba Holding A.S.

Levi Strauss & Co a fost fondat în 1853. Primul magazin din Rusia a fost deschis în 1993. În prezent, în țară există aproximativ 90 de magazine Levi’s, dintre care unele pot fi francizate. Venitul total al grupului în 2021 a fost de 5,8 miliarde de dolari, partea rusă a afacerii reprezentând nu mai mult de 2%. Managerul de brand Levi Strauss Moscow LLC a avut o cifră de afaceri de 9,37 miliarde de ruble în 2021, un profit net de 2,29 miliarde de ruble.

În martie, sediul central al Levi’s a anunțat suspendarea activităților comerciale și a oricăror investiții în Rusia din cauza operațiunii militare a Federației Ruse pe teritoriul Ucrainei. Chip Berg, directorul executiv al Levi Strauss & Co, a declarat ulterior pentru Financial Times că compania nu are de gând să redeschidă magazine în Rusia în 2022.Potrivit unor informații, compania a expediat bunuri pentru noul sezon conform planului și au spus că nu sunt așteptate alte livrări.

Amintim că, în urma invaziei Ucrainei de către Rusia, mai multe companii străine au decis să părăsească piața rusă.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău