Republica Moldova – paradisul bogaților lumii unde pot trăi în puf

15 Ian. 2022, 11:44
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Ian. 2022, 11:44 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova s-a clasat pe locul 74 în clasamentul celor mai bune țări din lume pentru oamenii bogați, potrivit datelor companiei de consultanță CS Global Partners.

Compania a întocmit clasamentul în baza a 5 criterii pentru oamenii bogați. Este vorba de securitate, oportunități economice, calitatea vieții, mobilitate globală și libertate financiară. Or, Republica Moldova a ocupat locul 74 în clasament. Cea mai bună poziție țara noastră a ocupat la capitolul  mobilitate globală – locul 54, iar cel mai prost la domeniul securitate – locul 86.

În ceea ce privește oportunitățile economice Moldova s-a clasat pe locul 72, libertatea financiară – locul 75, calitatea vieții – locul 81.

Republica Moldova a depășit unele state din CSI în clasament. Este vorba de Kazahstan (locul 78), Ucraina (locul 80), Rusia (locul 82), Belarus (locul 88). În schimb s-a clasat în urma României (locul 39) și Bulgariei (locul 44).

Datele companiei de consultanță relevă că Elveția, Danemarca, Finlanda, Norvegia, Suedia, Noua Zeelandă, Țările de Jos, Japonia, Singapore, Germania, Canada, Islanda, Austria, Australia și Luxemburg sunt cele mai bune țări din lume pentru oamenii bogați.

Cele mai puțin atractive țări pentru oamenii bogați sunt Afganistan, Congo, Sudanul de Sud, Yemen, Somalia, care au ocupat ultimele locuri în clasament (locul 158).

La întocmirea clasamentului s-au luat în considerare interviuri și focus-grupurile cu rezidenți din 187 de țări și experți în cetățenie, precum și un sondaj la care au participat peste 500 de investitori bogați.

Realitatea Live

04 Dec. 2023, 17:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Dec. 2023, 17:15 // Actual //  Lupu Eduard

Circa 300 de mii de moldoveni cu cetățenie română riscă să rămână fără cartea de identitate urmare a noilor modificări la legislație intrate în vigoare peste Prut, potrivit anunțului Just Consult.

„Cetățenii Republicii Moldova care dețin cetățenie română și au carte de identitate românească se confruntă cu acțiuni abuzive ale autorităților române. După verificarea la adresa de domiciliu, autoritățile rețin actul de identitate pentru a fi anulat. Aceste acțiuni au ca rezultat limitarea drepturilor acestor cetățeni, inclusiv dreptul la un act de identitate românesc și dreptul la libera circulație”, susține Just Consult.

De la 10 iunie 2023, au intrat în vigoare noi reguli pentru românii care locuiesc la o altă adresă decât cea din buletin. Potrivit noii legi, persoanele care locuiesc la o altă adresă decât cea din cartea de identitate sunt obligate în termen de 15 zile să își facă mutația.

„Persoanele care, din diferite motive, locuiesc la alte adrese decât cea din buletin de identitate sunt obligate să solicite la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor schimbarea domiciliului sau înscrierea mențiunii privind stabilirea reședinței în termen de 15 zile de la mutare și să ceară înscrierea în cartea de imobil”, se arată în lege. Nerespectarea acestor reguli atrage amenzi cuprinse între 75 și 150 de lei românești.

Mulţi moldoveni de peste Prut îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană, iar proprietarii de locuinţe fac din asta o afacere.

Pentru mii de persoane din Republica Moldova, câteva localităţi de peste Prut sunt „acasă” doar în acte. Aceştia îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană.

De exemplu, în trei comune din judeţul Iaşi, există cel puţin câte o casă cu locuitori fantomă. Unii dintre ei nici nu au trecut măcar să vadă cum arată casa în care locuiesc oficial. Totodată, la Galați, există o casă cu 3000 de rezidenți.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău