Startup Grind Chișinău: Află cum să dezvolți un startup în ciuda tuturor dificultăților, împreună cu Xenia Muntean

20 Iun. 2023, 14:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Romaniuc Victoria
20 Iun. 2023, 14:13 // Actual //  Romaniuc Victoria

Cu realizări remarcabile în palmares, precum includerea în lista Forbes 30 sub 30, absolvirea academiei lui Tim Draper din Silicon Valley și participarea la acceleratorul Techstars, Xenia Muntean este o sursă inepuizabilă de inspirație și cunoștințe pentru oricine visează să lanseze un startup tehnologic.

Joi, 22 iunie, te invităm la Startup Grind Chișinău să te alături discuției live cu Xenia Muntean, co-fondatoarea startup-ului Planable – unul dintre cele mai de succes startup-uri din Moldova, care a reușit să dezvolte un produs tehnologic inovator și scalabil la nivel global.

Planable este o soluție de aprobare și colaborare în rețelele sociale bazată pe cloud, care se adresează agențiilor media, freelancerilor și echipelor de marketing. Caracteristicile cheie includ publicarea automată, managementul conținutului, managementul cu mai multe conturi, colaborarea cu mai mulți utilizatori și programarea postării, utilizată de zeci de mii de creatori pentru branduri recunoscute la nivel global, precum Hyundai, Christian Louboutin, Viber și Națiunile Unite. 

Xenia Muntean, co-fondatoarea și CEO Planable, ne va oferi detalii din spatele cortinei, despre traseul pe care l-a parcurs pentru a crea un produs scalabil cu un model. Xenia va relata experiența ei de când a construit o agenție de marketing digital la doar 20 de ani, și până la lansarea Planable.

Adresează întrebări direct și află de la Xenia cum construiești un startup global rezilient, în special în timpuri cu provocări globale – precum pandemia și recesiunea.

Evenimentul va fi moderat de către Miruna Dragomir, CMO la Planable și parte din echipă de peste 5 ani, timp în care a contribuit la creșterea de 100 de ori a veniturilor companiei. Anterior parte din echipa de marketing Uber și din echipa de social media Oracle.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Marchează în calendar: Joi, 22 iunie, ora 18:30 – 21:00
Locația: Orange Digital Center, str. Ion Creangă 1 (în incinta Universității Pedagogice Ion Creangă)

Agenda evenimentului:

  • 18:30 – 19:30 Networking facilitat
  • 19:30 – 20:30 Discuție în stil Fireside Chat cu Xenia Muntean și Miruna Dragomir
  • 20:30 – 22:00 Freestyle Networking, vin și pizza

Numărul de locuri e limitat, ia-ți un bilet din timp, aici.

Evenimentul este în mare parte despre interacțiunea cu oameni ca tine, de aceea, la Startup Grind organizăm networking facilitat și suntem entuziasmați să faci parte din exercițiul de cunoaștere a tuturor participanților din cadrul evenimentului.

Startup Grind Chișinău este pilonul local al comunității globale Startup Grind, care s-a lansat în Moldova în 2016, organizat de Acceleratorul de Inovații și Antreprenoriat Dreamups până în prezent. 

La nivel internațional, Startup Grind este recunoscută ca fiind una dintre cele mai mari comunități de startup-uri din lume, care educă activ, inspiră și conectează 215.000 de fondatori din peste 200 de orașe prin intermediul evenimentelor, media și parteneriatelor cu organizații precum Google for Entrepreneurs.

Până în prezent, Startup Grind a ajutat milioane de antreprenori să-și găsească mentorii potriviți, să se conecteze la diferiți parteneri, să angajeze, să obțină finanțări și să ajungă la noi utilizatori.

Realitatea Live

06 Dec. 2023, 17:11
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Dec. 2023, 17:11 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova urmează să aloce 5,12 miliarde de lei pentru plata datoriei de stat în anul 2024, cu o reducere de 278,8 milioane de lei (5,2%) față de cifrele revizuite pentru anul 2023, potrivit bugetului pentru anul 2024.

Cheltuielile pentru serviciul datoriei externe de stat în 2024 sunt estimate la 2,3 miliarde de lei (echivalentul a 123,1 mil. dolari), reflectând o creștere de 795,4 milioane de lei (51,8%) față de cifrele revizuite pentru 2023. Această creștere este atribuită împrumuturilor în curs de desfășurare și împrumuturilor noi, precum și comisioanelor unice și creșterii ratelor de actualizare Euribor la 6 luni și ratele drepturilor speciale de tragere pe piața internațională.

Ministerul Finanțelor estimează că, în 2025-2026, costurile aferente serviciului datoriei publice externe vor crește la aproximativ 2,4 miliarde de lei și, respectiv, 2,6 miliarde de lei.

În ceea ce privește cheltuielile pentru serviciul datoriei interne de stat în 2024, acestea sunt estimate la 2,8 miliarde de lei, inclusiv emisiile de Valori Mobiliare de Stat (VMS) pe piața primară (2 miliarde 018,1 milioane lei), VMS convertite (181,2 milioane lei), și obligațiunile emise pentru îndeplinirea obligațiilor de plată ale Ministerului Finanțelor rezultate din garanțiile de stat (597,5 milioane lei).

În comparație cu cifrele revizuite pentru anul 2023, cheltuielile pentru serviciul datoriei interne de stat planificate pentru 2024 sunt mai mici cu 1,074 miliarde de lei (-27,7%), o reducere datorată scăderii ratei dobânzii la VMS pe piața primară.

Pentru anii 2025-2026, se estimează că cheltuielile pentru serviciul datoriei interne de stat vor fi de 2 miliarde 432,3 milioane lei și, respectiv, 2 ,5 miliarde de lei, potrivit proiectului de buget.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău