Cunoaște 3 dintre mentorii rezidenți ai acceleratorului de tracțiune pentru startup-uri tehnologice UpNext by Dreamups

10 Apr. 2023, 12:51
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
10 Apr. 2023, 12:51 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Ești fondatorul sau fondatoarea unui start-up tehnologic și planifici să te extinzi în următorul an într-o țară nouă? Înregistrează-te în acceleratorul de tracțiune pentru startup-uri tehnologice – UpNext, și dezvoltă afacerea ta cu o investiție inițială de 25,000 EURO alături de mentori și mentore cu experiență.

Majoritatea experților la care vei avea acces prin UpNext au lucrat în echipe de startup de succes sau au cofondat unul, iar unii din ei sunt chiar investitori. Pe durata programului vei avea acces la 7 mentori rezidenți, lângă care care vei lucra cot la cot timp de 6 luni.

Adițional, vei interacționa cu o comunitate de 35+ investitori și antreprenori ce prin experiența lor îți vor oferi suport pentru a-ți construi procesele de lucru, crea un plan de scalare pe o nouă piață, construi o echipă, crește propriii KPI x10, și te vor pregăti de următoarea rundă de investiții.

Cunoaște câțiva mentori ai programului:

Lisa Gutu, VP of Sales Yapily

Lisa are o experiență de mai mult de 8 ani în domeniul finanțelor, cu accent pe Open Finance, Payments și API-uri. Mai mult, a condus inițiative de Open Banking în Europa cu companii precum Salt Edge și Trovata. În 2021, Lisa a fost recunoscută drept una dintre primele 45 de femei din Power List-ul Fintech.

Nicolae Gudumac, Co-founder&CTO Planable

Nicolae este co-fondator și CTO al startup-ului tehnologic, Planable, o platformă de colaborare pentru proiectele de marketing. Planable este folosit de peste 5000 de mărci din întreaga lume, inclusiv BMW, Volkswagen, și multe altele. Nicolae este, de asemenea, absolvent al unor
programe de accelerare prestigioase precum Techstars și MongoDB și se află în topul Forbes drept 30under30.

Răzvan Crăciunescu, Founder&Innovation Manager

Răzvan Crăciunescu, este în prezent profesor asociat la Universitatea Politehnica din București. În trecut acesta a fondat un startup în domeniul IoT pentru care a strâns peste 200.000 EURO și pe care l-a vândut cu succes la începutul anului 2019. Anterior a lucrat ca Product Specialist la Unicornul românesc UiPath și ca Project Manager pentru diverse proiecte de cercetare și dezvoltare.

Pe lângă experiența vastă a mentorilor la care ai access ca startup dacă participi în UpNext, te califici și pentru o rundă de investiții de 25k Euro + îți oferă șansa de a atrage încă 100k EURO la sfârșit de program de la comunitatea de investitori Mozaic.

Deadline de înregistrare pentru UpNext – 15 aprilie.

Formularul de înscriere este AICI. Pentru a afla mai multe detalii despre procesul de înregistrare și program, accesează upnext.md sau paginile de Facebook, Linkedin sau Instagram.

UpNext este creat de către Acceleratorul de inovații și antreprenoriat Dreamups, susținut de proiectul Future Technology Activities, finanțat de USAID și Suedia și susținut de Comunitatea
de Business Angels Mozaic

Realitatea Live

03 Mart. 2024, 10:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mart. 2024, 10:00 // Actual //  Lupu Eduard

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică piața muncii în Republica Moldova este diversă or, există domenii unde numărul femeilor este cel mai mare. 10 sectoare în care femeile reprezintă o majoritate covârșitoare a angajaților:

 1. Producția de îmbrăcăminte – 89%: Industria confecțiilor este un domeniu în care femeile sunt bine reprezentate, contribuind semnificativ la procesul de producție.
 2. Asistență socială – 86%: Sectorul asistenței sociale oferă un cadru propice pentru angajarea femeilor dornice să sprijine și să ajute comunitatea.

3.  Asistență medicală – 84%: Sănătatea este un domeniu vital și femeile sunt implicate în mod activ în furnizarea îngrijirilor medicale esențiale.

 1. Poștă și livrare – 79%: Industria poștei și a serviciilor de livrare reprezintă un alt domeniu în care femeile dețin o pondere semnificativă în ceea ce privește forța de muncă.
 2. Biblioteci, arhive, muzee – 79%: Cultura și educația sunt domenii în care femeile se remarcă prin contribuțiile lor în conservarea și promovarea patrimoniului cultural.
 3. Educație – 77%: Femeile sunt larg reprezentate în sistemul de învățământ, ocupând diverse poziții, de la profesori la personal administrativ.
 4. Prelucrare piele – 77%: Industria prelucrării pielii oferă oportunități de angajare pentru femeile care sunt pricepute în arta lucrului manual.
 5. Activități juridice și contabile – 74%: Sectorul juridic și cel contabil sunt domenii în care femeile aduc expertiză și profesionalism.
 6. Turism – 72%**: Industria turismului oferă numeroase oportunități de angajare pentru femeile interesate de servicii în domeniul ospitalității și turismului.
 7. Sectorul financiar – 71%: Femeile sunt bine reprezentate în sectorul financiar, ocupând poziții de la contabili și auditori la manageri de investiții.

Pe de altă parte, există și sectoare în care prezența femeilor este mai scăzută. Iată cele mai puțin reprezentate 10 industrii:

 1. Producție de petrol și gaze – 6%
 2. Construcții – 13%
 3. Investigații și securitate – 13%
 4. Silvicultură – 15%
 5. Reparația și întreținerea mașinilor și echipamentelor – 16%
 6. Transport terestru – 18%
 7. Comerț cu transport – 18%
 8. Structuri metalice – 18%
 9. Colectarea și tratarea deșeurilor – 21%

10.Transport pe apă – 22%

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău