Cunoaște 3 dintre mentorii rezidenți ai acceleratorului de tracțiune pentru startup-uri tehnologice UpNext by Dreamups

10 Apr. 2023, 12:51
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
10 Apr. 2023, 12:51 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Ești fondatorul sau fondatoarea unui start-up tehnologic și planifici să te extinzi în următorul an într-o țară nouă? Înregistrează-te în acceleratorul de tracțiune pentru startup-uri tehnologice – UpNext, și dezvoltă afacerea ta cu o investiție inițială de 25,000 EURO alături de mentori și mentore cu experiență.

Majoritatea experților la care vei avea acces prin UpNext au lucrat în echipe de startup de succes sau au cofondat unul, iar unii din ei sunt chiar investitori. Pe durata programului vei avea acces la 7 mentori rezidenți, lângă care care vei lucra cot la cot timp de 6 luni.

Adițional, vei interacționa cu o comunitate de 35+ investitori și antreprenori ce prin experiența lor îți vor oferi suport pentru a-ți construi procesele de lucru, crea un plan de scalare pe o nouă piață, construi o echipă, crește propriii KPI x10, și te vor pregăti de următoarea rundă de investiții.

Cunoaște câțiva mentori ai programului:

Lisa Gutu, VP of Sales Yapily

Lisa are o experiență de mai mult de 8 ani în domeniul finanțelor, cu accent pe Open Finance, Payments și API-uri. Mai mult, a condus inițiative de Open Banking în Europa cu companii precum Salt Edge și Trovata. În 2021, Lisa a fost recunoscută drept una dintre primele 45 de femei din Power List-ul Fintech.

Nicolae Gudumac, Co-founder&CTO Planable

Nicolae este co-fondator și CTO al startup-ului tehnologic, Planable, o platformă de colaborare pentru proiectele de marketing. Planable este folosit de peste 5000 de mărci din întreaga lume, inclusiv BMW, Volkswagen, și multe altele. Nicolae este, de asemenea, absolvent al unor
programe de accelerare prestigioase precum Techstars și MongoDB și se află în topul Forbes drept 30under30.

Răzvan Crăciunescu, Founder&Innovation Manager

Răzvan Crăciunescu, este în prezent profesor asociat la Universitatea Politehnica din București. În trecut acesta a fondat un startup în domeniul IoT pentru care a strâns peste 200.000 EURO și pe care l-a vândut cu succes la începutul anului 2019. Anterior a lucrat ca Product Specialist la Unicornul românesc UiPath și ca Project Manager pentru diverse proiecte de cercetare și dezvoltare.

Pe lângă experiența vastă a mentorilor la care ai access ca startup dacă participi în UpNext, te califici și pentru o rundă de investiții de 25k Euro + îți oferă șansa de a atrage încă 100k EURO la sfârșit de program de la comunitatea de investitori Mozaic.

Deadline de înregistrare pentru UpNext – 15 aprilie.

Formularul de înscriere este AICI. Pentru a afla mai multe detalii despre procesul de înregistrare și program, accesează upnext.md sau paginile de Facebook, Linkedin sau Instagram.

UpNext este creat de către Acceleratorul de inovații și antreprenoriat Dreamups, susținut de proiectul Future Technology Activities, finanțat de USAID și Suedia și susținut de Comunitatea
de Business Angels Mozaic

Realitatea Live

18 Apr. 2024, 10:25
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Soroceanu Olga
18 Apr. 2024, 10:25 // Oameni şi Idei //  Soroceanu Olga

Casa de Cultură din Chircăieştii Noi, raionul Căuşeni, găzduiește de doi ani, prima întreprindere socială din raion – „Social Textil” SRL, întreprindere care oferă servicii de croitorie, instruire şi locuri de muncă pentru femeile din categorii defavorizate din localitate. Iniţiativa aparţine tinerei Iulia Culicenco, care a deschis întreprinderea socială.

„Instruim tinerele şi femeile din categoria defavorizată a localităţii în activităţi de educaţie tehnologică şi croitorie. Un lucru care ne ţine să avem o activitate permanent şi să nu fim nevoiţi să găsim locuri de muncă în afara localităţii noastre sau şi mai rău – peste hotarele ţării”, afirmă Iulia Culicenco.

De la deschiderea atelierului şi până acum, cinci femei au căpătat abilităţi de croitor. Unele s-au angajat în cadrul întreprinderii, iar altele şi-au găsit de lucru în altă parte. Antreprenoarea susţine că activitatea atelierului de croitorie este benefică pentru întreaga comunitate.

 „Serviciile sunt foarte intrebate şi foarte necesare într-o localitate rurală unde nu fiecare îşi permite să-şi procure o haină nouă şi vine aici la noi şi o repară ca s-o poată purta în continuare”, spune Iulia Culicenco. 

90% din venitul întreprinderii sociale „Social Textil” SRL este reinvestit în calitatea locurilor de muncă şi instruiri pentru persoanele defavorizate.

„Acum, Republica Moldova pune foarte mare accent pe antreprenoriatul social şi pe ideea de antreprenoriat social. Încearcă să introducă acest termen mai frecvent, ca populaţia să audă şi să cunoască despre antreprenoriatul social şi despre ce bine vine să facă acest tip de antreprenoriat întregii economii”, conchide antreprenoarea. 

Întreprinderea socială „Social Textil” SRL a obţinut un grant prin intermediul FundațieiAlături de Voi România, din resursele financiare acordate de Uniunea Europeană.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău