STUDIU iData// 90.2% din populația adultă din țară consumă carne sau mezeluri. Brandul preferat al moldovenilor

02 Mart. 2022, 14:36
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
02 Mart. 2022, 14:36 // Actual //  MD Bani

Compania Date Inteligente SRL, iData a realizat un sondaj business despre consumul populației. Potrivit datelor obținute, marea majoritate a populației adulte din Republica Moldova (90.2%) consumă carne sau mezeluri. Din numărul total de consumatori de carne și mezeluri, 31.8% consumă carne sau mezeluri zilnic sau aproape zilnic, 34.5% – de 3-5 ori pe săptămână, 14.6% – săptămânal, 14.7% – de 1 – 3 ori pe lună.

Top 5 branduri de produse carne sau mezeluri (în baza răspunsului deschis) de la care cel mai des consumatorii de carne sau mezeluri își fac achizițiile:

 • Rogob – 38.5%;
 • Carmez – 23.2%;
 • Avicola Floreni – 16.2%;
 • Pegas – 13.9%;
 • Filetti -13.7%.

De asemenea, potrivit sondajului, 41.1% din respondenți preferă să procure carne sau mezeluri de casă.

Preponderent, respondenții care au declarant că consumă carne sau mezeluri preferă carne sau mezeluri de proveniență locală – 99.4%, dintre care 64.4% au declarant că preferă carne sau mezeluri de casă și 32.5% – carne sau mezeluri fabricate în Moldova.

Doar 0.6% din consumatori preferă carne sau mezeluri produse peste hotare.

Top 7 branduri de carne sau mezeluri pe care consumatorii de carne sau mezeluri cel mai des le-au folosit în consum în ultimele 30 de zile sunt (în baza întrebărilor de tip Da/Nu, cu prezentarea unei liste de branduri:

 • Rogob – 47.1%;
 • Carmez – 35.7%;
 • Avicola Floreni – 26.6%;
 • Filetti – 26.6%;
 • Pegas – 24.5%;
 • Mezzelini – 17.0%;
 • Salamer – 15.9%.

Același sondaj arată că, cele mai preferate branduri de carne sau mezeluri sunt: (în baza unei întrebări cu o singură variantă de răspuns) Rogob – 24.9% din consumatori, Carmez – 9.8%, Pegas – 8.7%, Filetti – 7.5% și Avicola Floreni – 6.0%.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău