STUDIU iData// 90.2% din populația adultă din țară consumă carne sau mezeluri. Brandul preferat al moldovenilor

02 Mart. 2022, 14:36
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Mart. 2022, 14:36 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Compania Date Inteligente SRL, iData a realizat un sondaj business despre consumul populației. Potrivit datelor obținute, marea majoritate a populației adulte din Republica Moldova (90.2%) consumă carne sau mezeluri. Din numărul total de consumatori de carne și mezeluri, 31.8% consumă carne sau mezeluri zilnic sau aproape zilnic, 34.5% – de 3-5 ori pe săptămână, 14.6% – săptămânal, 14.7% – de 1 – 3 ori pe lună.

Top 5 branduri de produse carne sau mezeluri (în baza răspunsului deschis) de la care cel mai des consumatorii de carne sau mezeluri își fac achizițiile:

 • Rogob – 38.5%;
 • Carmez – 23.2%;
 • Avicola Floreni – 16.2%;
 • Pegas – 13.9%;
 • Filetti -13.7%.

De asemenea, potrivit sondajului, 41.1% din respondenți preferă să procure carne sau mezeluri de casă.

Preponderent, respondenții care au declarant că consumă carne sau mezeluri preferă carne sau mezeluri de proveniență locală – 99.4%, dintre care 64.4% au declarant că preferă carne sau mezeluri de casă și 32.5% – carne sau mezeluri fabricate în Moldova.

Doar 0.6% din consumatori preferă carne sau mezeluri produse peste hotare.

Top 7 branduri de carne sau mezeluri pe care consumatorii de carne sau mezeluri cel mai des le-au folosit în consum în ultimele 30 de zile sunt (în baza întrebărilor de tip Da/Nu, cu prezentarea unei liste de branduri:

 • Rogob – 47.1%;
 • Carmez – 35.7%;
 • Avicola Floreni – 26.6%;
 • Filetti – 26.6%;
 • Pegas – 24.5%;
 • Mezzelini – 17.0%;
 • Salamer – 15.9%.

Același sondaj arată că, cele mai preferate branduri de carne sau mezeluri sunt: (în baza unei întrebări cu o singură variantă de răspuns) Rogob – 24.9% din consumatori, Carmez – 9.8%, Pegas – 8.7%, Filetti – 7.5% și Avicola Floreni – 6.0%.

Realitatea Live

28 Mart. 2023, 15:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2023, 15:59 // Actual //  Lupu Eduard

Populaţia Pământului ar putea atinge un maxim istoric de aproximativ 9 miliarde de locuitori. Estimările cercetătorilor

Cercetătorii din cadrul iniţiativei Earth4All pentru Fundaţia Global Challenges au declarat că, dacă lumea ar face un „salt uriaş” în ceea ce priveşte investiţiile în dezvoltarea economică, educaţie şi sănătate, populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni până în 2050.
Proiecţia a folosit un nou model pentru a explora două scenarii în acest secol, iar estimarea este semnificativ mai mică decât cele ale mai multor previziuni, inclusiv cele ale Naţiunilor Unite, potrivit Independent.
În primul scenariu, în care se aşteaptă ca lumea să continue să se dezvolte economic într-un mod similar cu cel din ultimii 50 de ani, cercetătorii estimează că populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,6 în 2050, înainte de a scădea la 7 miliarde în 2100.
În cel de-al doilea scenariu – numit de cercetători „Salt uriaş” – aceştia estimează că populaţia ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni în jurul anului 2040, urmând să scadă la aproximativ 6 miliarde de oameni până la sfârşitul secolului.
Aceştia spun că o investiţie fără precedent în reducerea sărăciei, în special în educaţie şi sănătate, precum şi în securitatea alimentară şi energetică, inegalitatea şi echitatea de gen, ar putea duce la acest scenariu.
„Principala problemă a omenirii este consumul de carbon de lux şi de biosferă, nu populaţia. Locurile în care populaţia creşte cel mai rapid au amprente de mediu extrem de mici per persoană, în comparaţie cu locurile care au atins vârful de populaţie cu multe decenii în urmă”, a declarat Jorgen Randers, un alt coautor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău