Sturza: Irina Vlah – Gâdilată de „piranhii”. Și-a intensificat campania electorală prin misiuni „folclorice”

19 Ian. 2023, 13:48
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Ian. 2023, 13:48 // Actual //  Lupu Eduard

Fostul premier și actualul om de afaceri Ion Sturza, într-o postare pe Facebook, dezarmează bașcanul Găgăuziei pe Irina Vlah care s-a lansat deja în campania electorală. „Doamna Irina Vlah – pentru cine nu știe -, guvernator al Unității Teritorial Autonome Găgăuzia, a decis să-l tragă de epoleți pe Comandantul suprem – de ce modernizați armata?! Ba mai mult, ne amenință, deloc voalat, cu „re-înfierbântarea” conflictului transnistrean. Vă sună cunoscut? Exact. Maria Zaharova”, s-a indignat fostul premieri.

Potrivit lui, doamna Vlah este un versat crainic al textelor concepute de renumita „trupă” a generalului FSB Beseda. Fapt documentat și descris cu lux de amănunte de presa națională și internațională.

„Nimic nou, în campania electorală precedentă, doamna respectivă a jurat de pe toate gardurile – «Навеки с Россией!», a beneficiat la greu de suportul logistic, informațional și monetar al rușilor. Astăzi să nu ne inducă în eroare noul slogan al doamnei – «Навеки с Европой»… Odată înghițită nada și dat jurământul, nu mai scapi de „beseda”. Așa cum nu cred că vor scăpa și alți politicieni locali, care subit s-au deghizat în „europeni”. Așa sunt regulile jocului și „cazul Vlah” este un exemplu mai mult decât concludent. Testul este simplu – întrebați-i ce gândesc despre războiul barbar dus de ruși în Ucraina. Nici măcar nu imită, doar evită! Ei ne spun că trebuie să avem grijă de „trotuarele” noastre. Și acești oameni se văd politicieni la nivel național”, a punctat omul de afaceri.

Fostul premier afirmă că e știut lucru, doamna Vlah nu prea are grijă de Găgăuzia, o folosește doar ca fon pentru fotografii, care arată bine pe rețelele de socializare. Mai nou, a intensificat campania electorală prin misiuni „folclorice”, colindând instituțiile de învățământ din toată țara. Ingenios, zău…

„Dacă sincer, până la invazia rusească în Ucraina faptul că rușii și-au creat o întreagă rețea de „influenceri” și „conserve” era deranjant, dar undeva de înțeles. Astăzi, lucrurile trebuie tranșante – de ce parte ești, a răului sau a binelui. Cu Iranul, Coreea de Nord sau cu lumea civilizată. Acum înțelegeți ce s-ar fi întâmplat cu Moldova, dacă ar fi fost „condusă” de un alt agent notoriu rusesc – Igor Dodon?! Moldova prinsă între ucrainenii aflați în război și europeni? Primul lucru pe care îl făceau vecinii, ne izolau complet. Fără gaz, curent, tranzit, asistenta…La război, ca la război…”, susține Ion Sturza

Așa că nu trebuie să căutăm pe „dracul” de la Răsărit, îl avem în țară. Deocamdată, cu retorică belicoasă. Dar mai știi…

În replică, bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah îi răspunde fostului premieri.

„Zilele acestea am devenit „carne de tun” pentru ferma de troli și „analiștii”  PAS -ului.  E clar. Activitatea politică este riscantă și produce” leziuni” de imagine. Dar regret faptul că în acest peisaj de atacatori ajunge și Dl Ion Sturza, pe care îl consider o persoană intelectuală și inteligența. Dragi prieteni, ascultați va rog repetat mesajul meu, in care spun clar că susțin ideea de modernizare a Armatei naționale, dar în contextul statutului de neutralitate al Republicii Moldova. Am greșit ceva? Asta nu place puterii? Nu place PAS – ului? Eu sunt cetățeană a unui stat democratic. Și profit de un drept democratic fundamental – de libertate a expresiei. Și voi persevera ca de acest drept să se bucure toți cetățenii țării noastre.?”, susține Irina Vlah.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău