Sturza: Irina Vlah – Gâdilată de „piranhii”. Și-a intensificat campania electorală prin misiuni „folclorice”

19 Ian. 2023, 13:48
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Ian. 2023, 13:48 // Actual //  Lupu Eduard

Fostul premier și actualul om de afaceri Ion Sturza, într-o postare pe Facebook, dezarmează bașcanul Găgăuziei pe Irina Vlah care s-a lansat deja în campania electorală. „Doamna Irina Vlah – pentru cine nu știe -, guvernator al Unității Teritorial Autonome Găgăuzia, a decis să-l tragă de epoleți pe Comandantul suprem – de ce modernizați armata?! Ba mai mult, ne amenință, deloc voalat, cu „re-înfierbântarea” conflictului transnistrean. Vă sună cunoscut? Exact. Maria Zaharova”, s-a indignat fostul premieri.

Potrivit lui, doamna Vlah este un versat crainic al textelor concepute de renumita „trupă” a generalului FSB Beseda. Fapt documentat și descris cu lux de amănunte de presa națională și internațională.

„Nimic nou, în campania electorală precedentă, doamna respectivă a jurat de pe toate gardurile – «Навеки с Россией!», a beneficiat la greu de suportul logistic, informațional și monetar al rușilor. Astăzi să nu ne inducă în eroare noul slogan al doamnei – «Навеки с Европой»… Odată înghițită nada și dat jurământul, nu mai scapi de „beseda”. Așa cum nu cred că vor scăpa și alți politicieni locali, care subit s-au deghizat în „europeni”. Așa sunt regulile jocului și „cazul Vlah” este un exemplu mai mult decât concludent. Testul este simplu – întrebați-i ce gândesc despre războiul barbar dus de ruși în Ucraina. Nici măcar nu imită, doar evită! Ei ne spun că trebuie să avem grijă de „trotuarele” noastre. Și acești oameni se văd politicieni la nivel național”, a punctat omul de afaceri.

Fostul premier afirmă că e știut lucru, doamna Vlah nu prea are grijă de Găgăuzia, o folosește doar ca fon pentru fotografii, care arată bine pe rețelele de socializare. Mai nou, a intensificat campania electorală prin misiuni „folclorice”, colindând instituțiile de învățământ din toată țara. Ingenios, zău…

„Dacă sincer, până la invazia rusească în Ucraina faptul că rușii și-au creat o întreagă rețea de „influenceri” și „conserve” era deranjant, dar undeva de înțeles. Astăzi, lucrurile trebuie tranșante – de ce parte ești, a răului sau a binelui. Cu Iranul, Coreea de Nord sau cu lumea civilizată. Acum înțelegeți ce s-ar fi întâmplat cu Moldova, dacă ar fi fost „condusă” de un alt agent notoriu rusesc – Igor Dodon?! Moldova prinsă între ucrainenii aflați în război și europeni? Primul lucru pe care îl făceau vecinii, ne izolau complet. Fără gaz, curent, tranzit, asistenta…La război, ca la război…”, susține Ion Sturza

Așa că nu trebuie să căutăm pe „dracul” de la Răsărit, îl avem în țară. Deocamdată, cu retorică belicoasă. Dar mai știi…

În replică, bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah îi răspunde fostului premieri.

„Zilele acestea am devenit „carne de tun” pentru ferma de troli și „analiștii”  PAS -ului.  E clar. Activitatea politică este riscantă și produce” leziuni” de imagine. Dar regret faptul că în acest peisaj de atacatori ajunge și Dl Ion Sturza, pe care îl consider o persoană intelectuală și inteligența. Dragi prieteni, ascultați va rog repetat mesajul meu, in care spun clar că susțin ideea de modernizare a Armatei naționale, dar în contextul statutului de neutralitate al Republicii Moldova. Am greșit ceva? Asta nu place puterii? Nu place PAS – ului? Eu sunt cetățeană a unui stat democratic. Și profit de un drept democratic fundamental – de libertate a expresiei. Și voi persevera ca de acest drept să se bucure toți cetățenii țării noastre.?”, susține Irina Vlah.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

28 Mart. 2023, 14:31
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Mart. 2023, 14:31 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Cu o experiență de peste trei decenii în domeniul consultanță în afaceri, Lucia Ușurelu este acum manager de proiect, consultant, trainer și coacher în cadrul Agenției de consultanță Proentranse.

Odată cu lansarea programului Organizației Internaționale a Muncii „SIYB” (Inițiază și Lansează Afacerea /Start and Improve Your Business), și-a dat seama că acest curs de instruire îi va oferi oportunitatea de a-și perfecționa abilitățile de formare și totodată de a-și împărtăși experiența cu alți colegi de breaslă, care își doresc să contribuie la dezvoltarea afacerilor și sectorului de antreprenoriat.

Experiența adunată ani în șir a făcut-o să dezvolte și să implementeze programe de instruire pentru angajați, dar și pentru antreprenori.

„În urma acestei experiențe, am dezvoltat o abordare practică și personalizată în predare, care se adaptează nevoilor și obiectivelor specifice ale fiecărui cursant”, spune Lucia.

„Sunt mândră să mă alătur unei comunități de traineri cu experiență”

Datorită acestui program a reușit să învețe noi metode și tehnici care o vor ajuta în susținerea antreprenorilor, iar ulterior aceștia din urmă își vor putea dezvolta afacerile cu succes.  Oportunitatea de a fi trainer în cadrul programului „SIYB” a contribuit enorm în dezvoltarea sa profesională, acum fiind pregătită pentru a contribui la creșterea antreprenorialului în comunitate.

Workshop-uri și sesiuni de instruire pentru antreprenori, la Soroca

„În urma programului „SIYB”, împreună cu doi colegi, am planificat să organizam la Soroca o serie de workshop-uri și sesiuni de instruire pentru antreprenori si potențiali antreprenori”, spune Lucia Ușurelu.

Astfel, până în luna aprilie, de două ori pe săptămână, antreprenorii își dau întâlnire la Incubatorul de Afaceri din Soroca. De la inițierea ideii, până la lansarea și gestiunea afacerii, aici viitorii antreprenori învață cum să-și crească afacerea.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Fiind în prezent cel mai mare program global de formare în managementul afacerilor, în baza metodologiei dezvoltate de către Organizația Internațională a Muncii, programul cuprinde module dedicate atât pentru cei ce doresc să se lanseze în domeniul antreprenorial, dar și pentru cei care vor să-și crească afacerea.

„Am observat o nevoie crescută pentru dezvoltarea abilităților de marketing digital în rândul antreprenorilor din comunitatea noastră. Deși mulți antreprenori au început să utilizeze canalele de marketing digital, există încă multe oportunități pentru a crește și a îmbunătăți rezultatele lor prin dezvoltarea și implementarea unei strategii de marketing digital eficiente”, spune experta.

Aceste instruiri vor ajuta antreprenorii să înțeleagă și să utilizeze eficient informația, oportunitățile și experiențele în domeniul afacerilor.

„Aceste workshop-uri vor ajuta antreprenorii să își dezvolte abilitățile antreprenoriale, ceea ce va contribui ulterior la creșterea afacerilor, dar și la consolidarea comunității noastre antreprenoriale”, adaugă Lucia.

Pentru mai multe informații și oportunități despre afaceri verzi, accesați grupul Facebook: Economie Verde în Moldova

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău