Țara care elimină complet restricțiile împotriva COVID. „Este timpul să ne întoarcem la o viață normală”

24 Sept. 2021, 21:09
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
24 Sept. 2021, 21:09 // Actual //  MD Bani

Norvegia anunță că, începând cu sâmbătă, 25 septembrie, ora 16:00, pe 25 septembrie vor fi eliminate toate restricțiile naționale împotriva coronavirusului. Anunțul a fost făcut de premierul Erna Solberg la o conferință de presă din 24 septembrie.

Cu toate aceste, oficialul îi îndeamnă pe cetățeni să păstreze în continuare distanța socială și alte măsuri de protecție.

„Versiunea scurtă este că acum putem trăi la fel de normal”, a spus premierul Erna Solberg.

Potrivit informațiilor, municipalitățile locale pot decide în continuare să păstreze și / sau să introducă măsuri acolo unde este necesar, cum ar fi purtarea măștilor în transportul public sau alte recomandări privind distanțarea socială.

Ultimele restricții privind călătoriile, frontierele și carantina

Toți rezidenții din țările UE / SEE / Schenghen și din Regatul Unit vor putea intra în Norvegia indiferent de motiv începând cu 25 septembrie. Acest lucru se aplică și rezidenților așa-numitelor „țări violet”.

Țările violet sunt cele din afara UE / SEE considerate a avea un nivel satisfăcător de scăzut de infecție. În prezent, această listă este formată din Noua Zeelandă, Arabia Saudită, Singapore și Taiwan, dar nu și Canada sau Statele Unite. Bineînțeles, regulile anterioare care permit vizitele membrilor apropiați ai familiei rămân în vigoare.

Cu toate acestea, perioada de carantină va rămâne în vigoare pentru călătorii care sosesc din țări din zona roșie, deși perioada de carantină poate fi petrecută într-o casă privată. Călătorii complet vaccinați care pot dovedi digital vaccinarea utilizând certificatul digital al UE sunt scutiți.

Guvernul a anunțat, de asemenea, următoarele faze ale redeschiderii frontierei.

76,17% din populație a primit cel puțin o doză, 66,54% fiind acum complet vaccinați.

Realitatea Live

20 Iul. 2024, 09:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Iul. 2024, 09:56 // Actual //  Lupu Eduard

Grecia a urcat o poziție în topul preferințelor turiștilor, fiind plasată acum pe locul patru. 75% dintre cetățenii de pe continent și-au exprimat dorința de a vizita statul elen în următoarele luni, înregistrând o creștere de șase puncte procentuale față de anul trecut.

În plus, Grecia este în top și în privința creșterii cheltuielilor turiștilor europeni în primul semestru din 2024, conform celui mai recent studiu al European Travel Commission (ETC). Cheltuielile de călătorie au crescut cu 25% în Grecia și Spania, cu 20% în Italia și cu 16% în Franța, toate destinațiile mediteraneene fiind în fruntea listei vizitatorilor europeni.

Studiul arată o creștere semnificativă a interesului pentru călătorii în rândul europenilor în perioada iunie-noiembrie 2024, pe fondul cererii solide din partea turiștilor spanioli, italieni și britanici. În toate cele trei țări, opt din zece respondenți au indicat că intenționează să călătorească în perioada menționată.

De asemenea, 36% dintre europeni vor să facă cel puțin o călătorie în următoarele luni, o creștere de 6% față de anul trecut. Alți 33% vor să facă o a doua călătorie, iar 24% trei sau mai multe călătorii.

Cererea pentru destinațiile mediteraneene este la un nivel ridicat, cei mai mulți turiști europeni (45%) preferând zonele însorite pentru viitoarea lor vacanță. Interesul pentru sudul Europei este la un nivel stabil comparativ cu 2023, dar a scăzut cu 10% față de 2022, nu și în Grecia. Crește în continuare cererea pentru destinațiile din vestul și nordul Europei, cu 18% și, respectiv, 13%.

Spania și Italia sunt principalele alegeri ale turiștilor europeni, fiecare fiind preferată de 8% dintre respondenți. Ele sunt urmate de Franța (7%) și Grecia (6%).

Vizitatorii sunt interesați în următoarele șase luni de „soare și mare” (19%), „cultură și patrimoniu” (17%), „natură și excursii” (14%) și „city breaks” (13%).

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău