Ţara tuturor posibilităților există, nu e America. Promite cele mai mici costuri ale vieţii şi o viaţă extraordinară

09 Iul. 2024, 07:57
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Iul. 2024, 07:57 // Actual //  Lupu Eduard

Vietnamul a fost declarat cea mai accesibilă ţară din lume pentru expaţi, clasându-se pe primul loc într-un top de 53 de destianţii uşor de accesat în raport cu finanţele personale.

În ceea ce priveşte calitatea vieţii, ţara s-a clasat pe locul 40, şi pe 29 la capitolul „facilităţi esenţiale”, cum ar fi locuinţa, limba şi digitalizarea, şi pe locul 14 când vine vorba de munca în străinătate – poziţie ce a ţinut cont de perspectivele de carieră, salariu şi siguranţa locului de muncă, scrie CNBC.

Peste 12.000 de expaţi din 174 de regiuni din întreaga lume au participat la sondajul Expat Insider 2024, care a oferit informaţii despre cele mai bune şi cele mai rele locuri de locuit, calitatea vieţii, munca în străinătate şi finanţele personale.

Pentru indicele finanţelor personale, InterNations a cerut respondenţilor la sondaj să îşi declare nivelurile de satisfacţie personală în trei domenii: costul general al vieţii, satisfacţia faţă de situaţia financiară şi dacă venitul disponibil al gospodăriei este suficient pentru a duce o viaţă confortabilă.

Ţările asiatice au dominat lista din acest an, ocupând şase din primele 10 poziţii. Asia de Sud-Est, în special, a ieşit în evidenţă cu Vietnam, Indonezia, Filipine şi Thailanda, toate clasate în top 10.

„Locuinţele reprezintă un mare avantaj în toate cele patru ţări: Thailanda ocupă locul 1, Vietnamul locul 2, Filipine locul 5, iar Indonezia locul 8. Majoritatea expatriaţilor sunt de acord că este uşor să găsească o locuinţă în aceste ţări şi sunt mulţumiţi de cât de accesibile sunt”, declarat Kathrin Chudoba, director de marketing InterNations pentru CNCB.

Dintre expaţii intervievaţi care locuiesc în Vietnam, 86% sunt de părere că atunci când vine vorba de costul vieţii, situaţia este foarte bună în ţară, de două ori peste media globală care se situează la 40%. 65% dintre respondenţii din Vietnam spun că sunt mulţumiţi de situaţia lor financiară, comparativ cu 54% la nivel global, potrivit raportului.

Totodată, 68% dintre respondenţi spun că veniturile lor sunt lor mai mult decât suficiente pentru a duce o viaţă uşoară, comparativ cu 41% la nivel global, se arată în studiu.

Nu numai că costurile de trai sunt scăzute, dar expatriaţii tind să fie plătiţi mai bine în Vietnam.

„Venitul anual brut aproape că depăşeşte media globală”, potrivit InterNations.

În plus, satisfacţia profesională generală este, de asemenea, foarte ridicată în rândul expaţilor din ţară. Vietnamul a urcat de pe locul 24 anul trecut pe locul 3 în 2024 la acest capitol.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat vineri că România a solicitat majorarea debitului de apă eliberată din barajul Stânca-Costeşti, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s, pentru o perioadă de 7 zile.

”În urma solicitării părţii române, grupul operativ tehnic de la acumularea Stânca-Costeşti a aprobat şi executat majorarea debitului evacuat din acumulare, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s pentru o perioadă de 7 zile. Partea română şi cea din Republica Moldova vor monitoriza situaţia debitelor afluente (care intră în acumulare) în vederea pregătirii manevrelor ulterioare,” a transmis ANM Apele Române, potrivit news.ro.

Instituţia a precizat că reparaţia conductei prizei de rezervă de la barajul Stânca-Costeşti a fost finalizată, asigurând astfel resursele de apă necesare atât pentru alimentarea cu apă a judeţului Botoşani, cât şi pentru irigaţiile deservite de această sursă.

Din cauza secetei severe, mai multe zone din România se confruntă cu probleme în furnizarea apei, în peste 290 de localităţi fiind impuse restricţii. Majorarea debitului de apă evacuată din barajul Stânca-Costeşti este o măsură esenţială pentru a face faţă acestei situaţii critice şi pentru a asigura necesarul de apă pentru populaţie şi agricultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău