Țările în care Rusia crede că turiștii săi își vor face concediul: Siria și Angola, printre numele de pe listă

06 Mart. 2023, 15:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Mart. 2023, 15:09 // Actual //  Lupu Eduard

Vicepreședintele Uniunii Ruse a Industriei de Traveling, Yuri Barzîkin, prezice că 6 țări, printre care Siria și Angola, vor crește ca popularitate în rândul turiștilor ruși.

Comentariile făcute de acesta într-un interviu acordat Lenta, unul dintre cele mai populare site-uri de știri din Rusia, vin în contextul în care guvernul de la Moscova a anunțat că pregătește acorduri de reciprocitate cu 6 țări în ceea ce privește acordarea vizelor.

Este vorba de India, Angola, Vietnam, Indonezia, Siria și Filipine.

„Facilitarea acordării vizelor va contribui la generarea de fluxuri turistice relevante. Se prevede o creștere a fluxului de cel puțin 10 până la 15%. Acest lucru este benefic”, a afirmat Barzîkin, citat de hotnews.ro.

El a adăugat că în prezent rușii sunt „oaspeți bineveniți în Asia de Sud-Est, Africa și America Latină”.

Turiștii ruși nu mai pot ajunge în unele din destinațiile lor favorite

Barzîkin a remarcat că în condițiile actuale, când unele destinații sunt practic închise pentru ruși, simplificarea regimului de vize cu unele state va duce la lărgirea opțiunilor pe care le au turiștii din Rusia.

„Cred că această practică va continua. Apropo, colegii noștri din Kazahstan și Belarus urmează aceeași cale și au de asemenea astăzi un regim simplificat sau fără vize în mai multe zone”, a amintit acesta, adăugând că se așteaptă ca impactul măsurilor să fie resimțit „destul de repede”.

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat anterior că Rusia negociază acorduri de facilitare a vizelor cu 11 țări și că numărul acestora se ridică la 70 când vine vorba de facilitarea ridicării restricțiilor pentru eliberarea de vize electronice.

Amintim că întreaga Uniune Europeană și-a închis spațiul aerian pentru avioanele rusești încă din data de 27 februarie a anului trecut, la 3 zile după declanșarea invaziei în Ucraina.

Ulterior, mai multe state din UE care au fost destinații favorite pentru turiștii din Rusia precum Grecia sau Cipru, au luat măsuri pentru a împiedica turiștii ruși să intre pe teritoriul lor prin țări de tranzit ca Turcia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

10 Dec. 2023, 13:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Dec. 2023, 13:18 // Actual //  Lupu Eduard

În mulțimea de destinații turistice la suprapreț, iată că există și excepții. Locul respectiv este definit de o frumusețe absolută și prețuri foarte mici.

Lacul pitoresc OHRID este o destinație de vis. O turistă străină povestește cum a găsit acest colț de rai, situat pe granița muntoasă dintre Macedonia de Nord și Albina.

„De ce nimeni nu vorbește despre unul din cele mai subestimate și mai accesibile locuri ca preț din Europa? Locuri care sunt perfecte pentru o escapadă, fie și de weekend?”, a spus Natasha Whitley, pe TikTok, potrivit Daily Mail.

Lacul Ohrid este o minune a naturii, un sit UNESCO, un loc neaglomerat și liniștit.

Ce poți face în Ohrid

Lacul Ohrid este de două ori mai mare decât Lacul Como, spre exemplu. Apa este uimitoare, limpede precum lacrima.

Natasha a stat trei nopți la Sunset Lake Hostel din Ohrid, Macedonia de Nord, pe malul de nord-est al lacului. Prețul? Doar 7 LIRE pe noapte! Da, ați văzut bine.

Aventuri cu caiacul, vizite la Biserica Sf. Ioan, priveliști de vis, toate accesibile pentru turiști.

Vizitatorii au lăudat și „orașul vechi minunat”, cu un parc plin de broaște țestoase. Călătoria Natashei a durat 4 ore, cu vin nelimitat și a costat…8 lire sterline. Apa este uluitoare și turista a mers pe o mică terasă, departe de ochii lumii, cu prețuri foarte bune.

O altă surpriză este reprezentată de un pub irlandez cu băuturi fine, ieftine, și mâncarea pe măsură.

Delicatesa locală este „burek”, un produs de patiserie popular, vândut la tarabele de street food, savurat în general în Balcani.

Ohrida (în macedoneană Охрид) este un oraș din Macedonia de Nord și sediul comunei Ohrida. Reprezintă cel mai mare oraș de pe Lacul Ohrida și cel de-al optulea oraș din țară, care a avut peste 42.000 de locuitori la recensământul din 2002. Ohrida a avut odată 365 de biserici, câte una pentru fiecare zi a anului și a fost denumit „Ierusalimul Balcanilor”. Are numeroase case pitorești și monumente, iar turismul este predominant. Este situat la sud-vest de capitala Skopje și la vest de Resen și Bitola. În 1979, respectiv în 1980, Ohrida și Lacul Ohrida au fost acceptate împreună ca locuri din Patrimoniul Mondial, culturale și rezervații naturale, de către UNESCO. Ohrida este unul din cele doar 28 de situri care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău