TOP 5 companii producătoare de carne şi mezeluri, care se bucură de cel mai mare succes în rândurile consumatorilor

10 Oct. 2022, 13:16
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
10 Oct. 2022, 13:16 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Fiecare companie producătoare de carne şi mezeluri încearcă să convingă consumatorii că anume produsele sale sunt cele mai bune, mai calitative, mai deosebite. Însă, doar analizând indicatorii de bază ai acestor companii putem deduce care produse se bucură de cel mai mare succes, altfel spus care se cumpără cel mai bine. Relevante în acest sens sunt datele site-ului specializat www.data2b.md, care an de an publică inclusiv informaţii despre venitul din vânzări al companiilor din Moldova.

  1. Rogob SRL

Din datele sursei citate, reiese că cel mai bine se vând produsele Rogob SRL. Numai în anul 2021 compania a avut venit din vânzări de 811,75 mil. lei, fiind lider absolut din acest punct de vedere. Apropo, această poziţie Rogob SRL o deţine constant în ultimii cinci ani (pe www.data2b.md sunt datele începând cu anul 2017). Şi în 2017 Rogob SRL era lider la capitolul venit din vânzări cu 478,38. De atunci, an de an compania a îmbunătăţit constant acest indicator.

  1. Carmez Processing

Analizând datele de pe portalul specializat menţionat, deducem că pe locul doi în clasamentul nostru se situează Carmez Processing. În 2021 compania a avut venit din vânzări de 703,9 mil. lei. Ca şi în cazul Rogob SRL, şi această întreprindere a cunoscut o evoluţie constantă în ultimii cinci ani la acest capitol, în 2017 venitul din vânzări constituind 389,25 mil. lei.

  1. Pegas SRL

Pe locul trei se situează Pegas SRL. Potrivit www.data2b.md, în 2021 compania a avut venit din vânzări de 467,21 mil. lei. Şi în cazul acestei întreprinderi putem vorbi de o evoluţie constantă în ultimii cinci ani, deşi nu atât de spectaculoasă ca şi în cazul celor două firme menţionate mai sus. Astfel, venitul din vânzări al Pegas SRL în 2017 a fost de 358,87 mil. lei

  1. Aviselect SRL

Aviselect SRL este deţinătoarea brandului Mezellini. În 2021 a înregistrat un venit din vânzări de 214,79 mil. lei. În ultimii cinci ani, după acest indicator, compania s-a menţinut la un nivel relativ constant. Astfel, în 2017 venitul său din vânzări a fost de 194,60 mil. lei.

  1. Produse de familie SRL

Produse de familie SRL este deţinătoarea brandurilor Filetti şi Cezar. Potrivit datelor site-ului specializat menţionat, în 2021 compania a avut venit din vânzări de 206,12 mil. lei. În 2017 venitul din vânzări a constituit 138,41 mil. lei.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

23 Dec. 2024, 17:44
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
23 Dec. 2024, 17:44 // Actual //  Ursu Victor

Ministra Agriculturii, Ludmila Catlabuga, a oferit clarificări importante în legătură cu avizul votat de Guvern referitor la legea propusă de Viorel Barda, care prevede un moratoriu pe datoriile fermierilor. Catlabuga a subliniat că, deși există încă multe neînțelegeri și confuzii în presă, avizul guvernamental a fost aprobat și va include sprijinul Ministerului Agriculturii față de fermieri.

„Avizul a fost votat, iar tot sprijinul nostru pentru fermieri va fi reflectat în acest aviz. Este un proces care a implicat propuneri din partea Ministerului Finanțelor și Justiției, iar unele dintre acestea vor fi probabil acceptate parțial. Sperăm că, într-un termen scurt, legea va putea trece prin două lecturi și va intra în vigoare cât mai repede”, a declarat ministra.

Catlabuga a menționat și faptul că Ministerul Agriculturii urmărește să mențină un echilibru între fermieri și producători, indicând că, până acum, au fost întocmite 7.087 de acte de constatare pentru 3.380 de agenți economici, care au terenuri afectate de cel puțin 40%. În acest sens, ministrul a subliniat importanța unui dialog deschis și constructiv cu fermierii pentru a analiza fiecare caz în parte.

„Actul de constatare și raportul statistic agricol vor fi elementele esențiale pentru a stabili eligibilitatea fermierilor în cadrul acestui moratoriu. Vrem să păstrăm calmul și să aplicăm legea în mod corect, analizând fiecare caz individual”, a adăugat Ludmila Catlabuga.

În ceea ce privește modificările aduse proiectului inițial de către deputați, ministra a explicat că acestea reflectă cerințele fermierilor și sunt destinate să îmbunătățească condițiile acestora. Totuși, unele ajustări, cum ar fi proporția de 40% din suprafața afectată, au fost modificate față de propunerea inițială.

„Modificările sunt mici, dar importante pentru a face legea mai aplicabilă și eficientă. De exemplu, furnizorii de inputuri nu mai sunt inclusi în această versiune a proiectului, în urma discuțiilor și solicitărilor fermierilor”, a conchis Ludmila Catlabuga.

La sfârșitul săptămânii trecute, deputații au votat astăzi instituirea unui moratoriu asupra plății datoriilor restante ale fermierilor, inclusiv a majorărilor și penalităților, până la 31 octombrie 2025. Legea secetei propusă de Alexandru Trubca, președintele Comisiei Agricultură a fost pusă pe pauză.

În legea propusă de Trubca  s-a clarificat chestiunea cu datoriile acumulate începând cu 1 septembrie 2022 vor fi eligibile pentru beneficiile legii, eliminând interpretările ambigue din legislația actuală. Totodată, au fost incluși furnizorii de inputuri agricole printre potențialii beneficiari ai legii, iar creditorilor li se interzice cesionarea creanțelor fără acordul debitorilor.

Totodată, un alt aspect din legea lui Trubca este legat de organizațiile de creditare nebancară, în special în sudul țării, unde agricultorii se confruntă cu abuzuri legate de executările silite pentru echipamente agricole, terenuri și alte active. „Este crucial să intervenim pentru a preveni interpretările abuzive ale legislației.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală