Sturza le bate obrazul guvernanților! Supărarea fostului premier are legătura Șor & Co care vor haos să scape pușcărie

10 Oct. 2022, 12:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Oct. 2022, 12:25 // Actual //  Lupu Eduard

Ceea ce se întâmplă azi la Chișinău este un exemplu de maxim cinism politic. Cu iz provincial de pe Bâc. Care stare excepțională? Care război la ușă? Care criză energetică? Nici nu există! Politicienii, cei de la guvernare și cei din opoziție deopotrivă, au pus-o de un mare picnic pe bulevardul central. Cu corturi, frigărui, bere și multă voie bună. Unii se fac că protestează, alții că se revoltă. Bunn…, explică fostul premieri și actualul om de afaceri Ion Sturza.

Potrivit omului de afaceri, primarul Chișinăului (a se citi agent rusesc cu acte în regulă) își face „treaba” cum nu se poate mai bine. Conform punctajelor PR primite de la stăpâni. Destabilizare maximă. Când e vorba de războiul din Ucraina, el tace mâlc. Cu o singură excepție, refugiații, pe care îi învinuiește de toate relele. Când e nevoie de a acționa, el… iese în stradă pentru un live. Ivan are trecere mare și pe la București. De ce oare? Nu pentru că este un important „luptător” pentru „valorile tradiționale” atât de îndrăgite de unii și în Țară? Așa se construiesc podurile…

„Dar oftica mea este în altă parte. La guvern. Voi ce gândiți, că Șor & Co sunt un fel de „Occupy Guguță” din copilăria voastră de neformali? Vor striga puțin și se vor dispersa pe la ONG-urile lor? Nu! Ei vă vor jos. Ei vor prin haos ca să scape de pușcărie! Adică cum, ne-au furat miliardul și ca bonus să ne dea pe mâinile rușilor?! Și asta de dragul ideii „geniale” că se poate da jina pe Ivan?”, a punctat fostul premier.

Fostul premier îi avertizează pe cei de la guvernare că: „suntem în război fără de ghilimele. Trebuie de acționat – cine a organizat, cine a sancționat ilegal în condiții de stare de urgență, cine finanțează clandestin, cine ne vrea înapoi în tărâță ca să ne mănânce știți voi cine? Nu vă mai lamentați cu „oamenii au dreptul la protest”. Au! Dar nu hoții și violatorii acestei țări parcă blestemate”.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău