Sturza le bate obrazul guvernanților! Supărarea fostului premier are legătura Șor & Co care vor haos să scape pușcărie

10 Oct. 2022, 12:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Oct. 2022, 12:25 // Actual //  Lupu Eduard

Ceea ce se întâmplă azi la Chișinău este un exemplu de maxim cinism politic. Cu iz provincial de pe Bâc. Care stare excepțională? Care război la ușă? Care criză energetică? Nici nu există! Politicienii, cei de la guvernare și cei din opoziție deopotrivă, au pus-o de un mare picnic pe bulevardul central. Cu corturi, frigărui, bere și multă voie bună. Unii se fac că protestează, alții că se revoltă. Bunn…, explică fostul premieri și actualul om de afaceri Ion Sturza.

Potrivit omului de afaceri, primarul Chișinăului (a se citi agent rusesc cu acte în regulă) își face „treaba” cum nu se poate mai bine. Conform punctajelor PR primite de la stăpâni. Destabilizare maximă. Când e vorba de războiul din Ucraina, el tace mâlc. Cu o singură excepție, refugiații, pe care îi învinuiește de toate relele. Când e nevoie de a acționa, el… iese în stradă pentru un live. Ivan are trecere mare și pe la București. De ce oare? Nu pentru că este un important „luptător” pentru „valorile tradiționale” atât de îndrăgite de unii și în Țară? Așa se construiesc podurile…

„Dar oftica mea este în altă parte. La guvern. Voi ce gândiți, că Șor & Co sunt un fel de „Occupy Guguță” din copilăria voastră de neformali? Vor striga puțin și se vor dispersa pe la ONG-urile lor? Nu! Ei vă vor jos. Ei vor prin haos ca să scape de pușcărie! Adică cum, ne-au furat miliardul și ca bonus să ne dea pe mâinile rușilor?! Și asta de dragul ideii „geniale” că se poate da jina pe Ivan?”, a punctat fostul premier.

Fostul premier îi avertizează pe cei de la guvernare că: „suntem în război fără de ghilimele. Trebuie de acționat – cine a organizat, cine a sancționat ilegal în condiții de stare de urgență, cine finanțează clandestin, cine ne vrea înapoi în tărâță ca să ne mănânce știți voi cine? Nu vă mai lamentați cu „oamenii au dreptul la protest”. Au! Dar nu hoții și violatorii acestei țări parcă blestemate”.

Realitatea Live

08 Iun. 2023, 17:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Iun. 2023, 17:04 // Actual //  Lupu Eduard

Premierul Dorin Recean, după vizita de la podul de la Bumbăta, a discutat cu fermierii care protestau pe traseul de la Leova. Agriculturii și-au exprimat nemulțumirea că sunt în prag de faliment și au nevoie de suportul statului, în condițiile în care prețurile mici nu le acoperă cheltuielile.

„Problema e diferența dintre costuri și cheltuieli. Tot suportul pe care l-am putut acorda din buget l-am acordat. Suntem în situația în care apelăm la ajutorul extern, dar asta nu înseamnă că banii vor veni a doua zi. Ministrul Bolea va merge în data de 20 iunie la Bruxelles și va negocia. Dânsul va trebui să demonstreze costurile”, a declarat Recean.

În replică, fermierii s-au arătat nemulțumiți de activitatea ministrului Vladimir Bolea și au declarat că acesta nu face nimic în calitate de ministru.

Drept răspuns premierul Recean a spus: „Fiecare dintre noi obosește câteodată”.

Fermierii au ieșit la protest din data de 7 iunie. Aceștia cer alocarea nu mai târziu de 1 august 2023 a compensațiilor costurilor de producere fermierilor mici și mijlocii în valoarea de cel puțin 3000 de lei per hectar la culturile agricole de primă grupă (grâu, orz, rapiță);

Restricționarea temporară prin decizia CSE a importului grâului, porumbului, rapiței și floarei soarelui în Republica Moldova din Ucraina, în condițiile în care Comisia Europeană va prelungi această restricție pentru țările din Europa de Este după 5 iunie;

Obligarea Portului Giurgiulești în perioada 1 iulie-31 decembrie 2023 să exporte doar producția agricolă de origine moldovenească;

Achitarea până la 1 iulie 2023 a tuturor datoriilor la subvențiile pentru anul 2022;

Modificarea (cu intrare în vigoare până la 10 iunie 2023) legii cu privire la Programul de rambursare a TVA, astfel încât să fie prelungit acest program până la finele anului și extins numărul de beneficiarii și sumele achitate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău