Top: Cei mai bogați oameni de pe planetă

04 Oct. 2021, 08:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Oct. 2021, 08:38 // Actual //  Lupu Eduard

Primii 10 cei mai bogați oameni de pe planetă au o avere de 1,4 trilioane de dolari. Valoarea averii lor este similară cu a cea PIB-ului Australiei, scrie visiualcapitalist.com.

Cine sunt acești oameni ultra-bogați și care este sursa bogăției lor? Iată o privire asupra celor mai buni 10 oameni bogați de pe planetă și despre modul în care și-au făcut miliardele.

Elon Musk este în prezent cel mai bogat dintre toți, cu o valoare netă totală a averii de 198 miliarde de dolari, cu 60 de miliarde de dolari mai mult decât media întregului grup, de 138 de miliarde de dolari.

Acest lucru este destul de surprinzător, având în vedere cât de bine a funcționat compania Tesla în ultimii ani. În timp ce mulți sceptici se așteaptă ca bula Tesla să explodeze în cele din urmă – inclusiv renumitul investitor Michael Burry – până acum, valoarea companiei auto a continuat doar să crească.

Cu o limită de piață actuală de 768 miliarde de dolari, Tesla valorează mai mult decât următorii șase mari producători de automobile combinate.

Musk a ocupat primul urmat Jeff Bezos, care în urmă cu doar câteva luni, deținea titlul de cea mai bogată persoană din lume. Cu toate acestea, lucrurile s-ar putea schimba în condițiile în care cei di au alternat pe primele poziții.

Al treilea pe listă este Bernard Arnault, CEO al conglomeratului brandului de lux Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), care deține Louis Vuitton, Dior, Fendi, Loro Piana și Bulgari. Arnault este cea mai bogată persoană din Europa și chiar a devenit cea mai bogată din lume pentru o scurtă perioadă în luna mai cu o avere de 157 de miliarde de dolari.

Majoritatea bogaților lumii fac parte din industria tehnologiei, în afară de Bernard Arnault și Warren Buffett. Toți locuiesc în America, cu excepția lui Arnault.

Având în vedere că sectorul tehnologic american este de așteptat să crească doar în următorii ani, este probabil ca miliardarii americani din domeniul tehnologiei să își continue dominația în viitorul previzibil.

Realitatea Live

04 Iun. 2023, 06:54
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Iun. 2023, 06:54 // Actual //  Lupu Eduard

Elon Musk a redobândit titlul de cea mai bogată persoană din lume.

Potrivit Bloomberg, directorul executiv al Tesla Inc. l-a depăşit miercuri pe magnatul industriei produselor de luxul, Bernard Arnault, după ce acţiunile companiei LVMH au scăzut cu 2,6% în tranzacţiile de la Paris.

Musk şi francezul în vârstă de 74 de ani au fost la egalitate pentru primul loc în acest an în Bloomberg Billionaires Index, o listă a celor mai bogate 500 de persoane din lume.
Arnault l-a depăşit pentru prima dată pe Musk în decembrie, în condiţiile în care industria produselor de lux a comportat o rezistenţă semnificativă în faţa inflaţiei. LVMH, conglomeratul fondat de Arnault, este deţinătorul unor mărci precum Louis Vuitton, Fendi şi Hennessy.

Credinţa în vigoarea industriei produselor de lux începe să se estompeze pe fondul unei potenţiale încetiniri a creşterii economice, în special pe piaţa chineză. Acţiunile LVMH s-au prăbuşit cu aproximativ 10% din aprilie, ştergând, în cadrul acestui proces, 11 miliarde de dolari din averea netă a lui Arnault într-o singură zi.

Între timp, Musk a câştigat peste 55,3 miliarde de dolari în 2023, în mare parte datorită Tesla. Constructorul auto cu sediul în Austin – care reprezintă 71% din averea miliardarului – a crescut cu 66% de la începutul anului până în prezent. Averea lui Musk este evaluată acum la aproximativ 192,3 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg, în timp ce Arnault a coborât la 186,6 miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău