Îi aduc banii fericirea? Ce crede cântăreața Irina Rimes despre LUX și mașini scumpe

02 Oct. 2021, 06:20
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Oct. 2021, 06:20 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Cu toate că îi plac banii încă din copilărie, Irina Rimes spune că găsește fericirea în lucruri mici și nu în obiecte de lux sau mașini scumpe.

A condus mult timp o mașină veche, și-a cumpărat haine de la second hand. Irina spune că, mereu și-a găsit fericirea în lucrurile mici și a prețuit mai mult drumul spre bani, decât banii în sine.

„Mi-am găsit mereu fericirea în lucruri mici. Cumva mie îmi plăcea mai mult drumul către a face bani decât momentul în sine, când faci banii și îi primești”, a povestit Irina Rimes pentru podcastul BCR de inteligență financiară „La bani mărunți”.

Cu toate acestea, cântăreața, născută în Republica Moldova spune că s-a îndrăgostit de bani încă de mică.

„Îmi plac banii încă din copilărie, de când am realizat că poți să-i dai unui băiat, ca să nu te mai tragă de gâțe (codițe – n.n.), la școală”.

Cântăreața mai spune că nu are rostul să-ți cumperi o mașină scumpă, dacă nu ai o viață de lux.

„Prefer să am o mașină scumpă în momentul în care am și o viață scumpă. Dar dacă nu am o viață scumpă, atunci de ce? Să întrețin niște aparențe? Sau nu o să mă mai iubească lumea? Lumea mă iubește pentru ceea ce cânt, nu pentru ceea ce afișez”.

Realitatea Live

27 Ian. 2022, 17:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Ian. 2022, 17:51 // Actual //  Lupu Eduard

Obligaţiunile retailerului local Elefant Online, în valoare de circa 17,5 milioane de lei, vor intra la tranzacţionare pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti începând cu 1 februarie 2022, conform BVB.

Listarea obligaţiunilor sub simbolul bursier ELF26 se realizează în urma derulării unui plasament privat în luna noiembrie 2021, în cadrul căruia au fost emise obligaţiuni corporative, negarantate, nominative, necondiţionate, neconvertibile, denominate în lei către 122 de investitori. Plasamentul privat şi listarea obligaţiunilor au fost intermediate de TradeVille.

Este a doua emisiune de obligaţiuni a Elefant Online listată la BVB. Prima a avut loc în 2018 şi a constat în emisiunea a 76.514 obligaţiuni cu o valoare nominală de 100 lei pe obligaţiune şi o rată a dobânzii fixă de 9% pe an.

Obligaţiunile au fost rambursate integral la termen în data de 27 septembrie 2021.

Elefant a raportat afaceri de 104 milioane de lei în primul semestru din 2021 şi pierderi nete de 3,8 milioane de lei. Spre comparaţie, în prima jumătate din 2020, compania a avut afaceri de 102 milioane de lei şi un profit net de 473.000 de lei, potrivit raportului semestrial al companiei.

Magazinul online este operat de compania Elefant Online SA (fosta Universal Online Promotion SRL), controlată de compania Millennium Gold Resources Limited, înregistrată în Cipru. Firma cipriotă deţine 60,7% din business, iar în spatele ei se află, potrivit datelor ZF, omul de afaceri Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău