TOP Cele mai scumpe branduri din lume

22 Ian. 2023, 13:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Ian. 2023, 13:53 // Actual //  Lupu Eduard

Amazon este cel mai valoros brand din lume, în ciuda pierderii în valoare de 51 de miliarde de dolari

Apple își pierde clasamentul de top după ce a pierdut 57,6 miliarde de dolari

Tesla și BYD sunt printre mărcile cu cea mai rapidă creștere din lume, pe măsură ce cererea pentru vehicule electrice crește

Amazon a revenit pe primul loc ca cel mai valoros brand din lume, în ciuda faptului că valoarea mărcii sale a scăzut cu 15% în acest an, de la 350,3 miliarde de dolari la 299,3 miliarde de dolari, potrivit unui nou raport al companiei de consultanță lider în evaluarea mărcilor, Brand Finance.

Marca Amazon a scăzut cu peste 50 de miliarde de dolari în acest an, în mod substanțial în legătură cu scăderea puterii mărcii, ratingul său scăzând de la AAA+ la AAA, pe măsură ce consumatorii îl evaluează mai dur în lumea post-pandemie. Cercetarea Brand Finance a constatat că percepția clienților cu privire la serviciul pentru clienți la Amazon a scăzut – în același timp cu timpii de livrare s-au prelungit – și, împreună cu aceasta, consumatorii au devenit mai puțin probabil să recomande Amazon altora. Concomitent cu încheierea restricțiilor pandemice, oamenii se întorc la cumpărături în persoană, atenuând ușor nevoia de vânzare cu amănuntul online.

Apple (valoarea mărcii în scădere cu 16%, până la 297,5 miliarde USD) a devenit al doilea cel mai valoros brand din lume, valoarea mărcii sale scăzând de la 355,1 miliarde USD. Scăderea din acest an a valorii mărcii este legată de o scădere a veniturilor estimate, deoarece se așteaptă ca un lanț de aprovizionare cu bunuri perturbat și o piață a forței de muncă restrânsă să limiteze oferta de produse hardware marca.

Au fost un total de 48 de mărci tehnologice care au apărut în clasament, două în scădere față de cele 50 din 2022, după ce Snapchat și Twitter au renunțat. Alte mărci axate pe tehnologie care vor pierde valoare includ Samsung Group (valoarea mărcii în scădere cu 7%, până la 99,7 miliarde USD), Alibaba.com (valoarea mărcii în scădere cu 56%, până la 10,0 miliarde USD), Facebook (valoarea mărcii în scădere cu 42%, până la 59,0 miliarde USD) și WeChat (valoarea mărcii a scăzut cu 19% la 50,2 miliarde USD).

Pe partea pozitivă, Instagram (valoarea mărcii în creștere cu 42%, până la 47,4 miliarde USD) și LinkedIn (valoarea mărcii în creștere cu 49% la 15,5 miliarde USD) au crescut în sectorul tehnologiei, valoarea mărcii a fiecăruia crescând datorită strategiei bine executate. pentru a-și comercializa serviciile.

Unii dintre ceilalți mari câștigători în ceea ce privește valoarea mărcii includ producătorii de mașini electrice Tesla (valoarea mărcii a crescut cu 44%, până la 66,2 miliarde USD) și BYD (valoarea mărcii a crescut cu 57%, până la 10,1 miliarde USD), pe măsură ce cererea de mașini electrice crește, ca parte a unei tranziții mai ample. la o economie cu emisii reduse de carbon.

Pe lângă clasamentul Global 500 2023 al celor mai valoroase și puternice mărci din lume, Brand Finance lansează și Brand Finance Sustainability Perceptions Index, în asociere cu Asociația Internațională de Publicitate la Forumul Economic Mondial de la Davos. Acest raport dezvăluie că mărcile globale importante, cum ar fi Amazon, Tesla, Apple și Google, au fiecare miliarde de dolari sub rezerva gestionării cu atenție a reputației de angajament față de sustenabilitate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

01 Dec. 2023, 17:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Dec. 2023, 17:39 // Actual //  Lupu Eduard

Astăzi, Guvernul a aprobat proiectul de buget pentru anul 2024, evidențiind o creștere a veniturilor și reduceri semnificative a deficitului. Potrivit ministrului Finanțelor, Petru Rotaru, proiectul bugetului a fost elaborat având în vedere perspectivele de dezvoltare economică pentru următorii 3 ani și prognoza macroeconomică actualizată în octombrie.

Veniturile estimate la bugetul de stat pentru anul viitor sunt programate să atingă suma de 66,63 miliarde lei, în creștere cu 1,3% față de cifrele actualizate pentru 2023. Cheltuielile sunt estimate la 82,22 miliarde lei, reprezentând o reducere de 2,2%, iar deficitul se va situa la 15,59 miliarde lei, cu o reducere semnificativă de 14,9%.

Ministrul Rotaru a subliniat că proiectul de buget pentru 2024 a luat în considerare perspectivele de dezvoltare economică, precum și prognozele macroeconomice convenite cu experții FMI. Conform acestora, se estimează că PIB-ul va crește cu 3,5%, inflația medie anuală va fi de 5,7%, iar salariile medii vor crește cu 10,18%.

În structura veniturilor bugetului de stat pentru 2024, impozitele și taxele vor reprezenta peste 91,7%, cu o creștere de 9%. Principala sursă fiscală va fi TVA, estimată să aducă venituri de 34,17 miliarde lei, în creștere cu 8%.

Cheltuielile bugetului vor fi axate pe obiectivele de politică fiscală pe termen mediu și prioritățile sectoriale, inclusiv protecția socială, salarizarea în sectorul public și implementarea proiectelor conforme cu acordurile încheiate cu partenerii de dezvoltare.

Fonduri semnificative sunt alocate pentru proiecte cu finanțare externă, cu peste 80 de proiecte programate pentru implementare în 2024. Acestea includ sprijin pentru sectorul drumurilor, proiecte în domeniul învățământului superior, energie și altele.

Proiectul de lege privind bugetul pentru 2024 trebuie să fie aprobat de parlament înainte de a deveni efectiv.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău