Topul celor mai bogați oameni ai planetei în anul 2021

12 Nov. 2021, 09:00
 // Categoria:  // Autor:  Lupu Eduard
12 Nov. 2021, 09:00 //  //  Lupu Eduard

Cei mai bogați zece oameni ai planetei au adunat cumulativ 890 miliarde USD din martie anul curent, scrie visualcapitalist.

De exemplu, Elon Musk și-a crescut averea sa cu cel puțin 1.116% în ultimul an. Între timp, Jeff Bezos de la Amazon a câștigat încă 89 de miliarde de dolari.⁠

De la debutul pandemiei, Musk averea sa a crescut cel mai rapid în top 10 milairdari. În al treilea trimestru din 2021, venitul net Tesla a depășit 1,6 miliarde de dolari – un record al companiei. Această creștere l-a ajutat pe antreprenor să devină prima persoană care a trecut pragul averii nete de 300 de miliarde de dolari.

Încă o dată, Musk l-a depășit pe Jeff Bezos ca fiind cea mai bogată persoană din lume. Acest lucru este impresionant, deoarece averea lui Jeff Bezos a crescut cu peste 79% în același interval de timp. În mod similar, Zuckerberg, Gates și Buffett au înregistrat o creștere de două sau trei cifre.

După Musk și Bezos este Bernard Arnault, cunoscut drept „Lupul în cașmir”. Magnatul francez a realizat peste 121 de miliarde de dolari, stimulat de o creștere cu 43% a veniturilor LVMH față de 2021. La începutul acestui an, LVMH a încheiat o achiziție de 15,8 miliarde de dolari a trailerului de bijuterii Tiffany & Co.

În medie, primii 10 cei mai bogați au înregistrat câștiguri de 204% pe parcursul pandemiei. Deloc surprinzător, majoritatea fac afaceri în tehnologie.

De la începutul lunii august, Rihanna s-a alăturat clubului miliardarilor cu o avere netă estimată la 1,7 miliarde de dolari.

Datorită ascensiunii rapide a lui Fenty Beauty (din care deține 50% din acțiuni), Rihanna este a doua cea mai bogată femeie de animație din lume, după Oprah, cu 2,7 miliarde de dolari. Compania se concentrează pe incluziune, oferind un set larg de produse pentru fiecare tip de piele. Lansată în 2017 cu LVMH (care deține celelalte 50% din pachetul de acțiuni), Fenty Beauty valorează 2,8 miliarde de dolari.

În schimb, cel mai tânăr miliardar de anul trecut, Kylie Jenner, a căzut de pe listă după ce se presupune că și-a umflat valoarea netă. În mod interesant, Kardashian-ul a făcut eforturi mari pentru a arăta lui Forbes amploarea averii ei, inclusiv arătându-le declarațiile fiscale împreună cu invitații la conacele lor.

Cu toate acestea, averea netă a lui Jenner se ridică la aproximativ 700 de milioane de dolari.

Având în vedere creșterea uluitoare a celor ultrabogați din ultimii ani, concentrarea bogăției de astăzi este acum comparabilă cu Epoca de Aur a Americii.

La acea vreme, John D. Rockefeller era cea mai bogată persoană din lume – în valoare de aproximativ 285 de miliarde de dolari în termenii actuali. Afacerile sale au produs 1,6% din producția economică totală a SUA.

Prin comparație, Elon Musk, cu peste 304 de miliarde de dolari, mai are încă ceva de făcut.

Realitatea Live

23 Ian. 2022, 14:17
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Ian. 2022, 14:17 // Actual //  Lupu Eduard

În contextul deciziilor aprobate de către Comisia Teritorială Extraordinară de Sănătate Publică (CTESP) din raionul Orhei, Guvernul Republicii Moldova vine cu câteva precizări importante: deciziile anunțate de către CTESP Orhei sunt nule, iar derogarea de la deciziile Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) sunt o încălcare a legii.

La data de 21 ianuarie curent, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a raionului Orhei s-a întrunit în ședință, iar membrii acesteia au venit cu decizii care contravin cu cele aprobate la nivel de țară, ceea ce este un abuz. Deciziile CTESP Orhei prin care se permit în continuare desfășurarea procesului de studiu în cadrul instituțiilor de învățământ general și a instituțiilor extrașcolare cu prezența fizică a elevilor și desfășurarea fără restricții a evenimentelor publice și de evenimentelor de familie cu participarea unui număr mare de oameni, sunt nule.

Doar Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) este autoritatea care stabilește regulile în situația de criză creată de pandemia COVID-19. Din componența acesteia fac parte conducători ai mai multor instituții ale statului implicate în gestionarea pandemiei, medici epidemiologi și specialiști în medicină clinică. Fiecare decizie este discutată, argumentată, raportată la experiența altor țări, dar și la recomandările organizațiilor internaționale, cum ar fi Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Comisiile Teritoriale Extraordinare de Sănătate Publică (CTESP) sunt comisiile la nivelul autorităților locale. Hotărârile CNESP sunt obligatorii pentru CTESP.

Guvernul a dispus ca instituțiile specializate ale statului să verifice legalitatea tuturor acțiunilor întreprinse de CTESP Orhei.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău