Toyota rămâne, pentru al patrulea an consecutiv, producător auto mondial cu cele mai mari vânzări

30 Ian. 2024, 11:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Ian. 2024, 11:28 // Actual //  Lupu Eduard

Toyota Motor şi-a menţinut pentru al patrulea an consecutiv titlul de cel mai bine vândut producător auto mondial, după ce a raportat în 2023 vânzări record pe plan global, transmit Reuters şi Kyodo, conform Agerpres.

Compania niponă a vândut anul trecut 11,23 milioane de vehicule, în timp ce ocupantul locului doi, grupul german Volkswagen AG, raportase săptămâna trecută majorarea livrărilor cu 12%, la 9,24 milioane unităţi, în urma atenuării perturbărilor din lanţurile de aprovizionare.

Grupul Toyota a înregistrat un avans de 7,2% al vânzărilor la nivel global în 2023, inclusiv cele produse de subsidiarele Hino Motors şi Daihatsu. Evoluţia a fost sprijinită de livrările record peste hotare, de 8,9 milioane vehicule.

De asemenea, vânzările mărcilor Toyota şi Lexus au atins anul trecut nivelul record de 10,3 milioane unităţi. Vehiculele hibride au fost responsabile pentru aproximativ o treime din aceste vânzări, iar cele complet electrice au reprezentat mai puţin de 1%.

În 2019 s-a înregistrat precedentul nivel record al vânzărilor grupului Toyota: 10,74 milioane de vehicule.

Producţia pe plan global a crescut anul trecut cu 8,6%, la nivelul record de 11,52 milioane de vehicule, sprijinită de cererea robustă din Japonia, America de Nord şi Europa.

“Obţinerea primului loc pe segmentul vânzărilor nu este obiectivul nostru. Prioritatea noastră o reprezintă construirea de maşini sigure şi de calitate”, se arată în comunicatul Toyota.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

16 Apr. 2024, 08:57
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Apr. 2024, 08:57 // Actual //  Lupu Eduard

În cazul în care proiectul de lege privind tutunul și vapatul va fi adoptat în cele din urmă, vânzarea de produse din tutun oricărei persoane născute după 1 ianuarie 2009 în Marea Britanie va fi o infracțiune.

Acest lucru înseamnă că, în prezent, copiii cu vârsta de 15 ani sau mai tineri nu vor putea cumpăra niciodată o țigară în mod legal, relatează Sky News.

Planul s-a numărat printre cele trei politici cheie anunțate de premierul britanic Rishi Sunak la conferința Partidului Conservator de anul trecut.

Cu toate acestea, unii conservatori mai permisivi au criticat interdicția, ceea ce înseamnă că premierul ar putea fi nevoit să se bazeze pe sprijinul din partea cealaltă a Camerei Comunelor pentru a trece proiectul de lege.

Printre cei care se opun interdicției se numără predecesoarea lui Sunak, Liz Truss, care a descris planurile ca fiind „profund neconservatoare” și Boris Johnson, care a catalogat mișcarea drept „o nebunie”.

Parlamentarilor conservatori li s-a acordat un vot liber cu privire la legislație și se așteaptă ca mai mulți să se opună atunci când va avea loc prima dezbatere completă în Camera Comunelor, marți.

Cu toate acestea, Partidul Laburist va susține propunerile, ceea ce face probabil ca legislația să treacă acest prim obstacol, indiferent de opoziția conservatorilor.

Proiectul de lege nu ar incrimina fumatul în sine, iar cei cu vârsta de 18 ani sau mai mult pot cumpăra țigări pentru totdeauna fără repercusiuni legale. Cu toate acestea, persoanele mai în vârstă ar putea fi nevoite să aibă asupra lor un act de identitate dacă vor să cumpere țigări în viitor.

Scopul interdicției este de a împiedica oamenii să fumeze chiar înainte de a se apuca de fumat, deoarece guvernul a atras atenția asupra faptului că fumatul creează o dependență foarte mare, patru din cinci fumători începând să fumeze înainte de vârsta de 20 de ani și rămânând dependenți pe viață.

Magazinele care nu respectă regulile vor fi sancționate imediat, iar guvernul spune că banii îi va folosi pentru alte măsuri de reprimare.

La începutul acestui an, noua coaliție guvernamentală din Noua Zeelandă a abrogat ceea ce ar fi fost prima interdicție la nivel mondial privind posibilitatea tinerilor de a cumpăra țigări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău