Trei antreprenori români lansează Ronin, o platformă de finanţare şi dezvoltare pentru start-upuri și companii

02 Dec. 2021, 11:58
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Dec. 2021, 11:58 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Trei antreprenori români – Bogdan Almaşi, Ovidiu Ghiman şi Felix Crişan, cu experienţe complementare în business, şi-au unit forţele pentru a lansa o platformă de investiţii în startup-uri şi companii care au nevoie de finanţare pentru scalare, cu scopul de a susţine antreprenorii din domenii cât mai variate să îşi dezvolte ideile de afaceri.

Misiunea este de a facilita legătura dintre antreprenori şi investitorii de tip crowd şi de a permite oricui să devină investitor printr-o contribuţie minimă de 100 euro pentru susţinerea proiectului preferat. Astfel, în urma unui proces riguros de selecţie şi validare a ideilor de business, echipa Ronin va oferi antreprenorilor accesul la resursele necesare pentru lansarea şi dezvoltarea afacerilor lor. Echipa Ronin selectează companiile care prezintă potenţial, conform unei grile independente de evaluare, le sprijină în pregătirea campaniei de atragere de finanţare şi le aduce în faţa investitorilor de retail, care până în prezent nu aveau deloc acces la proiecte rezervate în mod tradiţional fondurilor de investiţii. Cu ajutorul Ronin, oricine are acum oportunitatea de a investi în startup-uri şi în companii consacrate, începând de la tichete de 100 euro.

Noua platformă va fi o soluție pentru provocările start-upurilor, companiilor care vor să obțină finanțare cât și a investitorilor care vor să susțină afacerile din România.

„Obiectivul nostru este ca Ronin să devină o comunitate a românilor antreprenori care, uniţi de experienţe şi provocări similare, vor reuşi să se sprijine reciproc şi să crească împreună. Îi vom aduce împreună pe cei mai activi, creativi şi inovatori dintre români. Unii din postura de antreprenori, alţii din postura de investitori sau experţi care susţin micile companii să se dezvolte şi să creeze valoare adăugată şi progres în societate.’’ a adăugat Bogdan Almaşi, unul dintre co-fondatorii Ronin.

Fondatorii Ronin consideră că inovaţia în business nu reprezintă o exclusivitate a companiilor de tehnologie sau care au o componentă semnificativă de tehnologie. Prin urmare, orice companie, din orice domeniu şi în orice stadiu de dezvoltare, care inovează, poate să aplice pentru a fi listată prin platforma Ronin, venind astfel în faţa publicului larg pentru a solicita o finanţare.

Echipa Ronin facilitează accesul afacerilor la finanţare şi vine cu o nouă abordare prin implementarea pragului minim de  investiţie de 100 euro, oferind posibilitatea oricărui român sau cetăţean european de a deveni investitor şi de a susţine companiile cu idei inovatoare.

Ideea proiectului Ronin a luat naştere în anul 2020, fiind lansat oficial la data de 1 decembrie 2021, şi a primit până în prezent o finanţare de 500.000 de euro de la un investitor autohton.

Realitatea Live

05 Dec. 2022, 10:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Dec. 2022, 10:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Primul Centru de Inovare și Transfer Tehnologic din Moldova NORTEK a fost inaugurat la Bălți. Acesta are o suprafață de peste 6 mii de metri pătrați și a fost creat în cadrul Universității de Stat „Alecu Russo”. Centrul are drept scop avansarea inovațiilor, cercetarea și transformarea digitală a regiunii de nord a țării, dar și creșterea potențialului de inovare a Republici Moldova în diverse domenii ale științei.

Cei mai entuziasmați de deschiderea acestui centru sunt elevii și studenții care vin aici.

„Cel mai greu proces este de gândire a roboticii și a construcției, dar peste tot unde ai construit trebuie de programat și asta e cel mai captivant”.

„Eu am privit la televizor și am descoperit și în școală tot avem așa fel. Și am zis de ce să nu încerc. Este interesant, poate fi captivant. La unii copii le place și poate deveni o profesie”.

„Interacțiunea dintre mediul academic, studenți, elevi și industrie va facilita transferul de tehnologie din laboratoarele de cercetare științifică către sectorul real industrial.  Acolo unde ideile inovative se vor dezvolta și transforma în producție. Suntem convinși că Centrul de Inovații și Transfer Tehnologic NORTEK va deveni un adevărat generator de progres, care va aduce prosperitate societății noastre”,a declarat Natalia Gașițoi, rector al Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

NORTEK oferă acces la tehnologii performante în robotică, inteligență artificială, manufactură digitală, securitate cibernetică. Acestea urmează a fi aplicate în agricultură, industrie, servicii creative și alte sectoare ale economiei regionale.

„Cu inaugurarea unor asemenea centre sunt sigură că vom avea tot mai mulți antreprenori care își vor găsi rostul, vor crește și vor crea locuri de muncă acasă. Un asemenea spațiu modern, care are și săli de studii, și laboratoare, și incubatoare de afaceri este o șansă pentru ca toată regiunea de nord și toată țara să devină mai competitivă și să valorifice talentul și spiritul antreprenorial al tinerilor”, a punctat prim-ministra, Natalia Gavrilița.

 Centrul va susține tinerele talente în tehnologie și inginerie, va accelera start-up-urile și va dezvolta antreprenoriatul. Toate cu scopul de a spori competitivitatea economică a regiunii nord.

„ Guvernul SUA este interesat să susțină în continuare comunitatea din Bălți cu USAID tehnologia viitorului pentru a crea un HUB industrial. Sunt convins că împreună putem face din NORTEK un centru al tehnologiei și digitalizării din nordul Moldovei”, a declarat Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

„Deschiderea NORTEK va da startul unui nou capitol în dezvoltarea acestei regiuni. NORTEK va lua expertiza inginerească din sectorul industrial și cel de producere din mai multe raioane și o va completa cu inovație, creativitate, sustenabilitate și tehnologii de ultima generație”, a menționat Karin Borovic, șefa Secției Cooperare pentru Dezvoltare, Ambasada Suediei, Charge d’Affaires.

NORTEK este rezultatul unui parteneriat de succes dintre sectorul public, academic, privat și partenerii de dezvoltare, cu o valoare totală de investiții în infrastructură de 71,5 milioane lei.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău