Trolling politic pe Facebook! Sturza îi bate obrazul lui Alaiba: Să nu credeți că mă supăr pe cei care scuipă anonim

06 Ian. 2023, 11:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Ian. 2023, 11:35 // Actual //  Lupu Eduard

Stimați prieteni de la un partid politic, belicosi în anonimatul perfect (și ministerul cu pricina tot), voi înainte ca să mă trolliți pe mine prin toate cotloanele internetului, recitiți atent ceea ce am scris, inclusiv acest pasaj: „Întrebarea este – cum rupem cercul vicios? Poate mai ascultăm de cel care ne-a „făcut”, unicul care a avut și mai are valoare politică?”, scrie fostul premier Ion Sturza pe pagina sa de Facebook după ce ieri i-a reproșat ministrului Economiei, Dumitru Alaiba că nu face mai nimic la minister și că postează doar fotografii pe Facebook.

Fostul premier sugerează că în cazul în care nu se va asculta de (Maia Sandu n.r), curând, foarte curând ne vom întâlni în „câmpul muncii” – la fabrici și uzine, furnale și ogoare. Un fel de „finita la commedia”, fără cafea și șampanie dimineața. Să nu credeți că mă supăr pe cei care scuipă anonim (cică!) de după gard și mă trag de șireturi.

„Eu am șireturi groase. De mountaineer. Voi fi fiind eu „boșorog bătrân”, dar încă mai pot alerga 30-40 de km pe munte dintr-o răsuflare. Slabo? Un pic de vânt peste cap nu v-ar strica, zău. Și asta cu „ce ai făcut și tu în viața ta” nu prea ține. Să ajungeți și voi în momentul vieții când fiecare zi trăită este un bonus pentru trecut și atunci vom discuta”, mai spune Sturza.

Fostul premier afirmă că faca parte din generația de oameni care nu au fost prea tare alintați. Spărgeam dimineața gheața din căldarea cu apă din tindă, mă spălam și – hai la treabă. Măturat, spălat, animalele adăpate, balega rânită. Știu, unora li-i „fuuu”. Azi, da, un răsfățat al sorții, cu „mercedes și casă la oraș”. Dar până aici…„Muncă, măi băieți și fete, muncă”, conchide omul de afaceri.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

Realitatea Live

17 Apr. 2024, 12:36
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Soroceanu Olga
17 Apr. 2024, 12:36 // Oameni şi Idei //  Soroceanu Olga

Dumitru Stoica este antreprenorul din Floreşti care în anul 2019 a fondat Asociația Obștească „Centrul Regional pentru Inițiative Sociale și Dezvoltare Durabilă” (CRISDD). Un ONG care are drept scop sporirea gradului de participare a tinerilor în procesele democratice la nivel local în Republica Moldova. 

Cu sprijinul financiar al Uniunii Europene şi cofinanţarea Suediei, tânărul în vârstă de 22 de ani a accesat finanţare nerambursabilă, în sumă de 37.500 euro, cu ajutorul căreia a deschis recent o cafenea mobilă la Floreşti. Despre afacerea socială şi activităţile de la Connect Cafe, Dumitru Stoica a povestit într-un interviu pentru site-ul Asociaţiei pentru Drepturile Omului „Lex 21”. 

„Misiunea organizației noastre este de a promova și facilita participarea cetățenilor la nivel local la dezvoltarea unei societăți civile bazate pe cetățenie activă. Deschiderea cafenelei „Connect cafe” a venit ca răspuns a problemei ce ține de lipsa spațiilor de recreere și socializare pentru tineri. Mai mult, prin intermediul cafenelei ne-am gândit să reinvestim 90% din profit în dezvoltarea cafenelei, dar și pentru crearea în perspectivă a unui Centru de promovare a comportamentului eco responsabil în orașul Florești”, afirmă Dumitru Stoica.

„Connect Cafe” se remarcă printre restul localurilor din zonă prin activităţile pe care le găzduieşte. 

„Organizăm periodic evenimente culturale și jocuri de societate, oferind oportunități constante pentru divertisment și interacțiune între vizitatori. Aceste evenimente promovează legături sociale mai puternice în comunitatea noastră. Însă, ceea ce ne diferențiază și mai mult este angajamentul nostru față de comportamentul responsabil și utilizarea eficientă a energiei. Folosim panouri fotovoltaice pentru a ne alimenta cu energie, demonstrând un exemplu de sustenabilitate și preocupare pentru mediu. Prin aceasta, nu doar că oferim un loc pentru socializare, ci și încurajăm practici prietenoase cu mediul în comunitatea noastră”, susţine Dumitru Stoica. 

În total, în cadrul programului de susţinere a întreprinderilor sociale, implementat de Fundaţia Est Europeană cu finanţarea Uniunii Europene şi a Suediei, au fost selectate 10 organizații ale societății civile care au obţinut sprijin financiar nerambursabil, pentru a dezvolta şi promova antreprenoriatul social în Republica Moldova.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău