Mai multe companii aeriene au scos la vânzare bilete la „promoţii”

06 Ian. 2023, 12:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Ian. 2023, 12:22 // Actual //  Lupu Eduard

Mai multe companii aeriene au scos la vânzare bilete la „promoţii” atât pe destinaţiile din Europa cât şi pe cele de lung curier către New York, Miami, San Francisco şi alte destinaţii intercontinentale

Compania Air France KLM a tăiat preţul biletelor de avion pe  lung curier la peste 70 de destinaţii din SUA, Canada şi Caraibe, promovând pe piaţa locală tarife de 465 de euro pe New York sau 550 de euro pe Miami (zboruri cu escală).

„La început de an KLM lansează campania “Real Deal Days’’, reducând preţul biletelor de avion în medie cu până la 40%. Vor beneficia de preţuri speciale peste 70 destinaţii din SUA, Canada şi Caraibe, campania fiind valabilă pentru biletele achiziţionate până pe 25 ianuarie 2023. Perioada de călătorie este până la sfârşitul lunii iunie 2023”,  potrivit oficialilor companiei.

Biletele la promoţie sunt pe  destinaţii din SUA – New York de la 465 euro, Miami şi Orlando de la 550 euro, San Francisco şi Los Angeles de la 636 euro, Las Vegas de la 639 euro, Canada – Toronto şi Montreal de la 505 euro, Caraibe – St Martin de la 752 euro, Aruba de la 793 euro şi Bonaire de la 784 euro. Tarifele au toate taxele incluse şi sunt pentru zboruri dus-întors din Bucureşti către destinaţiile vizate.

British Airways promovează tarife de la 42 de euro pe Bucureşti-Londra (zborul dus) pe site-ul companiei, spre această destinaţie concurenţa fiind foarte mare. Companiile low-cost Wizz Air şi Ryanair au în portofoliu zboruri spre Londra.

Şi jucătorii low-cost au tăiat din tariful biletelor de avion pentru a atrage cât mai mulţi pasageri,  Ryanair şi Wizz Air au lansat oferte fulger, valabile pe o zi.

Ryanair a scos la vânzare bilete la promoţie pentru lunile ianuarie şi februarie pentru toate destinaţiile operate din România. Promoţia se aplică însă doar pentru călătoriile realizate până pe 28 februarie anul acesta. Tarifele încep de la 11 euro pe un singur segment pe Milano, Pescara, Bruxelles, iar pe Londra de la 15 euro în timp ce pe Malta, Madrid sau Paphos încep de la 20 de euro pe segment, arată datele de pe site-ul companiei aeriene.

La debut de an  compania aeriană Wizz Air, liderul pieţei aeriene, a promovat mai multe oferte pe site-ul propriu, zboruri reduse inclusiv cu 23%.

Apetitul românilor pentru călătorii este în creştere, anul trecut s-au înregistrat cifre record în ceea ce priveşte suma cheltuită pe vacanţe. Românii au lăsat 5,9 miliarde de euro pe călătorii în străinătate anul trecut în perioada ianuarie-octombrie (cele mai recente date), faţă de 3,5 miliarde de euro în perioada similară a anului trecut, arată datele oficiale de la BNR. Suma este chiar peste cea din anul 2019, anul de referinţă din turism. Pe de altă parte, străinii au lăsat în ţară doar 3,2 miliarde de euro în ian-octombrie, faţă de 2,1 miliarde de euro în perioada similară a anului trecut, arată aceiaşi sursă.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

28 Mai 2023, 07:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mai 2023, 07:06 // Actual //  Lupu Eduard

Coreea de Nord își intensifică eforturile de a trimite lucrători IT în străinătate, deoarece țara se bazează tot mai mult pe atacuri cibernetice și alte infracțiuni online pentru a-și finanța programele de înarmare, au afirmat oficialii din SUA și Coreea de Sud, relatează Bloomberg.

„Aceasta este o industrie în creștere, deoarece vedem că Phenianul poate deschide granițele, poate trimite lucrători suplimentari în toate părțile ale lumii pentru profit. Credem că situația se deteriorează în mod activ”, a declarat Jung Park, reprezentantul special adjunct al SUA pentru Coreea de Nord.

Săptămâna aceasta, Departamentul Trezoreriei al SUA a impus sancțiuni asupra a patru organizații legate de serviciile militare și de informații ale Coreei de Nord, precum și unui cetățean nord-coreean care locuiește în orașul rus Vladivostok și a primit plăți în criptomonede de la lucrătorii din domeniul tehnologiei nord-coreeni.

Phenianul, forțat să schimbe tactica

Phenianul, forțat să schimbe tactica ca răspuns la programele de sancțiuni care vizează eforturile sale de dezvoltare a armelor nucleare, se bazează din ce în ce mai mult pe mii de programatori nord-coreeni trimiși în străinătate, mai ales în China și Rusia, înainte ca regimul să-și închidă granițele în timpul pandemiei de COVID -19, potrivit informațiilor SUA și Coreea de Sud.

Acești lucrători pot câștiga până la 300.000 de dolari pe an lucrând în străinătate – adesea de la distanță prin platforme independente cu identități false sau furate – și pot facilita atacurile cibernetice și furtul de criptomonede, care au ajutat Coreea de Nord să câștige aproximativ 1,7 miliarde de dolari în 2022.

Eforturile SUA de a impune sancțiuni Coreei de Nord nu au oprit programul de arme al liderului nord-coreean Kim Jong-un. Anul trecut, țara a lansat peste 70 de rachete balistice.

Unul dintre principalele motive pentru care Coreea de Nord poate continua să dezvolte arme este că China și Rusia încă protejează RPDC în Consiliul de Securitate al ONU și, de asemenea, găzduiesc un număr mare de lucrători IT străini care caută venituri mai mari, a spus Park, adăugând că Beijingul ar trebui să-și folosească pârghia pentru a face presiuni asupra Phenianului.

„Va fi extrem de dificil să influențezi comportamentul Coreei de Nord dacă Rusia și China continuă să o protejeze de condamnarea internațională a activităților sale de dezvoltare a rachetelor balistice și a armelor nucleare”, a spus Park.

În timp ce Coreea de Nord a trimis și muncitori să lucreze în sectoare precum construcțiile. Guvernul lui Kim Jong-un consideră furtul de criptomonede și veniturile din IT ca o „nouă frontieră”, potrivit Lee Jung-il, directorul general al programului nuclear al Coreei de Nord, din Ministerul de Externe al Coreei de Sud.

„De când și-au închis granița și au pierdut alte surse de venit, se concentrează din ce în ce mai mult pe a face bani în spațiul cibernetic și, pe măsură ce piața criptomonedelor crește, găsesc tot mai multe vulnerabilități în acest sector”, a explicat Lee.

Statele Unite, Coreea de Sud și Japonia și-au exprimat îngrijorarea profundă cu privire la activitățile cibernetice rău intenționate ale Coreei de Nord care vizează sprijinirea programelor sale de arme.

Criptomonedele furate de hackerii nord-coreeni a fost o sursă cheie de finanțare pentru programele de arme sancționate ale Coreei de Nord.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău