ULTIMĂ ORĂ! Când se vor desfășura alegerile anticipate? Maia Sandu a dizolvat Parlamentul prin decret prezidențial

28 Apr. 2021, 18:44
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Apr. 2021, 18:44 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Președinta țării, Maia Sandu, a semnat astăzi decretul de dizolvare a Parlamentului, imediat după ce Curtea Constituțională (CCM) a anulat instaurarea stării de urgență. Anunțul a fost făcut de șefa statului în cadrul unui briefing de presă în această seară, scrie Realitatea.md.

Amintim că, astăzi CCM a anulat starea de urgență, instalată de către PSRM-Șor-Pentru Moldova la 30 martie curent, fapt ce împiedica dizolvarea actualului Legislativ.

Conform decretului, alegerile vor avea loc pe 11 iulie 2021.

Realitatea Live22 Iun. 2021, 18:08
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Iun. 2021, 18:08 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Potrivit unui nou studiu, Așgabat, capitala Turkmenistanului este cel mai scump oraș pentru expați. Topul analizează 209 orașe comparate din punct de vedere al cheltuielilor pentru locuit, transport, hrană și distracție, având drept punct de reper New York-ul. Așgabat a detronat Hong Kong-ul, și este urmat de capitala Libanului, Beirut și Tokyo, scrie Aleph News.

Turkmenistan este al patrulea producător de gaze la nivel mondial. Expații care aleg să locuiască acolo lucrează în domeniu, așa că banii nu ar fi o problemă. Capitala țării, Așgabatul, se află în deșert, la 30 de kilometri de granița cu Iranul, pe vechiul Drum al Mătăsii.

Cei care merg acolo spun că are imaginea unui oraș pustiu, iar dictatura este mai puternică decât în Coreea de Nord. Când ieși pe stradă te orbește lumina care se reflectă în clădirile de marmură albă. Prețurile au sărit în aer la Așgabat anul trecut, pentru că țara trece printr-o puternică criză economică.