ULTIMĂ ORĂ! Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon urmează a fi anunțat în căutare (VIDEO)

12 Aug. 2021, 15:30
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Dumitrita Culiuc
12 Aug. 2021, 15:30 // Uncategorized //  Dumitrita Culiuc

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani au admis demersul depus de procurorii anticorupție privind anunțarea în căutare a controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon și arestarea acestuia pentru 30 de zile, scrie Realitatea.md.

Decizia a fost anunțată cu puțin timp în urmă, după deliberări.

La începutul ședinței, avocații lui Veaceslav Platon, Ion Crețu și Alexandru Bodnariuc au spus că clientul lor nu a revenit în țară pentru a fi prezent la ședință din cauza unor presiuni din partea șefului statului, Maia Sandu.

„Ce l-a împiedicat pe clientul dvs. să se prezinte la o ședință de judecată lucrativă? Despre ce presiuni vorbiți? Maia Sandu poate să-l rețină pe Platon? Dvs. credeți cu judecătorii din țară nu pot gândi limpede și acționa imparțial chiar dacă Maia Sandu are o poziție negativă față de o persoană sau alta? Am obosit să ascult despre unele presiuni”, a declarat judecătorul Eugeniu Beșelea.

Examinarea demersului procurorilor anticorupție privind arestarea și anunțarea în căutare a controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon a început la ora 14:00, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Amintim că în data de 2 august, magistrații i-au oferit lui Veaceslav Platon răgaz de 10 zile pentru a se prezenta în fața judecătorilor, la ședința de atunci fiind lipsă.

Ieri, însă unul dintre avocații lui Platon ne-a spus că acesta nu va fi prezent la ședința de judecată, asta deși la ședința din data de 2 august a dat asigurări că clientul său se va prezenta.

Realitatea Live

05 Oct. 2022, 17:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Oct. 2022, 17:30 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Astăzi, Guvernul Republicii Moldova, a votat instituirea sărbătorii „𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐚𝐥 𝐏𝐫𝐮𝐧𝐞𝐢”. Festivalul va avea loc, anual, în a treia zi de duminică a lunii septembrie.

Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), scopul festivalului este de a promova Republica Moldova ca stat cu înalt potențial privind cultivarea, producerea și procesarea prunelor cu gust autohton.

Prin instituirea sărbătorii „Festivalul Național al Prunei”, se urmărește creșterea încrederii între actorii pieței de desfacere a prunelor, apariția noilor oportunități de colaborare și cooperare internațională. Totodată, va constitui drept platformă și imbold pentru implementarea celor mai avansate tehnologii și bune practici de cultivare și procesare a prunelor și nu în ultimul rând, la dezvoltarea social-economică și culturală a țării.

În anul 2021, suprafața totală a livezilor de prun este de circa 21 mii ha și volumul înregistrat al producției acestora s-a ridicat la 136 mii tone. Potrivit datelor BNS, volumul exportului în 2021 constituie aproximativ 45 de mii de tone de prune, dintre care circa 25 de mii de tone au ajuns pe piața din UE, iar alte 19 mii de tone pe rafturile din CSI. În anul curent, până la ziua de astăzi, au fost exportate în jur de 23 mii tone.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău