ULTIMĂ ORĂ! Renato Usatîi și-a prezentat demisia de la șefia Primăriei Bălți. Este dezamăgit (VIDEO)

02 Sept. 2021, 18:08
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Sept. 2021, 18:08 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi și-a depus oficial demisia de la șefia Primăriei. Politicianul a luat această decizie fiind dezamăgit de rezultatul obținut în oraș la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, scrie Realitatea.md.

Anunțul a fost făcut cu câteva clipe în urmă la o conferință de presă ținută în fața primăriei din Bălți.

Astfel, potrivit lui Usatîi, pe data de  21 noiembrie, vor avea loc alegeri pentru funcția de primar.

În urma scrutinului parlamentar anticipat din 11 iulie 2021, Blocul electoral „Renato Usatîi” a obținut 4,10% din sufragii, fapt ce nu i-a permis să intre în Parlament. Pentru accedere în Legislativ un bloc electoral avea nevoie de votul a cel puțin 7% din alegători.

Ulterior, Renato Usatîi a părăsit Republica Moldova și a anunțat că se retrage din funcția de lider al partidului, dar și de la șefia Primăriei Bălți, fiind nemulțumit de rezultatul obținut. A fost și un protest în susținerea sa pentru a-l convinge să nu plece.

Renato Usatîi s-a întors acasă s-a aflat pe 5 august, precizând că se află în dilemă și nu știe cum să procedeze, să rămână la Primăria municipiului Bălți, dar și la șefia Partidului Nostru sau să se retragă definitiv de pe arena politică din țară.

O decizie finală ar urma să fie luată de Usatîi după o întrevedere cu bălțenii, anunță acesta. Întâlnirea a fost planificată pentru data de 2 septembrie, ora 17:30, în fața primăriei. De asemenea, Usatîi a precizat că la această întâlnire publică va prezenta raportul de activitate în calitate de primar al municipiului.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 14:30
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Sept. 2021, 14:30 // Slider //  Dumitrita Culiuc

Membrii Consiliului Audiovizualului (CA) au acordat licența de emisie unanim în ședința de joi, 23 septembrie curent, pe un termen de 9 ani pentru postul de televiziune 3,14 TV. Proiectul a fost prezentat de Elena Pahomova, prezentatoarea emisiunii „Механизм Действия” de la NTV, postul tv afiliat socialiștilor. Potrivit acesteia, o echipă de jurnaliști profesioniști și cu experiență în spate de 10-20 de ani în domeniu s-au decis să aducă o altă abordare pe piață, cu fețe noi, scrie Realitatea.md.

Nicolae Dastic a prezentat subiectul, după care prin online Elena Pahomova a luat cuvânt și a prezentat proiectul. Jurnalista a anunțat că, mai întâi, a fost formată Asociația Obștească „Media Content” și după asta a fost fondat SRL-ul „Constanta Media” care va deține postul de televiziune 3,14 TV.

„Cine sunt fondatorii? Toți sunt profesioniști din mass-media, cu o experiență destul de mare, 10-20 de ani. Toți au trecut de la reporteri, cameramani, prezentatori, regizori până la editori în diferite redacții și vrem să facem o echipă nouă. De ce 3,14 TV? Este de la constanta „pi” din matematică. … Vrem să aducem o altă abordare a știrilor, a evenimentelor. Nu vrem să facem concurență altor posturi și nici să fim primii, ci să avem discuții profunde. Vrem să aducem alți oameni pe ecran, să apară experți din economie, politologie, dar și cultură. Ei să devină vedetele”, a spus Elena Pahomova.

Întrebată dacă postul tv va respecta regula de 80 la sută de produs în limba română, jurnalista a răspuns în următorul fel: „Da, desigur. Vedeți că și eu mă strădui să vorbesc. Pentru mine și echipă este important să vorbim în limba de stat, absolut”.

Membrii CA au apreciat că toate documentele sunt în regulă și, mai ales, că în conformitate cu proiectul tocmai 91% va fi produs propriu.

Într-un final, membrii CA au aprobat unanim pentru acordarea licenței de emisie.

Este de menționat că, la aceeași ședință, membrii CA au aprobat acordarea licenței de emisie și la solicitarea „BEST WAY MEDIA” SRL pentru postul de televiziune SPECIAL TV.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală