Un brand de fițe atinge apogeul în 2024 – vânzări de 4 miliarde de euro

17 Feb. 2025, 13:49
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
17 Feb. 2025, 13:49 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Hermès a prezentat raportul financiar pentru 2024 la sfârșitul săptămânii trecute, iar acesta a arătat că vânzările înregistrate au fost peste așteptări.

Grupul francez de lux a anunțat că vânzările au atins 4 miliarde de euro în al patrulea trimestru, o creștere de 18%. În plus, Hermès a obținut venituri de 15,2 miliarde de euro anul trecut.

Drept urmare, toți cei 25.000 de angajați ai Hermès vor primi un bonus de 4.500 de euro, potrivit Business Insider, citat de antena3.ro.

„Fidel angajamentului său ca angajator responsabil și dorinței sale de a împărtăși roadele creșterii cu toți cei care contribuie zilnic la aceasta, Hermès va acorda un bonus de 4.500 de euro tuturor angajaților săi”, se precizează într-un comunicat al companiei.

Hermès a făcut un obicei din a oferi bonusuri de sfârșit de an angajaților săi, iar suma a crescut constant în ultimii cinci ani. Compania a oferit un bonus de 1.250 de euro după rezultatele financiare din 2020, apoi un bonus de 3.000 de euro în anul următor.

Bonusul a fost majorat la 4.000 de euro după rezultatele financiare din 2022 și 2023.

„În 2024, într-un context economic și geopolitic mai incert, performanța solidă a rezultatelor atestă puterea modelului Hermès și agilitatea echipelor casei, cărora le mulțumesc călduros”, a declarat vineri Axel Dumas, președintele executiv al Hermès.

Rezultatele financiare ale companiei reprezintă un punct luminos în industria de lux, unde unele companii s-au confruntat cu dificultățile unei piețe în declin în 2024. Prețurile acțiunilor LVMH, Burberry și Kering au scăzut anul trecut.

Potrivit rapoartelor, consumatorii de lux din China și-au redus cheltuielile pe fondul unei crize economice, în timp ce inflația i-a determinat pe mulți americani să evite bunurile de lux scumpe. În Europa, incertitudinea politică i-a făcut pe cumpărători să ezite.

„50 de milioane de consumatori de lux fie au renunțat la piața bunurilor de lux, fie au fost forțați să o părăsească în ultimii doi ani”, a declarat Claudia D’Arpizio, de la firma de consultanță Bain & Company, într-un raport din noiembrie.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

19 Feb. 2025, 16:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
19 Feb. 2025, 16:49 // Actual //  Ursu Victor

Fosta consilieră financiară a gigantului petrolier KazMunayGas, Mariana Durleșteanu, a lansat critici acide la adresa autorităților, într-o postare pe Facebook, referindu-se la declarațiile recente ale ministrului Energiei al României despre originea gazului importat.

Ministrul a afirmat că „molecula de gaz nu are steag”, referindu-se la importurile de gaze, fără a confirma sau infirma dacă acestea provin din Rusia. Durleșteanu a reacționat ironic, subliniind implicațiile financiare și geopolitice ale acestor declarații.

„Sigur, sigur… Și banii plătiți pentru acest gaz „fără steag” nu au destinație, nu? Se evaporă pur și simplu în aer!”

Durleșteanu a pus sub semnul întrebării și politica energetică legată de regiunea separatistă Transnistria, acuzând o lipsă de transparență și coerență. „Deci, în Transnistria chiar nu contează de unde vine și cum ajunge produsul, important e să vină? Minunată „strategie energetică!”

În același mesaj, Mariana Durleșteanu a cerut explicații mai clare din partea autorităților: „Marele Vodă, poate clarificați cu conducerea cine și de ce face acest spectacol? Sau e prea complicat?”

Ea a încheiat postarea cu o observație directă la adresa autorităților: „Spălarea creierilor e pentru voi, noi înțelegem perfect ce se întâmplă – inclusiv partea „tehnică”.

Regiunea stângă a Nistrului a rămas fără gaze de la începutul acestui an urmare a suspendării livărilor de către Gazprom. În rezultat, locutorii au rămas fără căldură și apă caldă, iar energia electrică era livrată pe ore. Transnistria, primea de la oprirea tranzitului de gaze prin Ucraina. UE a acordat Chișinăului un ajutor de financiar de 60 de milioane de euro pentru a face față crizei energetice din regiune, însă Tiraspolul l-a refuzat.

Compania maghiară MET Gas and Energy Marketing AG, cu sediul central în Elveția, a reluat livrarea gazelor naturale în Transnistria începând de vineri, 14 februarie. Livrările au loc în cadrul unui acord pe termen scurt, care vizează consolidarea securității energetice a Republicii Moldova. Metanul este achiziționat din 50 de milioane de dolari oferit de Moscova.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală