Un moldovean a câștigat aproape 1 milion de lei la pariuri sportive

19 Iun. 2023, 10:28
 // Categoria: Au Bani // Autor:  bani.md
19 Iun. 2023, 10:28 // Au Bani //  bani.md

Un moldovean a câștigat aproape 1 milion de lei la pariuri sportive. Informația despre câștigul formidabil a fost anunțată de către portalul de pariuri sportive din Moldova, într-un mesaj pentru clienții săi.

Amatorul de sport devenit practic milionar preferă să nu-i fie divulgată identitatea. Se știe doar că este din Chișinău, e mare amator de fotbal, iar pariul a fost făcut la începutul lunii iunie.

Microbistul a dat lovitura cu un pariu live de 3 996 de lei pe un tichet în care a adunat 5 meciuri din Campionatul Spaniei și 2 meciuri din Campionatul Italiei.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Am analizat cum au jucat echipele în prima repriză și am făcut pronosticurile mele. 6 meciuri au derulat exact conform planului, dar partida dintre Espanyol și Almeria mi-a dat mari emoții. Eu am mizat pe faptul că meciul se va încheia la egalitate. A fost marcat un gol deodată după ce s-a început a două repriză, apoi încă unul și tot așa…. A fost o nebunie totală. Golul decisiv s-a marcat din penalty în ultimele 3 minute ale meciului. Jocul s-a încheiat cu scorul de 3:3”, îl citează portalul specializat pe pariorul norocos.

Câștigul bărbatului s-a ridicat la 999 930,3 lei. Amatorul de fotbal spune că a decis deja și ce va face cu acești bani. Pariorul intenționează să cumpere un automobil și să meargă în vacanță cu familia într-o țară din Europa.

Realitatea Live

27 Sept. 2023, 19:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Sept. 2023, 19:50 // Actual //  Lupu Eduard

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a ajustat prognoza privind Produsul Intern Brut (PIB) al Republicii Moldova pentru anul curent, anticipând acum o creștere economică zero în locul declinului de 1,3% prevăzut anterior. Anunțul a fost făcut în cadrul noii analize economice regionale (Regional Economic Prospects) publicate în septembrie.

În același timp, BERD a menținut prognoza de creștere economică pentru Moldova în 2024, preconizând că PIB-ul țării va înregistra o creștere semnificativă de 3,5%. Aceste ajustări vin în urma unei evaluări a situației economice din prima jumătate a anului 2023, marcând o îmbunătățire a perspectivelor de redresare.

Analiza BERD subliniază faptul că economia moldovenească a întâmpinat dificultăți în prima jumătate a anului 2023, după o scădere abruptă a activității economice în 2022. În ciuda unei scăderi de 2,4% a PIB-ului în primul trimestru din 2023, în special din cauza declinului continuu al consumului privat, există semne de îmbunătățire.

De asemenea, BERD remarcă o scădere a inflației anuale la 9,7% în august 2023, influențată de stabilizarea prețurilor globale la energie. Acest lucru a permis Băncii Naționale a Moldovei să reducă ratele dobânzilor, contribuind la creșterea reală a veniturilor în al doilea trimestru al anului.

Experții BERD afirmă că finanțarea externă semnificativă în 2023 a susținut moneda națională, a crescut rezervele valutare și a redus presiunea asupra bugetului de stat. Reformele de politică în contextul aderării la UE și continuarea finanțării externe puternice sunt văzute ca factori cheie care ar putea susține redresarea economică în a doua jumătate a anului 2023.

În 2022, PIB-ul Moldovei a înregistrat o scădere reală de 5,9%, ajungând la 272,6 miliarde de lei. În prima jumătate a anului 2023, PIB-ul a fost de 133,91 miliarde de lei, în scădere cu 2,3% față de aceeași perioadă a anului 2022.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău