Regele mobilei de peste Prut a povestit cum a reușit să devină milionar

19 Iun. 2023, 06:56
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Lupu Eduard
19 Iun. 2023, 06:56 // Oameni şi Idei //  Lupu Eduard

Dan Șucu este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din România, dar nu multe persoane știu cum a reușit acționarul de la Rapid să facă avere. Milionarul a intrat în lumea afacerilor încă din anul 1990.

Dan Șucu, în vârstă de 60 de ani, este unul dintre cei mai bogați români, cu o avere estimată la 120 de milioane de euro de Forbes. Acționarul de la Rapid a povestit cum a reușit să strângă o adevărată avere de-a lungul anilor. Șucu a intrat în lumea afacerilor la scurt timp de la Revoluția din 1989. El s-a gândit atunci să dezvolte o afacere din care să își asigure traiul de zi cu zi.

Economia României era destul de instabilă în primii ani de la căderea comunismului, dar Dan Șucu a decis să riște toți banii pe care îi avea. Afaceristul a vândut o casă pentru a face rost de 50.000 de dolari, în anul 1993. Decizia acționarului de la Rapid s-a dovedit ca fiind una inspirată deoarece, în acest momen, Șucu deține 26 de hypermarketuri şi magazine de mobilă, dar și opt fabrici. De asemenea, cifra afacerilor sale se ridică la 200 de milioane de euro.

Care a fost prima afacere a lui Dan Șucu

„În 1993, am început afacerea cu 50.000 de dolari, vânzându-mi casa. Acum 30 de ani și o săptămână am început. A urmat toată dezvoltarea. Să discut de un milion de euro în 90-93, e un vis. Cele mai mari insuccese au venit când am avut mai mulți bani decât am fost în stare să manageriez. Fiecare are o limită. Am început cu un magazin închiriat într-un complex comercial. Acum, aceeași oportunitate ar fi de 20 de ori mai scumpă, probabil. Dar ar fi nevoie și de o pricepere de 10 ori mai mare”, a povestit Dan Șucu în podcastul lui Mihai Morar, „Fain&Simplu”.

Afaceristul a mai adăugat că în prezent competiția dintre companii este mult mai dură și că este nevoit mereu să aducă ceva nou pe piață pentru a avea succes. „Atunci, puteai să faci greșeli, să înveți din greșelile tale și să adaptezi oferta ta și ceea ce aveai de făcut economic astfel încât să ai un rezultat corect. Competiția este astăzi mult mai dură”, a mai spus Dan Șucu, care deține 50% din acțiunile clubului de fotbal Rapid București.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

20 Iul. 2024, 09:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Iul. 2024, 09:56 // Actual //  Lupu Eduard

Grecia a urcat o poziție în topul preferințelor turiștilor, fiind plasată acum pe locul patru. 75% dintre cetățenii de pe continent și-au exprimat dorința de a vizita statul elen în următoarele luni, înregistrând o creștere de șase puncte procentuale față de anul trecut.

În plus, Grecia este în top și în privința creșterii cheltuielilor turiștilor europeni în primul semestru din 2024, conform celui mai recent studiu al European Travel Commission (ETC). Cheltuielile de călătorie au crescut cu 25% în Grecia și Spania, cu 20% în Italia și cu 16% în Franța, toate destinațiile mediteraneene fiind în fruntea listei vizitatorilor europeni.

Studiul arată o creștere semnificativă a interesului pentru călătorii în rândul europenilor în perioada iunie-noiembrie 2024, pe fondul cererii solide din partea turiștilor spanioli, italieni și britanici. În toate cele trei țări, opt din zece respondenți au indicat că intenționează să călătorească în perioada menționată.

De asemenea, 36% dintre europeni vor să facă cel puțin o călătorie în următoarele luni, o creștere de 6% față de anul trecut. Alți 33% vor să facă o a doua călătorie, iar 24% trei sau mai multe călătorii.

Cererea pentru destinațiile mediteraneene este la un nivel ridicat, cei mai mulți turiști europeni (45%) preferând zonele însorite pentru viitoarea lor vacanță. Interesul pentru sudul Europei este la un nivel stabil comparativ cu 2023, dar a scăzut cu 10% față de 2022, nu și în Grecia. Crește în continuare cererea pentru destinațiile din vestul și nordul Europei, cu 18% și, respectiv, 13%.

Spania și Italia sunt principalele alegeri ale turiștilor europeni, fiecare fiind preferată de 8% dintre respondenți. Ele sunt urmate de Franța (7%) și Grecia (6%).

Vizitatorii sunt interesați în următoarele șase luni de „soare și mare” (19%), „cultură și patrimoniu” (17%), „natură și excursii” (14%) și „city breaks” (13%).

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău