Regele mobilei de peste Prut a povestit cum a reușit să devină milionar

19 Iun. 2023, 06:56
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Lupu Eduard
19 Iun. 2023, 06:56 // Oameni şi Idei //  Lupu Eduard

Dan Șucu este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din România, dar nu multe persoane știu cum a reușit acționarul de la Rapid să facă avere. Milionarul a intrat în lumea afacerilor încă din anul 1990.

Dan Șucu, în vârstă de 60 de ani, este unul dintre cei mai bogați români, cu o avere estimată la 120 de milioane de euro de Forbes. Acționarul de la Rapid a povestit cum a reușit să strângă o adevărată avere de-a lungul anilor. Șucu a intrat în lumea afacerilor la scurt timp de la Revoluția din 1989. El s-a gândit atunci să dezvolte o afacere din care să își asigure traiul de zi cu zi.

Economia României era destul de instabilă în primii ani de la căderea comunismului, dar Dan Șucu a decis să riște toți banii pe care îi avea. Afaceristul a vândut o casă pentru a face rost de 50.000 de dolari, în anul 1993. Decizia acționarului de la Rapid s-a dovedit ca fiind una inspirată deoarece, în acest momen, Șucu deține 26 de hypermarketuri şi magazine de mobilă, dar și opt fabrici. De asemenea, cifra afacerilor sale se ridică la 200 de milioane de euro.

Care a fost prima afacere a lui Dan Șucu

„În 1993, am început afacerea cu 50.000 de dolari, vânzându-mi casa. Acum 30 de ani și o săptămână am început. A urmat toată dezvoltarea. Să discut de un milion de euro în 90-93, e un vis. Cele mai mari insuccese au venit când am avut mai mulți bani decât am fost în stare să manageriez. Fiecare are o limită. Am început cu un magazin închiriat într-un complex comercial. Acum, aceeași oportunitate ar fi de 20 de ori mai scumpă, probabil. Dar ar fi nevoie și de o pricepere de 10 ori mai mare”, a povestit Dan Șucu în podcastul lui Mihai Morar, „Fain&Simplu”.

Afaceristul a mai adăugat că în prezent competiția dintre companii este mult mai dură și că este nevoit mereu să aducă ceva nou pe piață pentru a avea succes. „Atunci, puteai să faci greșeli, să înveți din greșelile tale și să adaptezi oferta ta și ceea ce aveai de făcut economic astfel încât să ai un rezultat corect. Competiția este astăzi mult mai dură”, a mai spus Dan Șucu, care deține 50% din acțiunile clubului de fotbal Rapid București.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău