Un nou record! Aproape JUMĂTATE DE MILION de cetățeni au urmărit Adunarea Națională pe platformele REALITATEA

22 Mai 2023, 12:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Mai 2023, 12:34 // Actual //  Lupu Eduard

Aproape jumătate de milion de cetățeni au urmărit Adunarea Națională Moldova Europeană pe platformele grupului de presă Realitatea. În ziua de duminică, 21 mai, peste 100 000 de cetățeni au stat cu ochii pe RLIVE TV, iar pe widge– ul RLIVE TV, care este plasat pe 20 de site-uri de știri, evenimentul a fost urmărit de peste 230 000 de spectatori.

Pe portalul rlive.md, care a distribuit imaginile pe realitatea.mdbani.md, rupor.md și moldovalive.md, au privit 112.000 de oameni. Transmisiunea a fost și pe rețelele sociale ale grupului de presă Realitatea, care au peste 200.000 de abonați.

RLIVE TV a dublat audiența în aprilie față de martie, iar primele cifre arată că în mai vizualizările vor fi de două ori mai mari, față de luna precedentă. Video transmis în direct de la Adunarea Națională Moldova Europeană poate fi găsit pe rlive.md fără limitări tehnice și fără abonament.

Grupul de presă Realitatea este o organizație media libera si independentă, care operează 6 platforme media: RLIVE TV, realitatea.md, bani.mdrupor.mdmolodovalive.md și cea mai mare platformă de transmisiuni live – Rlive.md.

RLIVE TV este o televiziune Must Carry, obligatorie pentru toate rețelele de cablu și IPTV, inclusiv este în Multiplex. Acoperirea pe țară este de nivel național, cuprinzând 99% din totalul de abonați TV.

Platformele online ale grupului de presă Realitatea sunt lideri de piață, acumulând peste 2,5 milioane vizitatori unici pe lună și peste 6,5 milioane de accesări pe lună.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

24 Sept. 2023, 14:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Sept. 2023, 14:38 // Actual //  Lupu Eduard

Fostul premier și om de afaceri, Ion Sturza, a făcut declarații notabile referitoare la corupția la nivel înalt și ineficiența guvernului în gestionarea crizei energetice din Republica Moldova, „cee ce ne costă pe noi zeci de milioane în tarifele la energie la gaze”.

Sturza a subliniat că, în opinia sa, schemele de corupție la nivel înalt sunt în prezent la „minimul istoric” în Republica Moldova, concentrându-și afirmațiile pe președinție, guvern, parlament și agenții de stat. Acest comentariu vine într-un moment în care lupta împotriva corupției rămâne o prioritate majoră pentru autoritățile din Moldova și pentru societatea civilă.

În plus, Sturza a abordat problema crizei energetice care a lovit țara anul trecut, afirmând că aceasta a fost mai degrabă rezultatul incompetenței decât al corupției. El a explicat că inițial au existat discuții cu mari companii și bănci internaționale care erau dispuse să ajute Moldova să rezolve problema energetică, dar în cele din urmă, unii parteneri internaționali au renunțat la această colaborare, din cauza a ceea ce Sturza a numit „incompetență” din partea liderilor locali.

Sturza a evidențiat și anumite aspecte specifice ale gestionării crizei, cum ar fi achiziționarea de păcură la prețuri duble față de cotațiile de pe piață și achiziționarea de gaze la prețuri de trei ori mai mari într-un moment în care prețurile pe piață erau în scădere. El a subliniat că astfel de decizii nu pot fi explicate prin corupție, ci mai degrabă prin incompetență.

„Am prevăzut acest dezastru, am prevăzut ce o să se întâmple cu prețurile la gaz, la păcură care astăzi ies la suprafață. Chiar nu vreau să fac proces de intenție nu vreau să spun că a fost corupție, dar incompetența este flagrantă care ne costă zici de milioane. Or, incompetența se pedepsește sigur, însă unii au fost promovați. Ați cumpărat păcură dublu față de prețul de cotații printr-o schemă obscură fără de a vedea traseul, care cel mai probabil a venit din Federația Rusă ca origine. Ați cumpărat caz de 3 ori mai scump în condițiile când era clar că prețul se duce la vale. Ați adus vaccinul în perioada când deja toți nu știu ce să fac cu el”, a punctat Sturza în cadrul unei recente emisiuni de la Vocea Basarabiei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău