De-a dreptul uluitor! 24.000 de euro pentru o noapte într-un hotel la Roma

22 Mai 2023, 12:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Mai 2023, 12:06 // Actual //  Lupu Eduard

Cel mai nou hotel de tip „boutique”, cu vedere la grădina privată a palatului Borghese, a fost inaugurat recent în inima Romei.

Palazzo Vilòn din Roma este disponibil pentru închiriere începând de la 24.000 de euro pe noapte, anunță compania Shedir Collection, care administrează micul palat precum și alte proprietăți exclusiviste din Roma și Capri.

Lipit de hotelul cu același nume deschis în 2018 în Palazzo Borghese, Palazzo Vilòn ocupă aripa de sud-vest a clădirii și se întinde pe 1000 de metri pătrați. Dispune de trei apartamente opulente, o sală de mese cu 40 de locuri, un centru spa privat cu saună și baie turcească, o sală de sport și o piscină interioară încălzită, precum și o superbă grădină de citrice, presărată cu statui istorice.

Unul dintre apartamente – și cel mai mare – se află la primul etaj, un al doilea ocupă fosta capelă de la mezanin, iar al treilea se bucură de vedere panoramică la curtea interioară a marelui Palazzo Borghese. Interioarele au fost redecorate de către Giampiero Panepinto din Milano, arhitectul „de casă” al Shedir Collection, cel care a refăcut și Palazzo Tiberio, proprietatea grupului din Capri.

Oaspeții Palazzo Vilòn vor beneficia de servicii exclusiviste, ce includ un majordom, propriul bucătar, cinema și multe altele. Două intrări asigură accesul în palat – cea principală de pe Via di Ripetta și încă una, rezervată oaspeților care doresc un plus de discreție, pe Largo della Fontanella di Borghese.

Punctul de atracție al proprietății este, fără îndoială, Galleria degli Specchi, cunoscută și sub numele de Camera Oglinzilor, încadrate în rame stucco pictate cu heruvimi. Și pardoseala sălii iese în evidență datorită mozaicului de marmură încrustată, realizat dintr-o combinație de mai multe tipuri de marmură: de Carrara, Bardiglio, Marquina sau marmură galbenă Siena.

Clădirea aparținând familiei Borghese datează de la mijlocul secolului al XVI-lea, o parte a acesteia fiind la un moment dat cedată călugărițelor din ordinul Fiicele Crucii, care au înființat aici prima Școală pentru Fete Sărace.

Prințesa Adelaide (după numele căreia a fost botezat și restaurantul hotelului) este cea care a dorit să creeze o instituție pentru fetele mai puțin norocoase, unde acestea să poată primi o educație care să le pregătească pentru un viitor mai bun. Școala a fost ulterior donată călugărițelor franceze, care au deținut dreptul de proprietate până acum câțiva ani, când a revenit deținătorilor de drept, descendenții familiei Borghese.

Realitatea Live

13 Iun. 2024, 17:40
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
13 Iun. 2024, 17:40 // Slider //  MD Bani

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a acordat Uzinei Metalurgice Moldovenești (OAO „MMZ”) cel mai înalt premiu al concursului „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” – „Zeița Calității”. Acest concurs se desfășoară pentru a 10-a oară. Scopul său este de a evidenția companiile care au implementat cu succes managementul calității și promovează abordări moderne ale calității.

Pentru a participa la categoria „Producția de bunuri industriale”, MMZ a prezentat un produs nou pentru Republica Moldova – armatura filetată pentru producerea suporturilor de mină, care este deja produs de câțiva ani la OAO „MMZ”. În plus, la concurs a participat întregul sortiment de produse laminate fabricate de OAO „MMZ”.

Evaluarea a inclus nu doar produsul prezentat, ci și organizarea producției și managementul calității al companiei participante la concurs.

Organizatorii afirmă că concursul „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” este unul dintre cele mai eficiente instrumente de promovare a mărcilor comerciale pe piețele interne și externe. Scopul concursului este popularizarea practicilor de succes în domeniul afacerilor, familiarizarea consumatorilor cu cele mai bune branduri de pe piața internă, precum și evidențierea celor mai competitive companii de pe piața țării.

Camera de Comerț și Industrie este o asociație nonguvernamentală creată pentru a sprijini mediul de afaceri din regiune. Ea numără peste 1100 de membri și își desfășoară activitatea în domeniile comerțului, industriei, agriculturii, transporturilor, construcțiilor, tehnologiei informației, serviciilor etc.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău