Un pod strategic de milioane din nordul țării, construit cu viteza luminii! Drumarii au recepționat lucrările

19 Mart. 2024, 10:26
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Mart. 2024, 10:26 // Actual //  Lupu Eduard

Podul reconstruit pe drumul R16 Bălți–Fălești–Sculeni–Ungheni, km 62,38, a fost evaluat și confirmat că respectă standardele de calitate impuse. Comisia de recepție, compusă din reprezentanți ai Administrației de Stat a Drumurilor, companiei de proiectare și antreprenorului, a ajuns la concluzia că lucrările au fost executate conform proiectului de execuție și normativelor în vigoare.

Podul, aflat în apropierea satului Medeleni din comuna Petrești, a fost supus unui complex de măsuri de reabilitare, care au inclus reparații, amenajarea trotuarelor și instalarea de bariere metalice de protecție, atât rutiere cât și pietonale. Aceste îmbunătățiri nu numai că vor spori siguranța traficului, dar vor facilita și fluxul vehiculelor și al pietonilor în zonă.

Podul a fost dat în exploatare în data de 5 ianuarie. Reconstrucția acestuia în început în data de 11 augit 2023

Valoarea totală a proiectului este 13,5 milioane de lei. Bani au fost alocați din mijloacele fondului rutier.

Podul este unul de importanță strategică, deoarece asigură legătura cu PTF de la Sculeni pe unde  doar în 2023 au trecut peste 2,2 milioane de pasageri și aproximativ 754.000 de unități de transport.

De construcția podului s-a ocupat IPS ”Corsag” SRL, controlată de Grigorașcenco Veaceslav și Său Larsia a câte 50% din capitalul companiei. Administrator este Spiridon Său.

În anul 2022, compania a avut o cifră de afaceri de 131,8 milioane de lei și un profit de 992,2 mii de lei față de pierderea de 4 milioane de lei din 2021.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău