Vacanță în Grecia. Unde te duci în funcție de nevoi: relaxare în familie, distracție, sau cea mai romantică insulă

03 Iun. 2022, 05:54
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Iun. 2022, 05:54 // Actual //  Lupu Eduard

Grecia este una dintre destinațiile favorite ale moldovenilor și nu numai, iar printre șirul lung de avantaje se numără și diversitatea.

Astfel, Republica Elenă răspunde nevoilor tuturor turiștilor, fie că discutăm despre familii cu copii ce doresc liniște și relaxare, fie că e vorba despre grupuri de tineri ce vânează viața de noapte.

Familii cu copii

Pentru familii cu copii mare parte a locațiilor din Grecia sunt dedicate. Avem regiunea Halkidiki, Thassos, pentru cei cu buget ceva mai mic avem Paralia Katerini și Olympic Beach și apoi avem insulele grecești precum Rhodos, Creta, Corfu, Zakynthos, Kos, Skopelos, Skiathos sunt foarte bune pentru familiile cu copii. În anumite insule precum Corfu și Zakynthos se poate ajunge și cu mașina sau cu autocarul, pe cele din Marea Egee în general se ajunge cu avionul, dar cursele sunt scurte, de o oră, o oră și ceva, deci ideale pentru familiile cu copii.

Grecii nu sunt concentrați mult pe all inclusive, dar se găsesc și astfel de hoteluri, de exemplu în Halkidiki, în zona Olympic Beach. Se găsesc câteva în mai toate zonele, dar mai puține decât la turci sau la bulgari.

Viață de noapte și distracție

”Pentru distracție și viață de noapte, deși e mai scump, Mykonos e insula numărul unu, ”Ibitza Greciei”. În foarte multe insule și regiuni ale Greciei sunt oportunități de distracție. Cluburi sunt și în Halkidiki, în insule precum Rhodos, Creta, Paralia Katerini, Olympic Beach.

Turism cultural

”Avem categoria celor care aleg circuite în Grecia, nu neapărat sejururi statice. Sunt circuite care integrează nordul Greciei și regiunea Tracia. Pentru turism cultural recomand Thessaloniki și se poate vizita și Halkidiki. Avem circuite culturale care vizează și Atena și ajung și în Peloponez. O alternativă la sejururi, vara, este cea a circuitelor europene, iar Grecia este o astfel de destinație. Includem și Creta, dar și Rhodos, unde poți vizita în orașul vechi Cetatea Cavalerilor Ioaniți.

Pelerinaje

Turismul de tip pelerinaj este foarte dezvoltat în Grecia, inclusiv în extrasezon. Athos, unde pot ajunge doar bărbații și trebuie făcută o cerere în prealabil pentru că nu primesc mulți deodată.

Dar avem și vestitele mănăstiri pe stânci de la Meteora, avem Eghina, cu moaștele Sfântului Nectarie. Grecia oricum are foarte multe zone cu biserici și mănăstiri. E o țară dedicată mult și turismului ecumenic. Iar mulți combină turismul ecumenic cu cel cultural deoarece poți vizita Acropole în Atena, poți vizita ruine antice în Peloponez.

Croaziere

Sunt croaziere de mai multe zile doar în Marea Egee, care includ mai multe insule plus porturi mari precum Piraeus, lângă Atena, sau portul Salonic.

Sunt turiști care aleg croaziere de o zi, pe vase mai mici, care durează 6-10 ore, dar și croaziere de câteva nopți, te îmbarci de exemplu în portul Piraeus și în câteva zile vizitezi mai multe insule din Marea Egee.

Plaje sălbatice

Grecia are și insule mai rurale, zone rustice, plaje sălbatice, unde merg mai ales localnicii. Un exemplu este Insula Samothraki, care este foarte aproape de Thassos.

Destinație romantică

Grecia este o destinație romantică pentru cupluri și chiar și nunți pentru cei care își permit. Cea mai romantică insulă a Greciei este Santorini, e întotdeauna în topurile internaționale pe primele locuri la insule romantice. E o insulă pentru luna de miere în general și este aleasă de turiștii din toată lumea în acest scop, nu numai pentru cei din Europa.

Realitatea Live

22 Mart. 2023, 17:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Mart. 2023, 17:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Reconstruirea economiei Ucrainei, după invazia declanşată de Rusia în urmă cu un an, este estimată în prezent să coste 411 miliarde de euro, de 2,6 ori mai mult decât Produsul Intern Brut al Ucrainei în anul 2022, arată un nou studiu realizat de Banca Mondială, Naţiunile Unite, Comisia Europeană şi Ucraina, transmite Reuters.

Potrivit informațiilor, estimarea acoperă un an de la debutul invaziei ruseşti şi cuantifică pagubele fizice directe provocate infrastructurii şi clădirilor, impactul asupra vieţii şi mijloacelor de trai ale oamenilor precum şi costul reconstrucţiei.

Suma de 411 miliarde de dolari reprezintă o revizuire dramatică faţă de estimarea anterioară de 349 miliarde de dolari, avansată de Banca Mondială în luna septembrie a anului trecut.

Noua estimare vine la o zi după ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că a ajuns la un acord cu Guvernul ucrainean pentru un acord pe patru ani în valoare totală de 15,6 miliarde de dolari. Acordul cu FMI ar putea permite autorităţilor de la Kiev să obţină ajutoare suplimentare, în valoare de miliarde de dolari, de la alte organisme, după ce va fi aprobat de boardul FMI, în următoarele săptămâni.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Potrivit unei evaluări rapide cu privire la nevoile urgente, Ucraina va avea nevoie de 14 miliarde de dolari pentru reconstrucţia prioritară în 2023, ceea ce va necesita o finanţare de 11 miliarde de dolari peste ceea ce este prevăzut în bugetul Ucrainei pentru acest an.

Aproximativ 22% din necesităţile de reconstrucţie sunt în sectorul transportului, în timp ce 17% sunt în domeniul locuinţelor, 11% în sectorul energiei şi 7% în agricultură.

Comparativ cu precedentele estimări, cea mai mare revizuire a fost realizată în ceea ce priveşte necesităţile din sectorul energiei, unde pagubele sunt acum de cinci ori peste nivelul din luna iunie 2022, susţine Banca Mondială. Cele mai mari creşteri au fost în regiunile de pe linia frontului precum Doneţk, Harkov, Lugansk şi Herson, care au fost vizate cu precădere de atacurile cu rachete ruseşti începând din luna octombrie.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău