Într-un film al familiei, publicat de Castel Mimi, aflăm povestea vinului Fraţi, inspirat de relaţia dintre Cristina şi Adrian Trofim, proprietarii vinăriei. Soiurile Malbec şi Merlot au fost cupajate în proporţie de 50 la 50, iar vinul nou obţinut a fost numit Fraţi, povesteşte Adrian Trofim, CEO Castel Mimi.
“Eram în laborator cu echipa de vinificatori şi cele şapte vinuri roşii ale noastre, pregăteam produse noi. Îi spun Cristinei: gustă unul dintre vinuri şi alege-l pe cel preferat. Mi-a spus că îi place Merlot. Le-am pus împreună zi zic: noi suntem fraţi, tu ai ales Merlot, eu am ales Malbec, ăsta e vinul nostru şi o să-l numim Fraţi”, îşi aminteşte Adrian Trofim.
Şi simbolul vinului de pe etichetă nu a fost ales întâmplător – două romburi care se completează şi sprijină reciproc. Cele patru laturi ale figurii geometrice reprezintă ziua naşterii fiecăruia dintre fraţi. Cristina e născută pe 4 ianuarie, iar Adrian pe 4 August.
“Rombul are mai mult semnificații – un tot întreg, este asociat și cu Dumnezeu, cu Divinitatea, energii care împreună creează ceva unic și puternic. Frați mai are o simbolistică importantă – una dintre cele mai importante piețe pe care o avem noi este piața românească. Am zis că o să fie frumos și simbolic”, afirmă Cristina Frolov, preşedinta Fundaţiei Constantin Mimi, în trecut Director de Producere al Castel Mimi.
Atât vinul Fraţi, cât şi întreaga activitate şi afacerea de familie pe care au construit-o şi o administrează împreună cu părinţii, are la bază principii de care se ghidează.
“Părinții noștri întotdeauna ne-au învățat că indiferent de orice, trebuie să rămânem oameni. Afacerea este o continuare a acestui principiu. Trebuie să ne ajutăm, să fim oameni și mai buni, să ne creștem copiii în dragoste, inclusiv în dragoste față de alți oameni și față Dumnezeu. Părinţii ne-au învățat că frăția aceasta trebuie să fie în capul mesei și ea nu ne face nouă bine făcând rău altora”, susţine Cristina Frolov.
“Crearea moștenirii e un principiu al familiei noastre. Să rămână ceva frumos în spatele nostru. Tot ce avem noi azi e pentru a lăsa copiilor noștri ca ei să înmulțească și să transmită următoarelor generaţii”, afirmă Adrian Trofim.
Sărbătorile sunt o parte importantă din valorile şi tradiţiile familiei, pe care fraţii Trofim le promovează şi în rândul marii familii Castel Mimi de la Bulboaca.
“Chiar dacă sunt cereri mari și de Paști, și de Revelion, și de Crăciun, noi încercăm să oferim această posibilitate tuturor, să stea în sânul familiei, cu un pahar de vin de la noi, ceea ce facem și noi, ne strângem cu toți la părinți acasă”, susţine Adrian.
“Încercăm să fim prezenți la slujba de Înviere și să mergem cu bucate gătite acasă, tradiționale, să sfințim un vin roșu. Neapărat o să mergem la părinți duminică”, spune Cristina.