Vânzările de telefoane iPhone în China s-au prăbuşit cu 24% la începutul anului

05 Mart. 2024, 12:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Mart. 2024, 12:09 // Actual //  Lupu Eduard

Apple se confruntă cu o scădere semnificativă a vânzărilor de iPhone în China, înregistrând o descreștere cu 24% în primele șase săptămâni din 2024 în comparație cu aceeași perioadă a anului anterior, conform datelor furnizate de firma de cercetare Counterpoint. Această scădere vine pe fondul unei concurențe puternice din partea rivalilor interni, precum Huawei, scrie Reuters.

Potrivit raportului, principalul concurent al Apple în China, Huawei, a înregistrat o creștere semnificativă a vânzărilor de unități cu 64% în aceeași perioadă, consolidându-și poziția pe piața smartphone-urilor premium din țară.

Cota de piață a Apple în China a scăzut la 15,7%, clasându-se pe locul al patrulea, comparativ cu locul al doilea în aceeași perioadă a anului 2023, când deținea 19% din piață. În schimb, Huawei a urcat pe locul al doilea, extinzându-și cota de piață la 16,5% față de 9,4% în anul precedent.

Piața globală a smartphone-urilor din China a înregistrat, de asemenea, o scădere cu 7%, conform raportului.

Conform analistului senior al Counterpoint, Mengmeng Zhang, Apple se confruntă cu o concurență acerbă din partea lui Huawei, care cunoaște o renaștere a vânzărilor de smartphone-uri premium, precum și din partea altor branduri chineze precum OPPO, Vivo și Xiaomi, care practică prețuri agresive.

În încercarea de a stimula vânzările, Apple a început să subvenționeze anumite modele de iPhone în China, oferind reduceri semnificative prin magazinele sale oficiale și pe platformele de e-commerce.

În același timp, Huawei a cunoscut o creștere a vânzărilor de smartphone-uri premium odată cu lansarea seriei Mate 60, după ce a avut de înfruntat restricții privind exporturile de componente cheie impuse de SUA.

În timp ce Honor, divizia de smartphone-uri separată de Huawei în 2020, a înregistrat o creștere a vânzărilor în primele șase săptămâni ale anului, alte branduri chineze, precum Vivo, Xiaomi și Oppo, au înregistrat scăderi semnificative în aceeași perioadă.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

14 Apr. 2024, 14:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Apr. 2024, 14:38 // Actual //  Lupu Eduard

Apple facilitează, în sfârșit, repararea iPhone-urilor de către utilizatori cu ajutorul unor piese folosite, relatează The Verge. Într-o actualizare de joi, compania a anunțat că, în această toamnă, proprietarii unor modele “selecționate” de iPhone vor putea să-și repare dispozitivele cu piese originale folosite, păstrându-și întreaga funcționalitate.

Atunci când repară un telefon, Apple le cere utilizatorilor de iPhone să treacă printr-un proces numit împerechere de piese, care îi face să potrivească numărul de serie al dispozitivului lor cu cel al unei piese noi vândute de Apple. În cazul în care un utilizator a înlocuit o piesă cu o componentă aftermarket sau uzată, iPhone-ul ar afișa notificări supărătoare care spun că Apple nu este în măsură să verifice piesa nou instalată. În cazul senzorilor Face ID și Touch ID, este posibil ca piesa să nu funcționeze deloc.

Această modificare ar trebui să elimine aceste notificări pentru piesele folosite, deoarece Apple spune că “calibrarea pentru piesele Apple originale, noi sau folosite, va avea loc pe dispozitiv după ce piesa este instalată”. De asemenea, înseamnă că utilizatorii și atelierele de reparații nu vor mai trebui să furnizeze numărul de serie al dispozitivului pe care îl repară atunci când comandă majoritatea pieselor din Self Service Repair Store.

Schimbarea se va aplica la lansare pentru ecrane, baterii și camere foto. Apple spune că “viitoarele” versiuni de iPhone vor veni cu suport pentru senzorii biometrici utilizați, cum ar fi Face ID sau Touch ID.

În același timp, Apple devine mai serioasă și în ceea ce privește urmărirea componentelor iPhone folosite.Compania a anunțat că își va extinde funcția Activation Lock, care ar trebui să împiedice hoții să folosească un dispozitiv pierdut sau furat, la piesele iPhone. “Dacă un dispozitiv aflat în reparație detectează că o piesă compatibilă a fost obținută de la un alt dispozitiv cu Activation Lock sau Lost Mode activat, capacitățile de calibrare pentru acea piesă vor fi restricționate”, spune Apple.

Dacă ajungi să îți repari iPhone-ul cu o piesă folosită, dispozitivul va stoca aceste informații în secțiunea Piese și istoric service din aplicația Setări din iOS. Apple nu specifică ce modele de iPhone vor fi suportate în această toamnă, dar compania a declarat pentru TechCrunch că va fi vorba de iPhone 15 și mai târziu.

“Cu această ultimă extindere a programului nostru de reparații, suntem încântați să adăugăm și mai multe opțiuni și mai multă comoditate pentru clienții noștri, contribuind în același timp la prelungirea duratei de viață a produselor noastre și a pieselor acestora”, spune John Ternus, vicepreședintele senior al departamentului de inginerie hardware al Apple, într-un comunicat.

Chiar dacă Apple nu și-a extins încă aprobarea pentru piesele iPhone de pe piața secundară, schimbarea este uriașă pentru atelierele de reparații și pentru cei care se ocupă de bricolaj, care au fost nevoiți să se confrunte cu plata unei prime mai mari pentru piesele iPhone noi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău