Vaticanul își va electrifica flota de vehicule. Volkswagen a început îi să livreze mașinile

17 Nov. 2023, 12:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Nov. 2023, 12:40 // Actual //  Lupu Eduard

Vaticanul a anunțat că, în cadrul unei acțiuni de reducere a emisiilor de carbon, își va electrifica flota de vehicule. Iar Volkswagen va furniza mașinile, scrie CNN.

Primele două vehicule, ambele VW ID.3, mașini electrice compacte, au fost deja livrate Vaticanului, a declarat VW.

Într-un anunț separat, Sfântul Scaun s-a angajat, de asemenea, să construiască o rețea de încărcare în Vatican City și în alte zone pe care le controlează. De asemenea, orașul-stat intenționează să se asigure că energia electrică pentru rețeaua sa de încărcare provine din surse regenerabile.

Mașinile vor proveni de la mărcile Volkswagen și Škoda ale Grupului VW și vor fi furnizate printr-o “formulă de închiriere pe termen lung”, potrivit Vaticanului. Vaticanul s-a referit la VW ca fiind primul său partener strategic în procesul de neutralizare a emisiilor de dioxid de carbon din flota sa.

Electrificarea parcului său auto se numără printre o serie de proiecte pe care Vaticanul le întreprinde pentru a-și reduce emisiile globale de carbon.

La începutul anului 2024, compania va livra puțin aproape 40 de vehicule 100% electrice din familia Volkswagen ID., de la ID.31 la ID.4 și ID.5. Mașinile fac parte din strategia de decarbonizare a Statului Cetății Vaticanului, care are ca obiectiv ca, până în 2030, flota sa să fie neutră din punct de vedere ecologic, se arată întru-un comunicat al VW Italia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

09 Dec. 2023, 18:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2023, 18:42 // Actual //  Lupu Eduard

Catedrala Notre Dame din Franța ar trebui să se redeschidă pentru vizitatori și slujbe catolice la sfârșitul anului 2024, transmite Euronews. Va fi la mai puțin de șase ani după ce un incendiu șocant a distrus acoperișul clădirii.

Proiectul de restaurare este în prezent în curs de a respecta termenul de redeschidere de 8 decembrie 2024, stabilit de președintele Emmanuel Macron imediat după incendiu. Din păcate, nu va fi chiar gata pentru Jocurile Olimpice de la Paris, programate pentru vara anului 2024.

“Treaba mea este să fiu gata să deschid această catedrală în 2024 – și o vom face”, a declarat generalul Georgelin, generalul de armată responsabil de proiectul de reconstrucție, în martie.

“Ne luptăm în fiecare zi pentru asta și suntem pe un drum bun”.

Ministrul Culturii, Abdul-Malak, a declarat că, deși catedrala va fi deschisă publicului, acest lucru “nu înseamnă că toate lucrările de renovare se vor încheia”. El a adăugat că “în 2025 vor mai exista încă lucrări de renovare”.

Reconstrucția icoanei pariziene a fost o sarcină enormă. Ea a început în 2022, după mai bine de doi ani de muncă pentru a face monumentul suficient de stabil și sigur pentru ca meșterii să înceapă reconstrucția.

Autoritățile au făcut alegerea de a reconstrui capodopera de artă gotică din secolul al XII-lea, așa cum era înainte. Aceasta include recrearea turlei de 96 de metri înălțime din secolul al XIX-lea, proiectată de arhitectul Eugene Viollet-le-Duc.

Piesa centrală emblematică a catedralei, care s-a prăbușit în incendiu, va reapărea deasupra monumentului în acest an, într-un semnal puternic de renaștere a acestuia.

“Întoarcerea turlei pe cerul Parisului va fi, în opinia mea, simbolul că suntem învingători în bătălia de la Notre Dame”, a declarat generalul Georgelin.

Se estimează că aproximativ 1.000 de persoane din întreaga Franță lucrează zilnic la restaurarea Notre Dame.

“Avem de realizat o mulțime de lucrări diferite: structura, pictura, pietrele, bolta, orga, vitraliile și așa mai departe”, a explicat Georgelin.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău