Veste tristă pentru amatorii de telefoane LG. Compania ar putea renunța la producția de smartphone-uri

23 Mart. 2021, 07:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Fetco Veronica
23 Mart. 2021, 07:00 // Bani și Afaceri //  Fetco Veronica

S-ar putea ca LG să renunțe la producția de telefoane mobile. Au fost și încercări de a vinde unitatea de telefonie mobilă, însă fără succes.

Presa coreeană scrie că LG ar anunța retragerea sa de pe piața de telefonie mobilă, o decizia în acest sens urmează a fi luată în luna aprilie.

Anterior, se presupunea că compania va vinde divizia pentru producția de telefoane mobile. Concernul german Volkswagen AG și vietnamezul Vingroup JSC, care produce dispozitive Vsmart, au fost considerați potențiali cumpărători. Potrivit sursei, negocierile cu aceste companii nu au avut succes.

Principalul motiv pentru închiderea companiei este concurența ridicată cu care LG Electronics s-a confruntat în ultimii ani. În ianuarie, The Korea Herald a raportat o pierdere record de 4,5 milioane de dolari în divizia de dispozitive mobile LG, scrie Life Hacker.

În cazul închiderii activității mobile, unul dintre ultimele smartphone-uri ale companiei pe piața globală va fi neobișnuitul LG Wing cu două ecrane, lansat în toamna anului 2020.

LG Electronics este cea mai importantă divizie a LG Group și una dintre cele mai mari companii sud-coreene, fiind prezentă în circa 80 de țări. Diviziile LG Electronics sunt: Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliances, Air Conditioning și Business Solutions.

Realitatea Live

28 Nov. 2022, 18:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Nov. 2022, 18:05 // Actual //  Lupu Eduard

Moldova este o preocupare specială pentru România și personal pentru președintele Klaus Iohannis. Declarația a fost făcută de către șeful statului român, în timpul întrevederii cu Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la București, scrie realitatea.md.

”Moldova este o preocupare specială pentru noi, pentru mine. Noi nu începând din acest an îi ajutăm, ci de când este România un stat democratic și de când Moldova s-a angajat ferm pe calea pro-europeană. Moldova are o președintă și o majoritate parlamentară pro-europeană, pro-reforme, noi suntem bucuroși să încurajăm această cale, noi facem un pic mai mult, îi ajutăm cu expertize, energie electrică, carburant, lemn, gaz, însă suntem conștienți că pentru oamenii simpli din Republica Moldova lucrurile sunt complicate și de aceea discutăm cu toți aliații pentru a găsi și împreună căi pentru a ajuta Republica Moldova”, a declarat președintele României.

Întrebat dacă Rusia, prin provocarea crizei energetice, economice și sociale poate schimba parcursul pro-european al Republicii Moldova, Iohannis a răspuns:

”Nu am semne că s-ar prefigura schimbări în abordarea Republicii Moldova, din potrivă oamenii au înțeles că este o perioadă complicată, dar asta nu înseamnă că reformele se opresc. Pentru noi în România provocarea este mare, fiindcă în afară de reforme și sprijin este nevoie de realizarea unei infrastructuri, interconectare… Noi suntem pregătiți împreun să facem aceste lucruri”.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău