5 aplicații pentru Android pe care să le eviți cu orice preț. Nu le descărca niciodată

26 Feb. 2021, 15:49
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
26 Feb. 2021, 15:49 // Au Bani //  MD Bani

Evită aceste aplicații și înlocuiște-le cu altele, mai potrivite.

1. Lanternă și alte programe de lanternă

Există sute de aplicații de lanternă similare pe Google Play. Dacă ai nevoie de lanternă trebuie să știi că fiecare telefon Android dispune de bliț.

Programele precum Lanterna sunt inutile. Vă pot spiona și vă pot scurge datele personale.

Alternativă. Glisați degetul pe ecran de sus în jos, găsiți butonul „Lanternă”  care se deschide și folosiți-l.

2. CamScanner și alte programe de scanare

Această aplicație este utilizată pentru a face instantanee de documente și a le converti în PDF. Din păcate, nu este de încredere: ar putea umple un smartphone cu reclame și chiar ar putea emite abonamente plătite fără știrea utilizatorilor.

Alternativă. Uitați de CamScanner și de numeroasele sale clone de la dezvoltatori puțin cunoscuți. Utilizați Adobe Scan și Microsoft Office Lens. Șansele ca produsele Microsoft și Adobe să fie sparte sunt de multe ori mai mici.

3. Phone Booster și curățătoare de memorie similare

Programele care rulează în fundal ocupă RAM, forțând smartphone-ul să încetinească și consumă semnificativ energia bateriei. Aplicații precum RAM Booster sunt concepute pentru a remedia problema prin închiderea sistematică a proceselor de fundal.

Sună grozav în teorie, nu? Este posibil să fi fost cazul pe Android 2.3 Gingerbread.

Pe smartphone-urile moderne, Android este capabil să administreze RAM în mod independent și știe mai bine când este mai bine să păstreze programul în RAM și când să îl descărcați.

Aplicațiile de acet gen doar măresc încărcarea procesorului, a memoriei și a bateriei smartphone-ului – efectul este exact opusul a ceea ce se așteaptă.

Alternativă. Lăsați sistemul să decidă de ce procese are nevoie și de care nu. Dacă Android încetinește, dezinstalați câteva programe pe care nu le utilizați, decât să descărcați altele noi.

4. „Music Player” și alte aplicații fără nume

Vi se pare că playerul încorporat al smartphone-ului dvs. nu este foarte bun și efectuați o căutare Google Play pentru cuvintele cheie  „music player” și găsiți o mulțime de programe cu aceleași pictograme numite „Music Player”.

Unii dezvoltatori nu numai că își apelează programul Music Player, ci și ei se abonează în același mod. Există un singur motiv: este mai probabil ca atunci când căutați, să primiți această aplicație specială.

Dar există o regularitate: dacă o aplicație nu are propriul nume, este foarte probabil să nu fie diferită de zeci de clone și să fie făcută foarte prost. Și acest lucru este valabil pentru toate programele în general, nu doar pentru playere muzicale.

Alternativă. Cel mai convenabil mod de a asculta muzică este prin numeroase servicii de streaming. Dar dacă preferați să-l păstrați în memoria smartphone-ului, acordați atenție PlayerPro-ului plătit sau AIMP-ului gratuit. Sunt mai bine făcute și au o bună reputație, iar numele lor sunt cunoscute de toți.

5. Easy Uninstaller și alte programe de dezinstalare

Zeci de programe de dezinstalare pot fi găsite pe Google Play pentru „dezinstalare”. Se presupune că sunt capabili să șteargă orice programe inutile, astfel încât să nu rămână gunoi după ele. Unii garantează, de asemenea, că vor putea șterge aplicațiile neutilizate de la producătorul de smartphone-uri care ocupă doar memorie.

Totul este în regulă, doar că există câteva momente incomode. În primul rând, Android poate dezinstala singur programele de utilizator. Și în al doilea rând, niciun program de dezinstalare nu va elimina programele preinstalate fără drepturi de root.

Alternativă. Dacă trebuie să dezinstalați un program personalizat, accesați setările smartphone-ului și găsiți elementul „Aplicații” acolo. Selectați-l pe cel dorit și faceți clic pe Eliminare. Dacă doriți să scăpați de programele încorporate fără drepturi de root, utilizați instrucțiunile noastre.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

În urma apariției imaginilor în presă cu o casă construită pe acoperișul unui bloc de locuit, Pretura sectorului Centru aduce următoarele precizări. Conform informațiilor furnizate de autoritățile locale, casa respectivă a fost construită în anul 2016.

În ceea ce privește construcția ilegală, autoritatea publică locală a sesizat Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică încă din anul 2020. Inspectoratul este responsabil de verificarea legalității și a disciplinei în construcții.

Deși autoritățile locale au sesizat problema, conform prevederilor legale, nu pot întocmi procese-verbale contravenționale pentru astfel de situații, deoarece construcția anexelor, balcoanelor, copertinelor sau transformarea acoperișurilor care afectează aspectul arhitectural al blocurilor locative intră sub incidența competenței Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției.

În acest context, examinarea și gestionarea cazului sunt de competența Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției, care vor lua măsurile necesare în conformitate cu legea.

Imaginea cu casa construită pe un bloc de locuit din Capitală u fost distribuite pe internet.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău