Viaţa unui copil bogat care a moştenit un imperiu financiar de sute de milionae de euro

13 Oct. 2024, 08:06
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
13 Oct. 2024, 08:06 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

În peste 80 de ani de viaţă – William Bogner, moştenitorul brandului german de îmbrăcăminte care îi poartă numele de familie – nu a dus lipsă de activităţi ieşite din cotidian, de la concursuri de schi, participând inclusiv la Olimpiada de Iarnă din 1960,  la şansa de a filma unele dintre cele mai cunoscute lungmetraje din seria James Bond, scrie businessmagazin.ro.

Wilhelm Hermann Björn Bogner Jr., născut pe 23 ianuarie 1942, la München, este un designer de modă german, regizor şi fost schior alpin. El a moştenit brandul de îmbrăcăminte Bogner, fondat de tatăl său, Willy Bogner Sr., şi extins de mama sa, Maria, care a introdus pantalonii stretch în moda de schi.

Cariera de schior a lui Bogner a atins apogeul când a concurat pentru Echipa Unită a Germaniei la Jocurile Olimpice de iarnă din 1960, unde a condus în proba de slalom masculin, căzând însă în timpul celei de-a doua manşe. A câştigat proba de coborâre Lauberhorn în Elveţia în acelaşi sezon şi a devenit dublu campion mondial universitar în 1962. Cel mai bun rezultat la Campionatele Mondiale l-a obţinut în 1966, când a terminat pe locul patru în proba de slalom. După ce s-a retras din schi în 1967, Bogner şi-a îndreptat atenţia spre cinematografie. S-a remarcat ca operator de cameră pentru mai multe filme din seria James Bond între 1969 şi 1985, precum „On Her Majesty’s Secret Service” şi „The Spy Who Loved Me”. Imaginile inovatoare de schi pe care le-a capturat i-au adus aprecierea criticilor, iar multe personaje din filmele Bond au purtat echipamente de schi marca Bogner.

Moştenitorul companiei şi-a lansat prima colecţie de îmbrăcăminte sport, Formula W, în 1971. Ulterior, în 1973, a înfiinţat o fabrică de producţie în oraşul Newport din statul american Vermont şi a debutat cu o linie de modă pentru tenis în 1974.

Compania sa a introdus o linie de modă pentru golf în 1976. Apoi, când tatăl său a murit în 1977, Bogner Jr. s-a întors din America la München pentru a prelua controlul companiei. În 1983, compania a introdus o linie de ochelari de soare.

În 2018, compania sa intrase deja pe un trend descendent în ceea ce priveşte vânzările, după ce a pierdut franciza de 82 de ani pentru echiparea echipei olimpice de iarnă a Germaniei în faţa Adidas pentru Jocurile Olimpice de Iarnă din acel an, pe fondul sugestiilor că, sub conducerea lui, compania şi-a pierdut avantajele faţă de concurenţi.

La finele lunii trecute, brandul Bogner – prezent în peste 50 de ţări, a anunţat că se va extinde în România prin deschiderea primului magazin în cadrul galeriei de retail The Grand Avenue, localizată la parterul JW Marriott Bucharest Grand Hotel. Deschiderea locaţiei este planificată pentru 1 noiembrie, în urma unei investiţii de aproximativ 500.000 de euro.

Carte de vizită

1. S-a născut în 1942 la München, fiind moştenitorul brandului de îmbrăcăminte sportivă de lux care îi poartă numele;

2. S-a căsătorit în 1972 cu un fotomodel brazilian, Sonia Robeiro, care a decedat în 2017;

3. La scurt timp după ce a împlinit 18 ani, a concurat din partea Echipei Unite a Germaniei la Olimpiada de Iarnă din 1960 din California;

4. Cariera lui în cinematografie a început doar câţiva ani mai târziu, când Bogner Jr. s-a remarcat ca operator de cameră;

5. Şi-a lansat prima colecţie de îmbrăcăminte sport în 1971. La finele celui mai recent exerciţiu financiar, compania Bogner a înregistrat venituri de 176 mil. euro.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

16 Mai 2025, 16:37
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
16 Mai 2025, 16:37 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Statul român, prin Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” S.A. Constanța (CN APM), a depus prima ofertă neangajantă pentru achiziționarea operatorului Portului Internațional Liber Giurgiulești din Republica Moldova – firma ICS Danube Logistics, controlată în prezent de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Potrivit documentelor obținute de Profit.ro, oferta a fost înregistrată pe 24 aprilie 2025, marcând un prim pas concret al României pentru preluarea singurului port maritim al Republicii Moldova, situat strategic la kilometrul 133,8 al Dunării, în vecinătatea granițelor cu România și Ucraina, scrie profit.ro.

Pentru a susține acest demers, compania românească a lansat o procedură de achiziție de servicii de consultanță în valoare de 2 milioane de lei, necesare evaluării activelor și realizării unui raport de due diligence. Cinci operatori economici au depus oferte pentru acest contract, urmând ca firma câștigătoare să finalizeze analiza în termen de trei săptămâni.

Tranzacția este urmărită cu atenție și de alți potențiali investitori strategici. Printre aceștia se numără MBF Port Burgas din Bulgaria, controlată de frații Kiril și Georgi Domuschiev – oameni de afaceri influenți și proprietari ai clubului de fotbal Ludogorets Razgrad. De asemenea, BERD a anunțat anterior că poartă discuții și cu investitori din Turcia, Olanda și Danemarca.

Portul Giurgiulești este singurul port maritim al Republicii Moldova și un nod logistic crucial, conectat trimodal – pe cale ferată, rutier și fluvial. În 2023, portul a înregistrat un record de 2,17 milioane de tone de mărfuri transbordate, o creștere de aproape 19% față de anul precedent.

Terminalele portului permit importul de combustibili, îngrășăminte și materiale de construcții, precum și exportul de cereale, ulei, șrot și deșeuri metalice. Giurgiulești funcționează și ca port satelit al Constanței, de unde vin livrări regulate de produse esențiale.

Directorul general al Danube Logistics SRL, Mathias von Tucher, a declarat recent că accentul operațional va fi pus pe nevoile importatorilor și exportatorilor moldoveni, menționând investiții în infrastructura cerealieră și digitalizarea operațiunilor.

BERD a devenit unic proprietar legal al portului în 2021, după ce a sprijinit financiar proiectul încă din 1995. Banca internațională a anunțat că urmărește atragerea unui investitor strategic capabil să continue dezvoltarea infrastructurii portuare și să asigure stabilitatea economică a proiectului.

Deși obiectivele guvernului român sunt în prezent confidențiale din rațiuni de concurență, sursele oficiale arată că Bucureștiul tratează acest proiect ca un obiectiv de interes strategic pentru întărirea conectivității regionale, a cooperării economice cu Republica Moldova și a prezenței în bazinul Mării Negre și Dunării.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO