(VIDEO) Câți moldoveni au cerut compensații de la Guvern? Ce îți trebuie pentru a le solicita

27 Oct. 2022, 16:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Oct. 2022, 16:32 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Până în prezent, peste 333,8 mii de moldoveni au solicitat compensații pentru energie prin intermediul site-ului compensatii.gov.md, afirmă autoritățile. Dintre acestea, 286,5 mii așteaptă să fie aprobate, și doar 60.000 de mii au fost aprobate spre finanțare.

Potrivit ministerului Muncii și Protecției Sociale, înregistrarea cererii va fi validată doar după completarea tuturor câmpurilor obligatorii.

Pentru a beneficia de compensații este necesar să indicați următoarele date:

  1. Introduceți datele personale ale membrilor familiei;
  2. Introduceți numărul locului de consum, contul personal sau codul de identificare al locuinței din facturile pentru energie termică, electricitate și gaz;
  3. Menționați toate persoanele care locuiesc împreună cu dumneavoastră, indiferent de gradul de rudenie;
  4. Indicați venitul mediu lunar pentru fiecare membru adult al familiei pentru ultimele 6 luni. Faceți un calcul estimativ, ținând cont că sistemul va confrunta informația cu datele din bazele de date guvernamentale;
  5. Dacă aveți un credit ipotecar pe locuința pentru care solicitați compensații indicați acest lucru și specificați ultima plată lunară achitată;
  6. Dacă un membru al familiei este plecat peste hotare, dar va reveni în perioada de acordare a compensațiilor acasă, includeți datele sale în cererea pentru compensații;
  7. Membri familiei care locuiesc în alt apartament, vor scrie o cerere separată pentru acel punct de consum, iar dumneavoastră nu îi indicați în cerere;
  8. Țineți cont că o persoană nu poate fi declarată drept locatar în mai mult de un bun imobil.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

În cazul în care nu dispuneți de acces la internet sau nu cunoașteți cum să completați cererea, apelați la ajutorul asistenților sociali și bibliotecarilor din localitate.

Realitatea Live

11 Dec. 2023, 07:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Dec. 2023, 07:58 // Actual //  Lupu Eduard

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, se va întâlni marţi la Washington cu liderul republican al Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, în timp ce republicanii blochează un important pachet de ajutor pentru Ucraina, a declarat duminică o sursă din Congres, citată de AFP.

„Speaker-ul Johnson se va întâlni cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, marţi, la Capitoliu”, a afirmat sursa, într-un moment în care membrii republicani ai Congresului cer concesii semnificative în privinţa politicii migratorii a Statelor Unite în schimbul votului lor pentru adoptarea unui pachet de ajutor.

Preşedintele Joe Biden, îl va primi marţi la Casa Albă pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, pentru a discuta despre „nevoile urgente ale Ucrainei”, a făcut cunoscut duminică purtătoarea de cuvânt a administraţiei americane, Karine Jean-Pierre.
„În contextul în care Rusia îşi intensifică atacurile cu rachete şi drone împotriva Ucrainei, cei doi lideri vor discuta despre nevoile urgente ale Ucrainei şi despre importanţa vitală a sprijinului continuu al SUA în acest moment critic”, a declarat Karine Jean-Pierre, în timp ce Congresul american blochează adoptarea unui nou ajutor pentru Ucraina.

Miercuri, Congresul de la Washington a eşuat în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari cerut cu insistenţă de preşedintele Joe Biden, conţinând fonduri pentru Ucraina şi Israel.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău