(VIDEO) Cea mai înaltă roată panoramică din lume se va deschide în octombrie! Se află în Dubai și va avea 82 m

14 Sept. 2021, 18:16
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Sept. 2021, 18:16 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Cea mai mare roată panoramică din lume va fi deschisă pe 21 octombrie în Dubai. Ain Dubai are o înălțime de 82 de metri, mai mare chiar și față de roata High Roller din Las Vegas, scrie CNBC.

Roata panoramică va fi atracția principală a locației Bluewaters, o insulă artificială de lângă portul de agrement din Dubai, deschisă în 2018. Ain Dubai este de două ori mai înaltă față de roata din Anglia – London Eye.

Structura are 48 de cabine închise, dintre care unele pot găzdui până la 40 de pasageri. Capacitatea maximă este de 1.750 de persoane. Fiecare călătorie durează 38 de minute și oferă o vedere panoramică asupra coastei și a orizontului orașului Dubai.

Sunt disponibile trei tipuri de cabine: cele de observație, unde turiștii pot admira peisajul, cabine care includ accesul la un lounge, unde poți socializa și savura un pahar de vin sau de șampanie, precum și cele private care pot fi personalizate pentru petreceri, întâlniri de afaceri sau alte evenimente.

Deschiderea Ain Dubai continuă eforturile Dubaiului de a se poziționa ca o atracție turistică globală. Spre deosebire de alte orașe ale Emiratelor Arabe, Dubai nu produce la fel de mult petrol. Astăzi, mai puțin de 1% din PIB-ul Dubaiului provine din petrol. În 2018, turismul a reprezentat 11,5% din produsul intern brut al emiratului.

„Accentul pe turism a fost una dintre principalele strategii de diversificare a Emiratelor Arabe Unite și, în special, a Dubaiului. Emiratele Arabe trebuie să se consolideze și celelalte sectoare, pe lângă petrol”, spune Usman Khalid, profesor asistent în economie la Universitatea din Emiratele Arabe Unite.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 14:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Sept. 2021, 14:25 // Actual //  Lupu Eduard

Echipa de experți a Fondului Monetar Internațional (FMI) condusă de dl Ruben Atoyan va începe discuțiile cu autoritățile Republicii Moldova la 27 septembrie 2021.

Misiunea FMI va purta discuții în cadrul consultărilor pentru anul 2021 prevăzute de Articolul IV al Statutului FMI[1], precum și pe marginea solicitării autorităților vis-à-vis de un nou program, axat pe un set de politici care să pună bazele restabilirii după pandemia de COVID-19 și promovării reformelor ce țin de buna guvernanță și a reformelor instituționale.

Din anul 2020 Moldova a primit acces la finanțarea în cadrul Instrumentului rapid de finanțare (RFI), disponibil tuturor statelor membre ale FMI, și Mecanismului de creditare rapidă (RCF), disponibil doar statelor cu venituri mici eligible la finanțarea concesională. La 17 aprilie 2020 Moldova a primit un împrumut RCF/RFI în sumă de 172,5 milioane DST, acordat integral intr-o singură tranșă (asistență de urgență pentru lupta cu pandemia).

În august 2021 Moldova a beneficiat de o nouă alocare de DST în sumă de 165,3 milioane DST (alocarea de DST vine cu titlu gratuit. Alocarea DST-urilor nu necesită contribuții din bugetele statelor donatoare. DST-urile reprezintă un activ de rezervă, nu un ajutor extern. Și cel mai important: alocarea de DST nu majorează povara datoriei publice a țării).

Suma totală a creditelor neachitate acordate de FMI a constituit 318,1 milioane DST (cca 453 milioane dolari SUA) la finele lunii august 2021

Moldova a devenit membru al FMI la 12 august, 1992

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală