Cum să angajezi oamenii potriviți? Cinci sfaturi utile

14 Sept. 2021, 17:55
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Sept. 2021, 17:55 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Angajații pe care îi alegi pot aduce compania la un alt nivel sau pot contribui la eșecul ei. Recrutarea de personal este o activitate provocatoare și, adesea, stresantă. Este greu să îi mulțumești pe toți din companie și să alegi întotdeauna persoane care să corespundă tuturor cerințelor și să fie pe placul colegilor. Totuși, cum putem atrage oamenii potriviți în echipă? Iată câteva trucuri.

Caută o persoană implicată

O persoană căreia îi pasă de cariera sa este candidatul pe care vrei să îl angajezi. Persoanele care își schimbă joburile și carierele frecvent sunt, de regulă, acelea care își doresc beneficii salariale mai mari, fiind mai puțin interesate de succesul afacerii. Loialitatea față de o companie poate fi un semn al implicării candidatului în proiecte provocatoare și dorința de a face parte dintr-o echipă de succes. Așadar, este indicat să verifici, înainte de angajare, durata joburilor anterioare ale candidatului.

Stabilește cerințele jobului înainte de angajare

Angajarea persoanei potrivite începe cu o analiză a jobului. Aceasta permite colectarea informațiilor despre sarcinile, responsabilitățile, abilități, provocările și rezultatele pe care le presupune un anumit loc de muncă. Informațiile din analiza jobului sunt fundamentale pentru dezvoltarea unei fișe a postului pentru angajatul potrivit. Cu ajutorul acesteia, îți poți planifica strategia de recrutare, astfel încât să găsești cei mai buni candidați pentru postul respectiv.

Planifică strategia de recrutare

Odată ce ai fișa postului gata, îți poți stabili întâlniri cu angajații care vor lucra cu viitorii salariați. Managerul este un pion important în planificarea unei strategii de recrutare. Candidatul trebuie să îndeplinească cerințele echipei de lucru și să se poată integra ușor în colectiv. Vei avea nevoie de o persoană care să se potrivească culturii organizaționale, astfel că printre abilitățile pe care ar fi bine să le cauți la candidați se numără și capacitatea de a lucra în echipă, de a comunica ușor și de a se adapta fără probleme.

Verifică trecutul profesional al candidatului

Verificarea trecutului profesional al candidatului te poate ajuta să iei cea mai bună decizie și se numără printre cei mai importanți pași în procesul de recrutare. Trebuie să te asiguri că persoana pe care vrei să o angajezi deține abilitățile trecute în CV.

Verificarea background-ului angajatului ar trebui să includă referințe de muncă, în special din partea foștilor angajatori, acreditări educaționale și antecedente penale.

Realizează un interviu de angajare serios

Interviul de angajare este un factor cu un impact puternic în procesul de recrutare. Acesta este instrumentul de care angajatorii se folosesc cel mai bine pentru a face alegerile potrivite. Drept urmare, întrebările adresate în timpul interviului de angajare sunt vitale pentru a cunoaște mai bine persoana din fața ta. Astfel, poți separa candidații dezirabili de cei mai puțin potriviți.

 

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 12:08
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Sept. 2021, 12:08 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Trei sate din Republica Moldova, Cotiujenii Mari, Rogojeni și Cobîlea se vor transforma în curând în centre de atracție a turiștilor. Primăriile din cele trei localități în parteneriat cu agenți economici și asociații de băștinași au reușit să câștige un grant de 60 de mii de dolari oferit de Guvernul Elveției pentru dezvoltarea infrastructurii turistice. Astfel, moldovenii pot adăuga aceste destinații pe lista lor de călătorii.

Despre aceasta a anunțat UNDP Moldova într-o postare pe Facebook. Proiectul este susținut de PNUD Moldova în cadrul proiectului „Migrație și dezvoltare locală”.

Potrivit informațiilor, în zona renumitelor bordeie de la Rogojeni va fi construită o scenă în stâncă, care va deveni loc de recreere și activități culturale.

La Cotiujenii Mari se va face „țuică răzășească”, astfel se va lansa brandul „Băutură Răzășească”. Totodată, turiștii vor avea ocazia să guste și „miere răzășească”, produsă de apicultorii care vor învăța la o școala a apicultorului.

Iar stejarul lui Ștefan cel Mare de la Cobâlea va fi loc de popas pentru turiștii care vor alege traseul „Tezaurul strămoșesc”. Acesta va include și cele patru mănăstiri din zonă: Japca, Saharna, Cușelăuca și Dobrușa. La întoarcere, turiștii se vor opri la una din cele două agro-pensiuni, fiecare cu câte 25 de locuri de cazare și o casă rurală, cu patru locuri de cazare.

În cadrul proiectului „Migrație și dezvoltare locală”, alte 25 de localități mai sunt susținute în reanimarea economiei locale și poziționarea drept comunități pro-busines.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală