Cum să angajezi oamenii potriviți? Cinci sfaturi utile

14 Sept. 2021, 17:55
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
14 Sept. 2021, 17:55 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Angajații pe care îi alegi pot aduce compania la un alt nivel sau pot contribui la eșecul ei. Recrutarea de personal este o activitate provocatoare și, adesea, stresantă. Este greu să îi mulțumești pe toți din companie și să alegi întotdeauna persoane care să corespundă tuturor cerințelor și să fie pe placul colegilor. Totuși, cum putem atrage oamenii potriviți în echipă? Iată câteva trucuri.

Caută o persoană implicată

O persoană căreia îi pasă de cariera sa este candidatul pe care vrei să îl angajezi. Persoanele care își schimbă joburile și carierele frecvent sunt, de regulă, acelea care își doresc beneficii salariale mai mari, fiind mai puțin interesate de succesul afacerii. Loialitatea față de o companie poate fi un semn al implicării candidatului în proiecte provocatoare și dorința de a face parte dintr-o echipă de succes. Așadar, este indicat să verifici, înainte de angajare, durata joburilor anterioare ale candidatului.

Stabilește cerințele jobului înainte de angajare

Angajarea persoanei potrivite începe cu o analiză a jobului. Aceasta permite colectarea informațiilor despre sarcinile, responsabilitățile, abilități, provocările și rezultatele pe care le presupune un anumit loc de muncă. Informațiile din analiza jobului sunt fundamentale pentru dezvoltarea unei fișe a postului pentru angajatul potrivit. Cu ajutorul acesteia, îți poți planifica strategia de recrutare, astfel încât să găsești cei mai buni candidați pentru postul respectiv.

Planifică strategia de recrutare

Odată ce ai fișa postului gata, îți poți stabili întâlniri cu angajații care vor lucra cu viitorii salariați. Managerul este un pion important în planificarea unei strategii de recrutare. Candidatul trebuie să îndeplinească cerințele echipei de lucru și să se poată integra ușor în colectiv. Vei avea nevoie de o persoană care să se potrivească culturii organizaționale, astfel că printre abilitățile pe care ar fi bine să le cauți la candidați se numără și capacitatea de a lucra în echipă, de a comunica ușor și de a se adapta fără probleme.

Verifică trecutul profesional al candidatului

Verificarea trecutului profesional al candidatului te poate ajuta să iei cea mai bună decizie și se numără printre cei mai importanți pași în procesul de recrutare. Trebuie să te asiguri că persoana pe care vrei să o angajezi deține abilitățile trecute în CV.

Verificarea background-ului angajatului ar trebui să includă referințe de muncă, în special din partea foștilor angajatori, acreditări educaționale și antecedente penale.

Realizează un interviu de angajare serios

Interviul de angajare este un factor cu un impact puternic în procesul de recrutare. Acesta este instrumentul de care angajatorii se folosesc cel mai bine pentru a face alegerile potrivite. Drept urmare, întrebările adresate în timpul interviului de angajare sunt vitale pentru a cunoaște mai bine persoana din fața ta. Astfel, poți separa candidații dezirabili de cei mai puțin potriviți.

 

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 08:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 08:20 // Actual //  Lupu Eduard

După începutul războiului din Ucraina și pierderea unor piețe energetice din Europa, Rusia și-a direcționat exporturile de petrol către alte țări, alimentând astfel mașina de război. Însă preocupările cresc în privința unei potentiale catastrofe ecologice din Marea Baltică, unde flota „fantomă” a Rusiei, compusă din tancuri petroliere vechi de decenii, reprezintă o amenințare iminentă.

Ministrul de externe al Suediei, Tobias Billstrom, a tras un semnal de alarmă, acuzând Moscova că folosește nave nepotrivite și încalcă regulile maritime internaționale. Aproximativ jumătate din petrolul rusesc transportat pe mare traversează Marea Baltică și apele daneze, iar acest lucru se întâmplă deseori sub o proprietate opacă și prin folosirea apelor internaționale pentru a evita controlul, scrie The Guardian.

Billström a solicitat noi reguli și mecanisme de aplicare pentru a preveni riscurile asociate flotei ruse, care ar putea provoca o catastrofă ecologică în regiune. Îngrijorările sunt alimentate de faptul că navele sunt vechi și adesea în stare proastă de navigație, iar consecințele unui accident sau al unei scurgeri de petrol ar fi devastatoare pentru mediul înconjurător.

Îngrijorările privind securitatea și mediu în Marea Baltică au fost discutate de miniștrii de externe din opt grupări nordice-baltice de țări pe insula Gotland acum două săptămâni. Billström a subliniat că toți ar fi afectați de o eventuală problemă majoră cauzată de flota rusă, iar ignorarea acestei probleme ar fi periculoasă.

În timp ce Rusia continuă să își consolideze prezența militară în regiune, inclusiv prin utilizarea acestei flote de petrol, comunitatea internațională se confruntă cu provocări în gestionarea acestei situații delicate. Este esențial ca statele să coopereze și să implementeze măsuri eficiente pentru a preveni o catastrofă ecologică în Marea Baltică, subliniind importanța respectării regulilor și normelor internaționale în domeniul maritim.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău