VIDEO Cine pot fi beneficiarii Centrului de terapie şi reabilitare „ARGO” din Floreşti și ce servicii le sunt oferite

01 Feb. 2024, 12:04
 // Categoria: Slider // Autor:  bani.md
01 Feb. 2024, 12:04 // Slider //  bani.md

Directoarea Centrului „ARGO”, Ala Stîrcu, susţine că ideea de a deschide un centru de terapie şi reabilitare la Floreşti a apărut în timpul pandemiei de Covid 19, atunci când copiii cu necesităţi speciale din oraş nu puteau beneficia de serviciile sistemului general educaţional de stat.

Asociaţia Obştească „Paideia” a reuşit să obţină susţinerea instituţiilor europene şi astfel a fost amenajat centrul cu un cabinet de terapie comportamentală, unul de masaj şi kinetoterapie, altul pentru dezvoltarea vorbirii, o sală multifuncţională şi un cabinet pentru fizioproceduri.

„Proiectul a fost finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat de Suedia, prin intermediul Fundaţiei Est Europene. Are o valoare de 37.500 euro. Am deosebita plăcere să mulţumesc Delegaţiei Uniunii Europene, să mulţumesc Fundaţiei Est Europene, pentru încrederea care ne-au acordat-o, fiindcă a investi nişte bani în nişte oameni străini, pe care nu-i cunoşti, este o încredere”, susţine Ala Stîrcu, preşedinta „AO PAIDEIA”.

Centrul de reabilitare fizică şi psihologică din Floreşti poate fi frecventat de copii cu vârsta de la 3 ani, precum şi de adulţi, care beneficiază de terapie manuală şi fizioproceduri.

 „Facem terapie comportamentală şi şedinţe la logoped. Facem ore de ocupaţie. Sunt binevenite, avem rezultate bune şi mulţumesc din suflet. Este foarte binevenit centrul, deoarece din propria experienţă, noi eram nevoiţi să plecăm, să facem naveta la Bălţi, la Soroca, iar asta e drum lung şi cheltuieli în plus”, spune Maria Carp, mama unui copil cu autism.

 

„Acest centru nu este doar pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale, este pentru toţi copiii. Scopul nostru este de a uni societatea, de a integra copiii mai speciali şi de a-i înţelege, şi noi să ne obişnuim cu ei”, susţine Victoria Curtean, pedagog în cadrul Centrului „ARGO”.

Serviciile oferite în cadrul Centrului „ARGO” sunt prestate deocamdată contra cost. Administraţia susţine însă, că odată ce va reuşi să acopere cheltuielile curente şi cele de personal, va oferi servicii gratuite pentru anumiţi copii.

Centrul de Reabilitare, Terapie și Educație pentru Sănătate a fost creat în cadrul proiectului „Valorificăm potențialul societății civile pentru promovarea și dezvoltarea antreprenoriatului social în Republica Moldova”. Bugetul total al proiectului este de peste 1.123.000 euro și urmează să fie implementat până în luna decembrie 2024.

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău