VIDEO Echipament modern, de 550 mii $, livrat Institutului Mamei și Copilului. Va salva viețile generațiilor viitoare

03 Nov. 2022, 13:23
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Nov. 2022, 13:23 // Actual //  Lupu Eduard

Ceremonia oficială de transmitere a echipamentului performant în domeniul obstetricii și ginecologiei către secția de Obstetrică nr. 1 din cadrul Centrului Perinatal al Institutului Mamei și a Copilului are loc astăzi, 3 noiembrie. Este vorba despre echipament care va salva viețile și sănătatea viitoarelor generații.  Importanța acestuia este cu atât mai mare, cu cât aici sunt înregistrate peste 2500 nașteri anual. În cadrul secției ajung pacientele cu cele mai grave patologii din toate regiunile țării, inclusiv pacientele refugiate din Ucraina.

La Ceremonia oficială au participat Natalia Gavrilița, Prim-ministra Republicii Moldova, Ala Nemerenco, Ministrul Sănătății al Republicii Moldova, Adrian Belîi, Deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Președintele comisiei Parlamentare „Protecție socială, sănătate și familie”, E.S. Kent D. Logsdon, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dr. Nigina Abaszada, Reprezentanta Rezidentă UNFPA Moldova, Sergiu Gladun, Directorul Institutului Mamei și Copilului.

Valoarea totală a echipamentului procurat pentru Institutul Mamei și a Copilului este de 550 mii dolari SUA. Proiectul de dotare și procurare a echipamentului este inițiat și implementat de UNFPA Moldova – Fondul ONU pentru Populație, cu suportul financiar al Guvernului Statelor Unite ale Americii.

Institutul Mamei și a Copilului este una din cele 9 instituții medicale beneficiare ale proiectului de dotare implementat de UNFPA Moldova. Astfel, pe parcursul lunilor Octombrie-Noiembrie sunt complet dotate cu echipament performant secțiile de naștere, de terapie intensivă a nou-născutului și a secțiilor de ginecologie din întreaga țară. Valoarea totală a echipamentului livrat de către UNFPA către instituțiile medicale este de 3,6 milioane dolari SUA. Procurarea echipamentelor a fost realizată în contextul crizei umanitare generate de războiului din Ucraina, cu suportul financiar al guvernului Statelor Unite ale Americii.

Această îmbunătățire a capacităților instituțiilor medicale  va face ca circa 15  mii de nașteri anual să aibă loc în condiții mai sigure, iar nou-născuții în situații grave să fie salvați datorită aparatelor moderne de reanimare și terapie intensivă.

Urmăriți în continuare înregistrarea Ceremonia oficială de transmitere a echipamentului performant în domeniul obstetricii și ginecologiei către secția de Obstetrică nr. 1 din cadrul Centrului Perinatal al Institutului Mamei și a Copilului.

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău