(VIDEO) În Republica Moldova există 90 de producători de biocombustibil solid. Materia primă folosită

27 Ian. 2022, 11:43
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Ian. 2022, 11:43 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Agenția pentru Eficiență Energetică a lansat un infografic ce oferă informații despre energia electrică produsă din biomasă în Republica Moldova. Potrivit informațiilor, în țara noastră există 90 de producători de biocombustibil solid.

Biomasa este una din cele mai importante resurse de energie regenerabile ale prezentului, precum și a viitorului, datorită marelui său potențial și a multiplelor beneficii oferite sociale, economice și de mediu. Principala resursă de energie alternative exploatabilă în Republica Moldova este biomasa, al cărei potențial de valorificare se regăsește într-o gamă largă de categorii de resurse.

Potrivit infograficului, pentru producerea biomasei este folosită materie primă precum lemn, plante agricole și tehnice cultivate pentru a fi utilizate ca sursă de energie.

Republica Moldova deține un potențial important de biomasă, valorificarea căruia ar aduce o vastă contribuție la dezvoltarea rurală și la implementarea sistemelor durabile de alimentare cu căldură, energie electrică și carburanți pentru mijloace de transport.

AEE are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

Realitatea Live

27 Mai 2022, 14:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2022, 14:21 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova este o țara neutră și pașnica, însă țara noastră are un sector de apărare foarte slab, a comentat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu declarațiile de săptămâna trecută a oficialilor occidentali de a înarma Republica Moldova la standardele NATO.

Președinta a precizat că nu a avut discuții concrete pe acest subiect și că a văzut doar în presă declarațiile.

Cert este că Moldova are un sector de apărare destul de slab și trebuie consolidat, fortificat. Primim asistență din parte Uniunii Europene prin așa numita inițiativă de Pace și în discuțiile cu conducerea armatei o sa vedem dacă sunt alte necesități pe care le-am putea satisface din aceste ajutoare”, a explicat Sandu.

Moldova ar trebui să fie „echipată la standardele NATO” pentru a se proteja împotriva amenințării unei invazii rusești, a declarat ministrul de externe Liz Truss săptămâna trecută.

Truss a spus pentru Telegraph că sunt în curs de desfășurare discuții cu aliații despre cum poate NATO să ajute națiunile mici să se apere.

Diplomatul a mai spus că este clar că, în ciuda succesului limitat în Ucraina, președintele Vladimir Putin a păstrat „ambițiile de a crea o Rusiei mai mare”.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău