Elon Musk despre 2021: „un an revoluționar pentru Tesla”. Vânzările companiei au crescut cu 71%

27 Ian. 2022, 12:03
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Ian. 2022, 12:03 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Vânzările Tesla vor crește cu peste 50% în 2022 comparativ cu anul trecut, în ciuda problemelor din lanțul de aprovizionare, a declarat directorul executiv al companiei Elon Musk.

Producătorul de mașini electrice a raportat un profit record de 5,5 miliarde de dolari anul trecut. Vânzările companiei au crescut cu 71%, până la 53,8 miliarde de dolari în 2021, deoarece a livrat clienților peste 936.000 de vehicule, transmite BBC.

Dar firma a avertizat că creșterea va încetini, deoarece problemele lanțului de aprovizionare care afectează producătorii de automobile continuă să-și limiteze capacitatea de producție.

Musk a spus că 2021 a fost „un an revoluționar pentru Tesla și pentru vehiculele electrice în general”.

„În timp ce ne-am luptat, și toată lumea a făcut-o, cu provocările lanțului de aprovizionare de-a lungul anului, am reușit să ne creștem volumele cu aproape 90% anul trecut”, a spus el.

Compania a spus că lanțul său de aprovizionare este „principalul factor limitator” al creșterii, „care va continua probabil până în 2022”. El a spus că se așteaptă la o creștere „confortabil peste 50%” în 2022.

Producătorii de mașini din întreaga lume se confruntă cu o penurie de microcipuri, printre alte probleme de producție și lanțul de aprovizionare, deși Tesla a fost văzută ca fiind mai bine decât majoritatea. Folosește cipuri care sunt mai puțin rare și rescrie rapid software-ul, în timp ce concurenții încetinesc producția.

Realitatea Live

27 Mai 2022, 14:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2022, 14:21 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova este o țara neutră și pașnica, însă țara noastră are un sector de apărare foarte slab, a comentat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu declarațiile de săptămâna trecută a oficialilor occidentali de a înarma Republica Moldova la standardele NATO.

Președinta a precizat că nu a avut discuții concrete pe acest subiect și că a văzut doar în presă declarațiile.

Cert este că Moldova are un sector de apărare destul de slab și trebuie consolidat, fortificat. Primim asistență din parte Uniunii Europene prin așa numita inițiativă de Pace și în discuțiile cu conducerea armatei o sa vedem dacă sunt alte necesități pe care le-am putea satisface din aceste ajutoare”, a explicat Sandu.

Moldova ar trebui să fie „echipată la standardele NATO” pentru a se proteja împotriva amenințării unei invazii rusești, a declarat ministrul de externe Liz Truss săptămâna trecută.

Truss a spus pentru Telegraph că sunt în curs de desfășurare discuții cu aliații despre cum poate NATO să ajute națiunile mici să se apere.

Diplomatul a mai spus că este clar că, în ciuda succesului limitat în Ucraina, președintele Vladimir Putin a păstrat „ambițiile de a crea o Rusiei mai mare”.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău